Kategorier

Meny

Konto

Takfarge som frisker opp gulvet

Det høres kanskje underlig ut, men faktum er at fargen i taket påvirker fargen på gulvet. Et mørkt tak får gulvet til å se mørkere ut enn det faktisk er.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Takfarge som frisker opp gulvet

Foto: Espen Grønli/ifi.no

Synes du parketten har gulnet veldig, og går med tanker om at gulvet skulle vært pusset opp? Ta en titt opp i taket først. Mulig du skulle starte der? Hvis det er gammelt trepanel i taket bidrar det til at parketten virker mer sliten og langt gulere enn den faktisk er. Det som skjer er at takfargen reflekteres i gulvet. Løsningen kan være å male taket hvitt.

LES OGSÅ: Slik maler du taket.

Dele på Pinterest Gulnet panel

REFLEKS: Gulnet panel får parkettgulvet til å se gulere ut enn det faktisk er.

Hvitt tak

Når taket males hvitt, vil refleksen fra det hvite skinne i gulvet. Dette gjør at gulvet oppleves lysere og mindre gult. Pass bare på å velge riktig hvitfarge. Hvitt er ikke bare hvitt, og finnes i mange toner fra rent hvitt, kjølige hvitfarger til mer gylne. Dersom det er hvite lister, dører og vinduer i rommet bør taket få samme farge. Unngå å bruke en kald hvitfarge i taket dersom dører og vinduer er eggehvite. Det rene hvite vil få fargen på vinduene og dørene til å se skitne ut. 

Dele på Pinterest Gulnet parkett

GULNET: Hvis parketten ser ekstra gul ut, kan løsningen være å male taket hvitt.

Dele på Pinterest Takfarge påvirker gulvet

FØR OG ETTER: Forandring fryder.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]