Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Miljømaling for tyttebær og blåbær

Hos Askeladden barnehage i Hurum er to av avdelingsgarderobene pusset opp. Naturmalinger og gjenbruksmaterialer preger rommene, som er utformet og fargesatt med inspirasjon fra avdelingenes navn.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Miljømaling for tyttebær og blåbær

Foto: Chera Westman/ifi.no

Med Rudolf Steiners pedagogikk og antroposofiske  impulser i ryggen, drives Askeladden Steinerbarnehage i Hurum i Buskerud. Barnehagen er utformet med miljøhensyn og kreativitet satt i første rommet og består av fire avdelinger pluss en familiebarnehage, som deler på store utearealer med boltringsplass, gressplener og skog. Her er også både bålplass, hønsehus og kjøkkenhage.

Dele på Pinterest BOLTREPLASS: Barnehagens fire avdelinger pluss en familiebarnehage deler på store utearealer med boltringsplass, gressplener og skog. Her er også både bålplass, hønsehus og kjøkkenhage.

BOLTREPLASS: Barnehagens fire avdelinger pluss en familiebarnehage deler på store utearealer med boltringsplass, gressplener og skog. Her er også både bålplass, hønsehus og kjøkkenhage.

Naturmaling og lasur

Garderobene til småbarnsavdelingene Blåbær og Tyttebær er nylig blitt pusset opp og malt, og fargesettingen er utført av Sidsel Hovland som har lang fartstid som faglærer i kunst og håndverk på Rudolf Steinerhøyskolen, praktiserende kunstner og interiørarkitekt.

Malingen som er brukt er en miljøvennlig lasur basert på naturskjellakk og naturharpiks, samt en veggmaling bestående av blant annet kaseinlim og vegetabilsk olje. Produktene lages av svenske Färgbygge, en småskalaprodusent med et stort sortiment malinger for ute og inne basert på naturlige råvarer.

Dele på Pinterest LETT: – Fargene gir et preg av lyst og lett, ikke så alvorstungt. Jeg har valgt dem med hensyn til både rommets funksjon og brukere, og tatt hensyn til omgivelsene med den rosa granitten, sier Sidsel Hovland.

LETT: – Fargene gir et preg av lyst og lett, ikke så alvorstungt. Jeg har valgt dem med hensyn til både rommets funksjon og brukere, og tatt hensyn til omgivelsene med den rosa granitten, sier Sidsel Hovland.

Annonse

Naturmaling

Malingene inneholder ingen andre konserveringsmidler enn naturens egne.

– Malingene er rene naturmalinger, og brekkes etter et eget system som bygger på nesten utelukkende naturlige pigmenter, sier Johnny Spangen, som har lang erfaring med både naturmalinger og linoljeprodukter, og har levert både maling og malertjenester til barnehagen.

Dele på Pinterest MILJØMALER: – Malingene er rene naturmalinger, og brekkes etter et eget system som bygger på nesten utelukkende naturlige pigmenter, sier Johnny Spangen.

MILJØMALER: – Malingene er rene naturmalinger, og brekkes etter et eget system som bygger på nesten utelukkende naturlige pigmenter, sier Johnny Spangen.

Farger fra naturen

Avdelingen Blåbær har fått en rødlig blåfarge på veggene som trekker mot det fiolette. Fargen er inspirert av hvordan et vanlig norsk blåbær ser ut på innsiden.

– Blått en ganske alvorlig farge. Den kompletteres av kurver for barnas klær og utstyr i flere farger, sier Hovland og legger til at Tyttebær-avdelingens dempede grønnfarge er hentet fra tyttebærlyngen. De sterkt røde kurvene henspeiler på bærene.

I begge avdelinger er dører, vinduer og omramminger malt i en rosaaktige farge som er hentet fra granittsteinen som er vanlig på Hurumlandet. Gulvet består delvis av gjenbruksmaterialer – naturstein fra taket til en kirke som skulle rehabiliteres.

Dele på Pinterest LASUR: Opprinnelig ønsket fargesetteren å lasere veggene, men både platevegger og panelvegger var blitt behandlet fra før, og underlaget lot seg ikke behandles på den måten.

LASUR: Opprinnelig ønsket fargesetteren å lasere veggene, men både platevegger og panelvegger var blitt behandlet fra før, og underlaget lot seg ikke behandles på den måten.

Dele på Pinterest HENGER SAMMEN: Ved fargesettingen tok Sidsel Hovland også hensyn til det som er utenfor vinduet og som er med på å prege interiøret.

HENGER SAMMEN: Ved fargesettingen tok Sidsel Hovland også hensyn til det som er utenfor vinduet og som er med på å prege interiøret.

Askeladden Steinerbarnehage

Maleentreprenør: Miljømaleren AS

Leverandør maling: Miljømal AS/Färgbygge og Wibo

Kunde: Stiftelsen Askeladden Steinerbarnehage, ved Astrid Van Gaever Sund

Fargesetting: InSpiris, ved Sidsel Hovland

Fargekoder og malingprodukter:

Tyttebær:  Panelvegger og platevegger: S 1015-Y10R (Färgbygge Veggmaling)

Innredning: S 3010-B90G (Wibo Linoljemaling)

 

Blåbær: Panelvegger og platevegger: S 1510-R40B (Färgbygge Veggmaling)

Innredning: S 2030-R80B (Wibo Linoljemaling)

 

Dører og vinduer med omramminger, i begge avdelinger: S 3010-Y50R (Wibo Linoljemaling)

 

 

 

Mer informasjon:

Miljømal AS

LES OGSÅ
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]