Kategorier

Meny

Konto

Lyst og maritimt på hytta

Hytta ligger idyllisk til på en øy i Skjebergkilen. Til tross for mange vinduer som slipper inn mye sol og lys, hadde det ubehandlete panelet med mye kvist mørknet med årene, og stjal lys og skapte et urolig inntrykk. Nå er stuen lys og åpen og yter utsikten den rettferdighet den fortjener.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Lyst og maritimt på hytta

Foto: Per Erik Jæger/ifi.no

Bølgeskvulp, svaberg og diverse vegetasjon omkranser hytta, så naturlig nok ble nærheten til sjøen selve inspirasjonskilden til forandringen. Eierne hadde laget skipsgulvet selv, og det ønsket de å beholde. I dag utgjør det et lunt element og skaper god tyngde i det mye lysere rommet. Gardinene er hengt til siden for ikke å forstyrre lys og utsikt, og trekkes for ved behov. Røft lintekstil danner en spennende kontrast til det glattmalte panelet.   

 

Dele på Pinterest Veggen som fører mot baksiden av hytta har fått en hvitere farge enn veggene som møter solen og refleksjonene fra sjøen. De to veggfargene møtes fint i hjørnet.

Veggen som fører mot baksiden av hytta har fått en hvitere farge enn veggene som møter solen og refleksjonene fra sjøen. De to veggfargene møtes fint i hjørnet.

Fargevalg

All kvisten ga panelet et urolig uttrykk, og gjorde det vanskelig for øyet å se overgangen mellom tak og vegger, som etter hvert hadde antatt samme, gylne farge. Først ble taket malt hvitt  og det alene var en kjempeforandring – til det positive.

I og med at stuen har så store vinduer, ble det tatt hensyn til sollyset da veggfargen skulle velges. Den delen av rommet som vender mot sjøen og møter sollys, har fått den varmeste fargen. Veggen som fører inn mot baksiden av hytta er malt i en lysere, gulhvit farge. De to fargene møtes i et hjørne, og skaper til sammen en god avgrensing i det åpne rommet.

Blått er hovedfargen på møbler og tilbehør og den kalde fargeskalaen lever i beste velgående mot vegger og gulv i varme toner. 

Gjenbruk

Oppussing er ikke ensbetydende med å kaste ut gammelt og kjøpe nytt hva gjelder møbler og andre gjenstander, noe denne hytta er et godt eksempel på. Her er alle møbler beholdt, og de nå malte flatene er mer enn nok forandring i seg selv. Selv møblene fremstår annerledes i fornyete omgivelser.

 

Dele på Pinterest Gammel snekke blir som ny – den kommer mer til sin rett med lysere rammer og det lekre, malte panelet.

Gammel snekke blir som ny – den kommer mer til sin rett med lysere rammer og det lekre, malte panelet.

Mer informasjon:

www.flügger.no

www.greenapple.no

Dette ble brukt:

Stue:

Tak og taklister: Interior High Finish, glans 5, farge 0502-Y – FLÜGGER

Vegger mot sjøsiden: Interior High Finish, glans 20, farge Sahara Sand IN 594 – FLÜGGER

Hvit vegg: Interior High Finish, glans 20, farge Gipshvit IN 582 – FLÜGGER

Sidegardiner: stenvasket lin fra GREEN APPLE

Stripete gardin: GREEN APPLE

Møbler og alt annet løsøre: PRIVAT

Soverom:

Tak og taklister: Interior High Finish, glans 5, farge 0502-Y – FLÜGGER

Vegger og seng: Interior High Finish, glans 20, farge 0502-Y – FLÜGGER

Løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]