Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Spørsmål og svar

Hvorfor kommer det hvitt støv fra gulvbelegget?

  Privat
På et gulvområde med kontorstoler kommer det hvitt støv fra gulvbelegget. Hva beror det på? Kan vi gjøre noe med vinylgulvet for å rette opp i problemet?

Mer informasjon

DLW

Forstøvingsproblemene du opplever, har mest sannsynlig med en overflatebehandling med voks eller polish å gjøre, og ikke med selve gulvmaterialet. Derfor bør du sjekke med din kjemileverandør om hva de anbefaler for metode og produkt.

Behandlingsproblem

Når det er sagt, er gulvet du har er sannsynligvis av linoleum, i form av fliser, og ikke et vinylbelegg. Grunnen til at de eksperter jeg har undersøkt med mener det, er at overflaten på vinyl ikke forstøves på denne måten.

Derimot er det ikke uvanlig at gammel bonevoks eller polish på linoleum slites slik på steder der det er trinsehjul som du har under kontorstolen. Hjulene kan nemlig slite ganske hardt på overflaten.

Vinterstid, når luftfuktigheten innendørs er lav, kan problemet med pudring bli verre enn ellers i året.

Belegg
BELEGG: Fra dette belegg kommer det hvitt støv under kontorstolene. Privat

Skure og behandle

Det skal være mulig å utbedre skaden ved å skure opp gulvet ved bruk av en spesiell skuremaskin. Etterpå settes gulvet inn med et vedlikeholdsmiddel  (ny polish eller bonevoks). Skuremaskin kan du kanskje leie og bruke selv, ellers finnes det renholdsbedrifter som utfører slike tjenester. Sjekk med den som produserer polishen eller voksen for råd og veiledning om hvilket produkt og metode som de anbefaler.

Bedre å skifte gulv?

Før du setter igang, bør du imidlertid vurdere kost/nytte med dette. En profesjonell oppskurning og behandling av gulvet vil kanskje ikke lønne seg, sammenlignet med å legge et nytt gulv med moderne overflate som takler belastning fra trinsehjul.

Både de vinylbelegg og linoleumbelegg, samt fliser av begge typer som lages i dag, har en overflatebeskyttelse som gjør at behandling med polish og voks ikke trengs, og at gulvet ikke tar skade av belastning fra hjul på kontorstoler.

Siden produktutviklingen går raskt innen gulv og rengjøringskjemi, akkurat som på mange andre områder, endres anbefalingene fra gulvprodusenten i takt med at nye produkter kommer i bruk. Derfor er det viktig å holde seg oppdatert på utviklingen. Gjeldende FDV-er for alle aktuelle gulv bør finnes lett tilgjengelig der renholdsutstyret oppbevares, slik at alle som jobber med dette enkelt kan sjekke at de bruker riktig metode og produkter. 

Les også Vedlikehold av linoleum

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Spørsmål og svar

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: