Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Rengjør linoleum lettere

  •  
  •   Publisert:
Ny linoleum som letter rengjøringen.   Produsenten
Fortsatt lages linoleum med de økologiske råmaterialene linolje, harpiks, tremel, kork og jutevev. Nå er linoleum også kommet med en ny rengjøringsvennlig overflate.

Det gamle gulvbelegget linoleum, nå over 150 år, har utviklet seg mye siden Fredrick Walton lanserte sin oppfinnelse. I moderne tide har det skjedd mye når det gjelder mønstre og farger - kort og godt med design. Nå har man gått et skritt videre med linoleum og det er produsenten Armstrong DLW som har vært innovative.

Ved DLW-fabrikken i Delmenhorst i Tyskland er det utviklet en linoleum som har fått den samme overflate som vinylbelegget har hatt i noen år, nemlig en PUR overflate. Det gjør linoleum mer motstandsdyktig mot slitasje, det reduserer behovet for rengjøring og dermed mindre bruk av rengjøringsmidler.

Dermed kombineres fordelen med linoleumets miljøvennlige egenskaper med lettere vedlikehold. Armstrong DLW har nå lansert 60 farger i kolleksjonen Marmorette med den nye PUR Eco overflate og den vil nok komme på flere kolleksjoner.

Tidligere var disse linoleumsgulv belagt med en vannbasert akrylfinish, mens den nye overflate er av UV-herdet polyurethan. Det gir det samme utseende som tradisjonell linoleum.

Denne linoleum skal dermed være like lett å rengjøre som et vinylgulv med PUR; begge typer gulvbelegg kan rengjøres med samme produkter og metoder. Det er motstandsdyktig mot alle typer kjemikalier og deinfeksjonsmidler. Ved legging trengs heller ingen førstegangsbehandling.

Se også Fargemagasinet nr. 1/06

Les også Tenk miljø når du velger gulv

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: