IFI logo
Se flere bilder
Godt med linoleumsbelegg for barna

Foto: Tom Jensen/Armstrong

Godt med linoleumsbelegg for barna

Det er viktig med riktig gulv der barn oppholder seg mye. Linoleumsgulv er et bakteriehemmende og slitsterkt gulv, og passer derfor perfekt til rom der barn er mye.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barn oppholder seg mye innendørs, enten det er i barnehagen, skolen eller hjemme. Det er derfor viktig å velge et gulv av kvalitetsmaterialer i disse miljøene. Linoleum inneholder ingen tilsetningsstoffer som kan gi farlige avgasser.

Barnehager og skoler

Det bør legges ekstra vekt på å velge et gulv som er velegnet formålet. I barnehager og på skoler vil særlig naturlig linoleum eller vinyl være gode valg.

Dette er varme, komfortable og hygieniske gulv, som vil være enkle å rengjøre.

Se flere bilder
Barnehager og skoler

Foto:

Siden linoleum er et gulvbelegg som består nærmest utelukkende av naturlige råmaterialer, er det veldig lett å resirkulere.

Resirkulerbart linoleumsbelegg

Linoleum er et økologisk gulvbelegg som består av råmaterialene linolje, harpiks, tremel, kork og miljøvennlige pigmenter. Gulvbelegget oppfyller høye miljøstandarder og er godkjent av flere miljømerker som eksempelvis Svanen.

– Siden linoleum er et gulvbelegg som består nærmest utelukkende av naturlige råmaterialer, er det veldig lett å resirkulere. Du trenger ikke styre med spesialavfall eller lignende, dette belegget kan nærmest graves ned i hagen uten problemer, sier Thor Henning Nilsson hos Armstrong.

Stille som mus

Linoleumsbelegg er mykere enn vinyl, og er også derfor et mer støydempende gulv. I rom hvor det er mange barn på samme tid kan det fort bli mye støy.

Spesielle akustiske gulvbelegg som DLW Linoleum AcousticPlus har akustikkverdier på 17 dB. Vinyl har vanligvis verdier på 2-4 dB.

Se flere bilder
Stille som mus

Foto:

I barnehager og på skoler vil særlig naturlig linoleum være et godt valg.

Sklisikkert og trygt

Til skoler og barnehager anbefales det et linoleumsbelegg i klasse R9. Det vil si at det er et lag som ligger oppå belegget som gjør det mer sklisikkert, uten at det gjør det vanskeligere å holde rent. Det er viktig med et sklisikkert gulv i disse miljøene for å minimere risikoen for skader.

– Linoleumsgulv i klasse R9 er det vi oftest leverer til skoler og barnehager på grunn av dets egenskaper uten at det har en effekt på renhold. Klasse R10 er et belegg som er enda mer sklisikkert enn R9, men det egner seg ikke så godt i disse miljøene fordi det er vanskeligere å rengjøre, forklarer Nilsson.

Vinyl i våtrom

Linoleum er ikke like motstandsdyktig mot vann som vinyl, så unngå særlig våtrom. 

Har man barn som ofte kommer inn inngangspartiet med sølete sko eller støvler fulle av snø, kan det være lurt å velge vinyl fremfor linoleum også her.

Like lett å rengjøre

Elastiske gulvbelegg har en rengjøringsvennlig overflate som gjør det enklere å holde rent enn tekstilgulvbelegg, og kan dermed redusere vedlikeholdskostnadene. Linoleum er like lett å vedlikeholde som vinyl og overflaten er like slitesterk slik at det holdes penere lenger, selv ved stor belastning.

– Linoleumsbelegg bør vaskes én gang per dag med såpe og vann. Det bør også bones én eller to ganger i året for å opprettholde den fine overflaten, avslutter Thor Henning Nilsson.

Se flere bilder
Like lett å rengjøre

Foto:

Linoleumsbelegg bør vaskes én gang per dag med såpe og vann.

Mer informasjon

www.armstrong.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.