Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Takfarge som frisker opp gulvet

  Bilder av: Espen Grønli/ifi.no
Det høres kanskje underlig ut, men faktum er at fargen i taket påvirker fargen på gulvet. Et mørkt tak får gulvet til å se mørkere ut enn det faktisk er.
Gulnet panel
REFLEKS: Gulnet panel får parkettgulvet til å se gulere ut enn det faktisk er.

Synes du parketten har gulnet veldig, og går med tanker om at gulvet skulle vært pusset opp? Ta en titt opp i taket først. Mulig du skulle starte der? Hvis det er gammelt trepanel i taket bidrar det til at parketten virker mer sliten og langt gulere enn den faktisk er. Det som skjer er at takfargen reflekteres i gulvet. Løsningen kan være å male taket hvitt.

LES OGSÅ: Slik maler du taket.

Hvitt tak

Gulnet parkett
GULNET: Hvis parketten ser ekstra gul ut, kan løsningen være å male taket hvitt.

Når taket males hvitt, vil refleksen fra det hvite skinne i gulvet. Dette gjør at gulvet oppleves lysere og mindre gult. Pass bare på å velge riktig hvitfarge. Hvitt er ikke bare hvitt, og finnes i mange toner fra rent hvitt, kjølige hvitfarger til mer gylne. Dersom det er hvite lister, dører og vinduer i rommet bør taket få samme farge. Unngå å bruke en kald hvitfarge i taket dersom dører og vinduer er eggehvite. Det rene hvite vil få fargen på vinduene og dørene til å se skitne ut. 

Takfarge påvirker gulvet
FØR OG ETTER: Forandring fryder.
Les også IFITV: Male slett tak

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Beckers annons

Nyeste artikler

TilTak annons