Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Miljømaling for tyttebær og blåbær

cloud_download
fullscreen
 • Miljømaling for tyttebær og blåbær

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • Miljømaling for tyttebær og blåbær

  Foto:

 • Miljømaling for tyttebær og blåbær

  Foto:

 • Miljømaling for tyttebær og blåbær

  Foto:

Hos Askeladden barnehage i Hurum er to av avdelingsgarderobene pusset opp. Naturmalinger og gjenbruksmaterialer preger rommene, som er utformet og fargesatt med inspirasjon fra avdelingenes navn.

Annonse

Med Rudolf Steiners pedagogikk og antroposofiske  impulser i ryggen, drives Askeladden Steinerbarnehage i Hurum i Buskerud. Barnehagen er utformet med miljøhensyn og kreativitet satt i første rommet og består av fire avdelinger pluss en familiebarnehage, som deler på store utearealer med boltringsplass, gressplener og skog. Her er også både bålplass, hønsehus og kjøkkenhage.

<p><b>BOLTREPLASS:</b> Barnehagens fire avdelinger pluss en familiebarnehage deler på store utearealer med boltringsplass, gressplener og skog. Her er også både bålplass, hønsehus og kjøkkenhage.</p>

BOLTREPLASS: Barnehagens fire avdelinger pluss en familiebarnehage deler på store utearealer med boltringsplass, gressplener og skog. Her er også både bålplass, hønsehus og kjøkkenhage.

Naturmaling og lasur
<p><b>LETT:</b> – Fargene gir et preg av lyst og lett, ikke så alvorstungt. Jeg har valgt dem med hensyn til både rommets funksjon og brukere, og tatt hensyn til omgivelsene med den rosa granitten, sier Sidsel Hovland.</p>

LETT: – Fargene gir et preg av lyst og lett, ikke så alvorstungt. Jeg har valgt dem med hensyn til både rommets funksjon og brukere, og tatt hensyn til omgivelsene med den rosa granitten, sier Sidsel Hovland.

Garderobene til småbarnsavdelingene Blåbær og Tyttebær er nylig blitt pusset opp og malt, og fargesettingen er utført av Sidsel Hovland som har lang fartstid som faglærer i kunst og håndverk på Rudolf Steinerhøyskolen, praktiserende kunstner og interiørarkitekt.

Malingen som er brukt er en miljøvennlig lasur basert på naturskjellakk og naturharpiks, samt en veggmaling bestående av blant annet kaseinlim og vegetabilsk olje. Produktene lages av svenske Färgbygge, en småskalaprodusent med et stort sortiment malinger for ute og inne basert på naturlige råvarer.

Naturmaling
<p><b>MILJØMALER:</b> – Malingene er rene naturmalinger, og brekkes etter et eget system som bygger på nesten utelukkende naturlige pigmenter, sier Johnny Spangen.</p>

MILJØMALER: – Malingene er rene naturmalinger, og brekkes etter et eget system som bygger på nesten utelukkende naturlige pigmenter, sier Johnny Spangen.

Malingene inneholder ingen andre konserveringsmidler enn naturens egne.

– Malingene er rene naturmalinger, og brekkes etter et eget system som bygger på nesten utelukkende naturlige pigmenter, sier Johnny Spangen, som har lang erfaring med både naturmalinger og linoljeprodukter, og har levert både maling og malertjenester til barnehagen.

Mer informasjon

Askeladden Steinerbarnehage

Maleentreprenør: Miljømaleren AS

Leverandør maling: Miljømal AS/Färgbygge og Wibo

Kunde: Stiftelsen Askeladden Steinerbarnehage, ved Astrid Van Gaever Sund

Fargesetting: InSpiris, ved Sidsel Hovland

Fargekoder og malingprodukter:

Tyttebær:  Panelvegger og platevegger: S 1015-Y10R (Färgbygge Veggmaling)

Innredning: S 3010-B90G (Wibo Linoljemaling)

 

Blåbær: Panelvegger og platevegger: S 1510-R40B (Färgbygge Veggmaling)

Innredning: S 2030-R80B (Wibo Linoljemaling)

 

Dører og vinduer med omramminger, i begge avdelinger: S 3010-Y50R (Wibo Linoljemaling)

 

 

 

Mer informasjon:

Miljømal AS

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse

Siste artikler

Annonse
[Some text some message]