Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Offentlig miljø

Miljømaling for tyttebær og blåbær

FARGEKLATTER: Tatt i betraktning barns fargerike klær, er en helhetlig fargesetting av vegger og møbler viktig. Det er ikk...   Chera Westman/ifi.no
Hos Askeladden barnehage i Hurum er to av avdelingsgarderobene pusset opp. Naturmalinger og gjenbruksmaterialer preger rommene, som er utformet og fargesatt med inspirasjon fra avdelingenes navn.

Med Rudolf Steiners pedagogikk og antroposofiske  impulser i ryggen, drives Askeladden Steinerbarnehage i Hurum i Buskerud. Barnehagen er utformet med miljøhensyn og kreativitet satt i første rommet og består av fire avdelinger pluss en familiebarnehage, som deler på store utearealer med boltringsplass, gressplener og skog. Her er også både bålplass, hønsehus og kjøkkenhage.

<b>BOLTREPLASS:</b> Barnehagens fire avdelinger pluss en familiebarnehage deler på store utearealer med boltringsplass, gressplener og skog. Her er også både bålplass, hønsehus og kjøkkenhage.
BOLTREPLASS: Barnehagens fire avdelinger pluss en familiebarnehage deler på store utearealer med boltringsplass, gressplener og skog. Her er også både bålplass, hønsehus og kjøkkenhage.

Naturmaling og lasur

<b>LETT:</b> – Fargene gir et preg av lyst og lett, ikke så alvorstungt. Jeg har valgt dem med hensyn til både rommets funksjon og brukere, og tatt hensyn til omgivelsene med den rosa granitten, sier Sidsel Hovland.
LETT: – Fargene gir et preg av lyst og lett, ikke så alvorstungt. Jeg har valgt dem med hensyn til både rommets funksjon og brukere, og tatt hensyn til omgivelsene med den rosa granitten, sier Sidsel Hovland.

Garderobene til småbarnsavdelingene Blåbær og Tyttebær er nylig blitt pusset opp og malt, og fargesettingen er utført av Sidsel Hovland som har lang fartstid som faglærer i kunst og håndverk på Rudolf Steinerhøyskolen, praktiserende kunstner og interiørarkitekt.

Malingen som er brukt er en miljøvennlig lasur basert på naturskjellakk og naturharpiks, samt en veggmaling bestående av blant annet kaseinlim og vegetabilsk olje. Produktene lages av svenske Färgbygge, en småskalaprodusent med et stort sortiment malinger for ute og inne basert på naturlige råvarer.

Naturmaling

<b>MILJØMALER:</b> – Malingene er rene naturmalinger, og brekkes etter et eget system som bygger på nesten utelukkende naturlige pigmenter, sier Johnny Spangen.
MILJØMALER: – Malingene er rene naturmalinger, og brekkes etter et eget system som bygger på nesten utelukkende naturlige pigmenter, sier Johnny Spangen.

Malingene inneholder ingen andre konserveringsmidler enn naturens egne.

– Malingene er rene naturmalinger, og brekkes etter et eget system som bygger på nesten utelukkende naturlige pigmenter, sier Johnny Spangen, som har lang erfaring med både naturmalinger og linoljeprodukter, og har levert både maling og malertjenester til barnehagen.

Farger fra naturen

<b>LASUR:</b> Opprinnelig ønsket fargesetteren å lasere veggene, men både platevegger og panelvegger var blitt behandlet fra før, og underlaget lot seg ikke behandles på den måten.
LASUR: Opprinnelig ønsket fargesetteren å lasere veggene, men både platevegger og panelvegger var blitt behandlet fra før, og underlaget lot seg ikke behandles på den måten.

Avdelingen Blåbær har fått en rødlig blåfarge på veggene som trekker mot det fiolette. Fargen er inspirert av hvordan et vanlig norsk blåbær ser ut på innsiden.

– Blått en ganske alvorlig farge. Den kompletteres av kurver for barnas klær og utstyr i flere farger, sier Hovland og legger til at Tyttebær-avdelingens dempede grønnfarge er hentet fra tyttebærlyngen. De sterkt røde kurvene henspeiler på bærene.

I begge avdelinger er dører, vinduer og omramminger malt i en rosaaktige farge som er hentet fra granittsteinen som er vanlig på Hurumlandet. Gulvet består delvis av gjenbruksmaterialer – naturstein fra taket til en kirke som skulle rehabiliteres.

<b>HENGER SAMMEN:</b> Ved fargesettingen tok Sidsel Hovland også hensyn til det som er utenfor vinduet og som er med på å prege interiøret.
HENGER SAMMEN: Ved fargesettingen tok Sidsel Hovland også hensyn til det som er utenfor vinduet og som er med på å prege interiøret.

Askeladden Steinerbarnehage

Maleentreprenør: Miljømaleren AS

Leverandør maling: Miljømal AS/Färgbygge og Wibo

Kunde: Stiftelsen Askeladden Steinerbarnehage, ved Astrid Van Gaever Sund

Fargesetting: InSpiris, ved Sidsel Hovland

Fargekoder og malingprodukter

Tyttebær:  Panelvegger og platevegger: S 1015-Y10R (Färgbygge Veggmaling)

Innredning: S 3010-B90G (Wibo Linoljemaling)

 

Blåbær: Panelvegger og platevegger: S 1510-R40B (Färgbygge Veggmaling)

Innredning: S 2030-R80B (Wibo Linoljemaling)

 

Dører og vinduer med omramminger, i begge avdelinger: S 3010-Y50R (Wibo Linoljemaling)

 

 

 

Mer informasjon

Miljømal AS

Les også Godt med linoleumsbelegg for barna

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Offentlig miljø

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: