Kategorier

Meny

Konto

Godt med linoleumsbelegg for barna

Det er viktig med riktig gulv der barn oppholder seg mye. Linoleumsgulv er et bakteriehemmende og slitsterkt gulv, og passer derfor perfekt til rom der barn er mye.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Godt med linoleumsbelegg for barna

Foto: Tom Jensen/Armstrong

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barn oppholder seg mye innendørs, enten det er i barnehagen, skolen eller hjemme. Det er derfor viktig å velge et gulv av kvalitetsmaterialer i disse miljøene. Linoleum inneholder ingen tilsetningsstoffer som kan gi farlige avgasser.

Barnehager og skoler

Det bør legges ekstra vekt på å velge et gulv som er velegnet formålet. I barnehager og på skoler vil særlig naturlig linoleum eller vinyl være gode valg.

Dette er varme, komfortable og hygieniske gulv, som vil være enkle å rengjøre.

Dele på Pinterest Barnehager og skoler

Resirkulerbart linoleumsbelegg

Linoleum er et økologisk gulvbelegg som består av råmaterialene linolje, harpiks, tremel, kork og miljøvennlige pigmenter. Gulvbelegget oppfyller høye miljøstandarder og er godkjent av flere miljømerker som eksempelvis Svanen.

– Siden linoleum er et gulvbelegg som består nærmest utelukkende av naturlige råmaterialer, er det veldig lett å resirkulere. Du trenger ikke styre med spesialavfall eller lignende, dette belegget kan nærmest graves ned i hagen uten problemer, sier Thor Henning Nilsson hos Armstrong.

Stille som mus

Linoleumsbelegg er mykere enn vinyl, og er også derfor et mer støydempende gulv. I rom hvor det er mange barn på samme tid kan det fort bli mye støy.

Spesielle akustiske gulvbelegg som DLW Linoleum AcousticPlus har akustikkverdier på 17 dB. Vinyl har vanligvis verdier på 2-4 dB.

Dele på Pinterest Stille som mus

Sklisikkert og trygt

Til skoler og barnehager anbefales det et linoleumsbelegg i klasse R9. Det vil si at det er et lag som ligger oppå belegget som gjør det mer sklisikkert, uten at det gjør det vanskeligere å holde rent. Det er viktig med et sklisikkert gulv i disse miljøene for å minimere risikoen for skader.

– Linoleumsgulv i klasse R9 er det vi oftest leverer til skoler og barnehager på grunn av dets egenskaper uten at det har en effekt på renhold. Klasse R10 er et belegg som er enda mer sklisikkert enn R9, men det egner seg ikke så godt i disse miljøene fordi det er vanskeligere å rengjøre, forklarer Nilsson.

Vinyl i våtrom

Linoleum er ikke like motstandsdyktig mot vann som vinyl, så unngå særlig våtrom. 

Har man barn som ofte kommer inn inngangspartiet med sølete sko eller støvler fulle av snø, kan det være lurt å velge vinyl fremfor linoleum også her.

Like lett å rengjøre

Elastiske gulvbelegg har en rengjøringsvennlig overflate som gjør det enklere å holde rent enn tekstilgulvbelegg, og kan dermed redusere vedlikeholdskostnadene. Linoleum er like lett å vedlikeholde som vinyl og overflaten er like slitesterk slik at det holdes penere lenger, selv ved stor belastning.

– Linoleumsbelegg bør vaskes én gang per dag med såpe og vann. Det bør også bones én eller to ganger i året for å opprettholde den fine overflaten, avslutter Thor Henning Nilsson.

Dele på Pinterest Like lett å rengjøre

Mer informasjon

www.armstrong.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]