Kategorier

Meny

Konto

Hvert trinn har sin farge

I utkanten av Kongsberg ligger Kongsgårdmoen barneskole. Med kledning av malmfuru er bygget fint tilpasset tomten og omgivelsene. Inn mot skolegården brytes fasaden av fargerike felt, de markerer inngangen til ulike klassetrinn.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Hvert trinn har sin farge

Foto: Hanne Jørgensen

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvert trinn har sin farge. Slik markeres klassens territorium og gir hvert trinn sin identitet. Fargene er brukt i garderoben, innredning i gangsonen og videre inne i klasserommet. I bygget for øvrig er fargene nøytrale.

Dele på Pinterest Blå trappetrinn

OPP I DET BLÅ: Lett å orientere seg etter farger. Skal du til trinn 3? Da går du opp den lyseblå trappen!

En del av landskapet

Bygget tilfredsstiller kravene til passivhus, uten å være formet som «en boks». Tre fløyer er føyd sammen med en «fugeløsning», slik at ved eventuelle rystelser kan fløyene bevege seg uavhengig av hverandre.

Rent formmessig var ideen at bygget skulle vokse ut av landskapet og bli en del av utearealet. De høye furutrærne og utsikten mot Skrimsfjellene var også en viktig del av konseptet. Takket være god planlegging og effektiv rotasjon og serieeffekt under byggeperioden, ble bygget ferdigstilt i løpet av ett år. Hele 60 mann har vært i sving på bygget som sto ferdig i juni 2016. Ved skolestart ble skolen overtatt av ca. 280 elever.

– Håndverksmessig har dette blitt et veldig fint prosjekt, sier Kjell Kringberg fra Polyflor. De har levert alt gulvbelegget til den nye skolen, hele 4260 kvadratmeter vinyl i 8 ulike farger. Utvalget av farger var avgjørende for at det ble Pearlazzo PUR, en 2 mm homogen vinyl. Den finnes i totalt 24 farger.

For å dempe støy- og trinnlyd er det lagt aqustifoam under store deler av gulvarealet, forteller Kringberg.

Dele på Pinterest Klasserom

KLASSEROM: Fargene fortsetter inn i klasserommet. Ingen tvil om at her holder trinn 3 til. Rommet er jo lyseblått!

Bruker farger

– Fargene er vakre, duse og lette å kombinere med hverandre, forklarer interiørarkitekt MNIL Ingrid Løvstad, som var ansvarlig for at interiøret fikk et helhetlig uttrykk. Hun forteller at de ønsket å bruke farger siden det var en barneskole, og fargene på gulvet var utgangspunktet for fargene på inventaret.

– Vi lot gulv og møbler bli det dominerende, og holdt veggene nøytrale. Tanken er at ungene har blikket på noe rolig når det undervises, sier Ingrid Løvstad.

Dele på Pinterest Gult klasserom

GULT: Den gule fargen er dedikert trinn 2. Vegger, pulter og bord i hvitt, beige og sort er dempende kontraster til det friske gule gulvet og skap.

Dele på Pinterest Oransje

ORANSJE: Oransje er en livlig farge, og fra de oransje områdene kan det nok høres ekstra med liv og latter: Dette er området for SFO og første trinn.

Dele på Pinterest STERKEST: De sterkeste fargene er benyttet for de yngste barna og litt mer rolige dypere farger for de eldre klassetrinnene. I det grønne området finner vi trinn 6.

STERKEST: De sterkeste fargene er benyttet for de yngste barna og litt mer rolige dypere farger for de eldre klassetrinnene. I det grønne området finner vi trinn 6.

Kongsgårdmoen skole

Sted: Kongsberg
Byggherre: Kongsberg Kommunale Eiendom
Totalentreprenør: Skorve Entreprenør
Kostnad: 123 millioner kroner (eks.mva.)
Arkitekt: Enerhaugen Arkitektkontor
Interiørarkitekt: Ingrid Løvstad Interiørarkitekt MNIL
Bruttoareal: 5.000 kvm
Gulv: Polyflor

<b>VELKOMMEN TIL NY, FLOTT SKOLE:</b> I landlige omgivelser litt utenfor Kongsberg sentrum ligger Kongsgårdmoen skole. Skolen er en 1-7 skole med rundt 280 elever og 40 ansatte. Bygget er vel tilpasset tomten i form og materialer, mens inngangen til hvert klassetrinn lyser opp og ønsker fargerikt velkommen.

Mer informasjon:

Polyflor

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]