Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Gjor det selv

Læring oppover veggene

 STØRSTE TAVLEN:  1. klasse ved Langestrand skole har nå fått en vegg de kan bruke i undervisningen. Samtidig har de troli...   Butinox Interiør
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
I klasserommet er krittavlen et velkjent arbeidsverktøy. 1. klasse ved Langestrand skole har fått en helt unik variant – med gul tavlemaling og uliktfargede geometriske figurer over en hel vegg.

Tavlemaling er ikke lenger begrenset til sort eller muligens mørk grønn farge. I dag kan du lage krittavler i nært sagt alle regnbuens farger. At Butionx Interiør lanserte sin tavlemaling, ønsket de å feire med å gjøre stas på elevene ved én skole. Det ble lagd en avtale med rektor og lærere ved Langestrand skole i Larvik, og klasserommet til 1. trinnselevene ble gjort om i løpet av et par dager, like før høstferien.

– Vi ønsket å gi elevene på en skole en inspirasjon i skolehverdagen. Her har man muligheten til å gjøre om en ellers unyttig vegg til noe man faktisk kan bruke som tavle, sier Thomas Løvald, salgsrepresentant ved Butinox Interiør.

<b> AKRYLMALING: </b>Tavlemalingen selges i bokser på 0,75 liter og anbefalt forbruk er å male 8-10 kvadratmeter per liter maling.
AKRYLMALING: Tavlemalingen selges i bokser på 0,75 liter og anbefalt forbruk er å male 8-10 kvadratmeter per liter maling.

Glitrende fargevalg

<b> HERDETID: </b>Den malte flaten er støvtørr etter en time og overmalbar etter to. Malingen må herde i minimum 7 dager før kritt brukes på tavlen.
HERDETID: Den malte flaten er støvtørr etter en time og overmalbar etter to. Malingen må herde i minimum 7 dager før kritt brukes på tavlen.

Veggen ble først vasket grundig og flekksparklet.

– Dagen etter fant kontaktlærer alternative undervisningsrom, slik at malerne skulle slippe å få mange små hjelpere, og veggen ble malt med to strøk i fargen "Glitre", en gul farge som inspirerer til ro og læring, forteller han.  

– Når denne var overmalbar etter to timer, var det bare å gå på med maskeringsteip og målebånd. Vi ville lage geometriske figurer som kunne brukes i undervisningen, slik at veggen ikke bare ble pen å se på, sier Løvald. 

Geometri på veggen

<b> ALLERGIVENNLIG: </b>Tavlemalingen er løsemiddelfri og luktsvak, og kan fås i mange farger. Produktet anbefales av det Svenske Astma- och Allergiförbundet.
ALLERGIVENNLIG: Tavlemalingen er løsemiddelfri og luktsvak, og kan fås i mange farger. Produktet anbefales av det Svenske Astma- och Allergiförbundet.

Kontaktlæreren valgte ut geometriske figurer de bruker i undervisningen, og disse ble så malt i farger som harmonerer godt med hverandre – fra dyp rød til dyp blå.

Malingen trenger syv døgn på å herde før veggen tas i bruk, men de malte flatene er støvtørre etter en time, og overmalbare to timer etter at første strøk er påført.

– Siden rommet ble pusset opp i løpet av de siste dagene før høstferien, fikk veggen god tid til å herde før elevene kom tilbake, sier Løvald.

NCS-koder

Bunnfarge: S 1060-Y10R (Glitre)

Triangel: S 3050-R10B

Sirkel: S 3030-G30Y

Kvadrat: S 2050-B10G

Rektangel: S 6020-R80B

Mer informajon

Butinox Interiør

Les også Lag serveringsbrett med tavlemaling

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Gjor det selv

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: