Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Med gulvet i sentrum

Legg et personlig gulv og gjør gulvet til rommets blikkfang.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Med gulvet i sentrum

Foto: Finn Martin Otterbeck/ifi.no, Beckers, Gerflor, Golvabia, Forbo Flooring, Tarkett, Musum Interiør

Hvis vi skal sette et personlig preg på rommet, er det ofte veggene som får merke det. Vi maler de i våre favorittfarger eller finner et kult tapet vi liker. Så legger vi et nøytralt gulv i rommet og tenker ikke mer over det. Men hva med å la gulvet få hovedrollen noen ganger? Det finnes utallige muligheter i dag for å leke seg med gulvet, så det er ikke alltid bare veggene som kan være blikkfanget. 

Populært med mønster

Mønstergulv har den siste tiden økt veldig i popularitet. Og det er ikke så rart - vi har blitt mer dristige når det kommer til gulvflaten, og vi er ikke så redde for å prøve noe nytt lenger. Da tør vi å satse på mer mønster også her. Enten det er mønsterlagt parkett, boligvinyl med geometriske mønstre eller noen kule fliser - mønster blir stadig mer populært!

Dele på Pinterest MØNSTER: Mønstergulv øker i popularitet. Banebelegg vinyl er et godt valg. (Foto: Tarkett)

MØNSTER: Mønstergulv øker i popularitet. Banebelegg vinyl er et godt valg. (Foto: Tarkett)

Annonse
Dele på Pinterest VINYL: Det er mange muligheter med vinyl! Her er HQR fra Gerflors med ekstra god slitestyrke. (Foto: Gerflor)

VINYL: Det er mange muligheter med vinyl! Her er HQR fra Gerflors med ekstra god slitestyrke. (Foto: Gerflor)

Lag ditt unike gulv

Klikk-vinyl, klikk-linoleum, LVT og teppefliser er blant gulvene du kan legge og skape ditt hel eget mønster. Alle disse gulvene finnes i mange ulike design og farger, og det er enkelt å kombinere fliser av ulikt design med hverandre, slik at du får det mønsteret du selv ønsker. Lag et geometrisk, symmetrisk mønster eller prøv deg på et mer tilfeldig lagt gulv. Ved å skape ditt eget mønster, er du sikker på at du får et unikt og personlig gulv.

Dele på Pinterest BLIKKFANG: Med klikklinoleum er det enkelt å sette et personlig preg på gulvet. Her er Marmoleum Click fra Forbo Flooring lagt i et kult fiskebeinlignende mønster. (Foto: Forbo Flooring)

BLIKKFANG: Med klikklinoleum er det enkelt å sette et personlig preg på gulvet. Her er Marmoleum Click fra Forbo Flooring lagt i et kult fiskebeinlignende mønster. (Foto: Forbo Flooring)

Annonse
Dele på Pinterest MAROKKANSK: De marokkanskinspirerte gulvene har vært populære en stund. Med klikkvinyl er det enkelt å få drømmegulvet - her er det kombinert to ulike farger for å få et spennende uttrykk. (Foto: Tarkett)

MAROKKANSK: De marokkanskinspirerte gulvene har vært populære en stund. Med klikkvinyl er det enkelt å få drømmegulvet - her er det kombinert to ulike farger for å få et spennende uttrykk. (Foto: Tarkett)

Overraske med farger

Det er mange som har fått øynene opp for hvor viktig gulvet er – ikke bare som et praktisk element, men også som en sentral del av interiøret. Det er en stor flate som gjør mye med helheten i rommet. Og skal du innrede personlig, spiller gulvets farge uten tvil en viktig rolle. Heldigvis er det ikke mangel på muligheter for deg som ønsker et gulv med karakter. Hva med å satse på en farge litt utenom det vanlige? Går du for et gulvbelegg i en annen farge enn hvitt, brunt og grått, vil du tilføre rommet personlighet og få et spennende blikkfang.

Dele på Pinterest KLASSIKER: Knottgummigulvet er en klassiker de fleste kjenner igjen. I en oransje farge får det oppmerksomheten det fortjener. Gulv fra Polyflor. (Foto: Finn Martin Otterbeck/ifi.no)

KLASSIKER: Knottgummigulvet er en klassiker de fleste kjenner igjen. I en oransje farge får det oppmerksomheten det fortjener. Gulv fra Polyflor. (Foto: Finn Martin Otterbeck/ifi.no)

Dele på Pinterest FARGE: Prøv å gå for en litt annen farge på gulvet. Et mørkt lilla gulv krever mindre oppmerksomhet i rommet som samme farge ville gjort på veggen. (Foto: Musum Interiør)

FARGE: Prøv å gå for en litt annen farge på gulvet. Et mørkt lilla gulv krever mindre oppmerksomhet i rommet som samme farge ville gjort på veggen. (Foto: Musum Interiør)

Lek deg med maling

De aller fleste gulv kan males, så hvorfor ikke sette farge på det? De fleste som maler gulvet, maler det gjerne hvitt eller i en gråtone. Men det er ingen regler som sier at du ikke kan male gulvet i en helt annen farge! Gi det en litt uventet farge, så vil du med liten arbeidsinnsats kunne løfte hele rommet.

Dele på Pinterest UVENTET: Et pudderrosa gulv gir rommet nytt liv. (Foto: Beckers)

UVENTET: Et pudderrosa gulv gir rommet nytt liv. (Foto: Beckers)

Dele på Pinterest MALT MØNSTER: En kreativ løsning er å male gulvet i et hjemmesnekret mønster. Da kan du leke deg og skape et helt unikt gulv! (Foto: Beckers)

MALT MØNSTER: En kreativ løsning er å male gulvet i et hjemmesnekret mønster. Da kan du leke deg og skape et helt unikt gulv! (Foto: Beckers)

Mer informasjon:

Alfort

Danfloor

DLW

Ehrenborg

Forbo Flooring

Gerflor

Golvabia

INTAG

Interface

Musum Interiør

Nora Systems

Polyflor

RBI

Skattekammeret

Södra

Tarkett

Teppeabo

 

Beckers

Flügger

Nordsjö

Pure & Original

TreStjerner

LES OGSÅ
Annonse
FLERE ARTIKLER FRA...
Gulv
Tre og parkett
Laminat

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]