IFI logo
Se flere bilder
Rengjør linoleum lettere

Foto: Produsenten

Rengjør linoleum lettere

Fortsatt lages linoleum med de økologiske råmaterialene linolje, harpiks, tremel, kork og jutevev. Nå er linoleum også kommet med en ny rengjøringsvennlig overflate.

Tor Henning Støldal

Tor Henning Støldal
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det gamle gulvbelegget linoleum, nå over 150 år, har utviklet seg mye siden Fredrick Walton lanserte sin oppfinnelse. I moderne tide har det skjedd mye når det gjelder mønstre og farger - kort og godt med design. Nå har man gått et skritt videre med linoleum og det er produsenten Armstrong DLW som har vært innovative.

Ved DLW-fabrikken i Delmenhorst i Tyskland er det utviklet en linoleum som har fått den samme overflate som vinylbelegget har hatt i noen år, nemlig en PUR overflate. Det gjør linoleum mer motstandsdyktig mot slitasje, det reduserer behovet for rengjøring og dermed mindre bruk av rengjøringsmidler.

Dermed kombineres fordelen med linoleumets miljøvennlige egenskaper med lettere vedlikehold. Armstrong DLW har nå lansert 60 farger i kolleksjonen Marmorette med den nye PUR Eco overflate og den vil nok komme på flere kolleksjoner.

Tidligere var disse linoleumsgulv belagt med en vannbasert akrylfinish, mens den nye overflate er av UV-herdet polyurethan. Det gir det samme utseende som tradisjonell linoleum.

Denne linoleum skal dermed være like lett å rengjøre som et vinylgulv med PUR; begge typer gulvbelegg kan rengjøres med samme produkter og metoder. Det er motstandsdyktig mot alle typer kjemikalier og deinfeksjonsmidler. Ved legging trengs heller ingen førstegangsbehandling.

Se også Fargemagasinet nr. 1/06

Finn din nærmeste
Mest lest
Hvordan male fliser?
Gjør det selv

Hvordan male fliser?

Å male fliser er en rask og rimelig måte å forandre på interiøret. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge...

Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Guide til grunning – før maling

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.