Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Med taket som blikkfang

  •  
  •   Publisert:
VÅGAL: Vil du få en energiboost på morgenkvisten kan du male gule striper i taket! (Foto: Nordsjö)   Jan Larsen/ifi.no, Per Erik Jæger/ifi.no, Nordsjö, Beckers, Jordan
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Taket på soverommet er nok det taket i boligen du ser mest av. Hadde det ikke vært deilig å kunne stirre inn i noe annet enn en hvit flate?
<b>ET LØFT:</b> Gi soveromstaket et løft ved å male det i en annen farge enn hvitt! (Foto: Nordsjö)
ET LØFT: Gi soveromstaket et løft ved å male det i en annen farge enn hvitt! (Foto: Nordsjö)

Det er få tak som blir beglodd like mye som soveromstaket. Vi ligger i sengen og ser opp. Vi bruker soverommet mer som et oppholdsrom i dag, så vi ser det ikke kun i mørket. Her ligger vi og dagdrømmer – og når morgenen kommer, åpner vi øynene og ser rett inn i nettopp taket. Allikevel får den store flaten lite oppmerksomhet, og blir som oftest holdt hvitmalt og enkel. Men hvorfor ikke gjøre taket til et stilig interiørelement og blikkfang?

<b>FRITT FRAM:</b> Heldigvis er det ingen regler som sier hvordan taket på soverommet skal se ut. Det er helt opp til deg! (Foto: Nordsjö)
FRITT FRAM: Heldigvis er det ingen regler som sier hvordan taket på soverommet skal se ut. Det er helt opp til deg! (Foto: Nordsjö)

Maling

<b>LEKENDE LETT:</b> Med rull på forlengerskaft er det enkelt å male taket. (Foto: Jordan)
LEKENDE LETT: Med rull på forlengerskaft er det enkelt å male taket. (Foto: Jordan)

Du har flere muligheter når du skal gi taket et løft. Å male det i den fargen du ønsker er én av dem. Og du gjør kanskje lurt i å velge noe annet enn hvitt, ettersom eksperter har uttalt at det ikke er en veldig god farge for søvn.

Med rett verktøy er det en enkel og rask jobb. Har du ikke forlengerskaft, er det bare å gå til innkjøp av det. Med rulle på forlengerskaft går malejobben ti ganger raskere og blir ti ganger enklere.

I denne videoen kan du se Jordan demonstrere hvordan du kan male tak.

<b>HELHET:</b> Mal taket i tilnærmet lik farge som veggene for å skape en rolig helhet. (Foto: Nordsjö)
HELHET: Mal taket i tilnærmet lik farge som veggene for å skape en rolig helhet. (Foto: Nordsjö)

Tapetsering

<b>ROLIG:</b> Skap en rolig stemning over sengen ved å henge opp et tapet med stjernehimmel i taket. (Foto: Per Erik Jæger/ifi.no)
ROLIG: Skap en rolig stemning over sengen ved å henge opp et tapet med stjernehimmel i taket. (Foto: Per Erik Jæger/ifi.no)

En annen mulighet for å fornye taket på soverommet, er å sette opp et tapet. Taket er som regel en litt mindre, firkantet flate, som er enkel å tapetsere. Du kan også med fordel være litt mer spenstig i taket, da det ikke vil ta like mye oppmerksomhet som vegger i samme tapet. Du har utallige muligheter når det kommer til mønstre og farger, og du kan for eksempel gjenskape nattehimmelen, ved å henge opp et stjernehimmel-tapet. Det løfter også taket.

<b>TAPET:</b> Det finnes andre alternativer enn å male taket. Hva med å plukke ut et tapet du liker? Det finnes mange gode alternativer for soverom. (Foto: Jan Larsen/ifi.no)
TAPET: Det finnes andre alternativer enn å male taket. Hva med å plukke ut et tapet du liker? Det finnes mange gode alternativer for soverom. (Foto: Jan Larsen/ifi.no)
Les også IFITV: Male slett tak

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons