Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Offentlig miljø

Fargerik barnehage

Ved å benytte ferdig overflatebehandlet Smartpanel, har man lett kunnet velge noen fargede plater her og der for å bygge o...   Kristian Owren/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Naturbarna as er et barnehagekonsept med fokus på friluftsliv, og er nå inne i sitt 13. driftsår.
Fargene gir økt trivsel til både små og store.
Fargene gir økt trivsel til både små og store.

I Fredrikstadområdet finner vi tre slike naturbarnehager. En av dem, Lilleng naturbarnehage, ligger i Onsøys dype skoger.

- Vi er opptatt av å gi barn gode opplevelser, med dyra og i naturen, forteller Naturbarnas eier, Cecilie Grønli.

– Her har vi eget fjøs med kaniner, en flott minigris, sauer, hesten Stig og to herlige ponnier. Alle barna deler på å være sammen med dyra eller tilbringe dager i skogen med mat og ulike aktiviteter. Stell og bruk av dyrene er en av hverdagsaktivitetene våre.

Eget hus

Ved å benytte ferdig overflatebehandlet Smartpanel, har man lett kunnet velge noen fargede plater her og der for å bygge opp et mer spennende interiør.
Ved å benytte ferdig overflatebehandlet Smartpanel, har man lett kunnet velge noen fargede plater her og der for å bygge opp et mer spennende interiør.

Å rehabilitere barnehagebygg kan være en komplisert affære; det er ikke lett å flytte, eller stenge barna ute over lengre perioder. Derfor var oppussingens tidsaspekter avgjørende for materialvalget. 

– Vi må være i kontinuerlig drift, forteller Grønli, - derfor valgte vi å benytte Smartpanel. Dette var en løsning som tilfredsstilte flere krav og ønsker. For det første går det utrolig fort å sette opp panelet; et rom gjøres fint ferdig i løpet av en dag. Dessuten representerer det praktiske fordeler ved at den glatte overflaten hindrer støvansamlinger og er lett å holde ren.

Barn og farger

Her er barna omgitt av naturens farger, men beveger du deg innendørs, er det sannelig tenkt på at litt farger her og der gir barna bedre stimulans og velvære.
Her er barna omgitt av naturens farger, men beveger du deg innendørs, er det sannelig tenkt på at litt farger her og der gir barna bedre stimulans og velvære.

En like viktig grunn til å velge Smartpanel var ønsket om å bringe fargeelementer inn i interiørene.

- Vi er av den oppfatning at rikelig bruk av farger er en stimulerende faktor i barnas omgivelser. Vi har mye fokus på naturen, vekster og dyr, men innemiljøet er like viktig. I løpet av et barnehageår er det ikke få timer barna frister en innendørstilværelse. Vi vil forsøke å rehabilitere også våre øvrige barnehager på samme vis og vi har anbefalt løsningen for deltakere i vårt lokale barnehageforum, der også Fredrikstad kommune er involvert, avslutter Cecilie Grønli.

NATURBARNA

Naturbarna as er et barnehagekonsept med fokus på friluftsliv.  I dag er tre barnehager knyttet til dette konseptet og til sammen sysselsetter de femti medarbeidere. Naturbarna har utviklet konseptet sitt gjennom en årrekke og barna blir skikkelige Naturbarn, og de lærer å kjenne egne grenser i trygge omgivelser. 

Mer informasjon

www.smartpanel.no

Les også Totalforvandling på lavbudsjett

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Offentlig miljø

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: