Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Lyst og maritimt på hytta

 •  
 •   Publisert:
I og med at stuen har så store vinduer, måtte det tas hensyn til sollyset da veggfargen skulle velges. Den delen av rommet...   Per Erik Jæger/ifi.no
Hytta ligger idyllisk til på en øy i Skjebergkilen. Til tross for mange vinduer som slipper inn mye sol og lys, hadde det ubehandlete panelet med mye kvist mørknet med årene, og stjal lys og skapte et urolig inntrykk. Nå er stuen lys og åpen og yter utsikten den rettferdighet den fortjener.
Veggen som fører mot baksiden av hytta har fått en hvitere farge enn veggene som møter solen og refleksjonene fra sjøen. De to veggfargene møtes fint i hjørnet.
Veggen som fører mot baksiden av hytta har fått en hvitere farge enn veggene som møter solen og refleksjonene fra sjøen. De to veggfargene møtes fint i hjørnet.

Bølgeskvulp, svaberg og diverse vegetasjon omkranser hytta, så naturlig nok ble nærheten til sjøen selve inspirasjonskilden til forandringen. Eierne hadde laget skipsgulvet selv, og det ønsket de å beholde. I dag utgjør det et lunt element og skaper god tyngde i det mye lysere rommet. Gardinene er hengt til siden for ikke å forstyrre lys og utsikt, og trekkes for ved behov. Røft lintekstil danner en spennende kontrast til det glattmalte panelet.   

 

Fargevalg

All kvisten ga panelet et urolig uttrykk, og gjorde det vanskelig for øyet å se overgangen mellom tak og vegger, som etter hvert hadde antatt samme, gylne farge. Først ble taket malt hvitt  og det alene var en kjempeforandring – til det positive.

I og med at stuen har så store vinduer, ble det tatt hensyn til sollyset da veggfargen skulle velges. Den delen av rommet som vender mot sjøen og møter sollys, har fått den varmeste fargen. Veggen som fører inn mot baksiden av hytta er malt i en lysere, gulhvit farge. De to fargene møtes i et hjørne, og skaper til sammen en god avgrensing i det åpne rommet.

Blått er hovedfargen på møbler og tilbehør og den kalde fargeskalaen lever i beste velgående mot vegger og gulv i varme toner. 

Gjenbruk

Oppussing er ikke ensbetydende med å kaste ut gammelt og kjøpe nytt hva gjelder møbler og andre gjenstander, noe denne hytta er et godt eksempel på. Her er alle møbler beholdt, og de nå malte flatene er mer enn nok forandring i seg selv. Selv møblene fremstår annerledes i fornyete omgivelser.

 

Dette ble brukt::

Stue:
 • Tak og taklister: Interior High Finish, glans 5, farge 0502-Y – FLÜGGER
 • Vegger mot sjøsiden: Interior High Finish, glans 20, farge Sahara Sand IN 594 – FLÜGGER
 • Hvit vegg: Interior High Finish, glans 20, farge Gipshvit IN 582 – FLÜGGER
 • Sidegardiner: stenvasket lin fra GREEN APPLE
 • Stripete gardin: GREEN APPLE
 • Møbler og alt annet løsøre: PRIVAT
Soverom:
 • Tak og taklister: Interior High Finish, glans 5, farge 0502-Y – FLÜGGER
 • Vegger og seng: Interior High Finish, glans 20, farge 0502-Y – FLÜGGER
 • Løsøre: PRIVAT

Mer informasjon

www.flügger.no

www.greenapple.no

Les også Friskt i havgapet

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: