Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Slitesterk og fleksibel linoleum

Linoleum er enkelt: Både legging og vedlikehold kan gjøres i en fei. Og resultatet kan bli alt fra friskt og dristig til diskret og elegant.

  • Slitesterk og fleksibel linoleum

    Foto: Produsenten

  • Linoleum er godt egnet på barnerom.

    Foto:

  • Variasjonsmulighetene med linoleum er store.

    Foto:

Annonse
Annonse

Gulv av linoleum har lange tradisjoner i Norge, både for private- og offentlige bygg. Materialet er enormt slitesterkt, og er derfor et naturlig valg for mange. Men tradisjonelt sett har linoleum vært litt tungvint, og mange har valgt enklere produkter når oppussingen er i gang. Med klikklinoleum trenger man derimot ikke bekymre seg for leggingen.  

Enorm slitestyrke

Linoleum har mange gode egenskaper. Foruten å være enormt slitesterkt, føles det varmt og behagelig å gå på, og de er laget av rene naturmaterialer.

- All vår linoleum er faktisk Svanemerket, sier Gunni Marie Blunck hos Forbo.

Ikke i høyslitasjerom

Bortsett fra badet, kan du legge linoleum i alle rom. Linoleum er ikke spesielt godt rustet mot vann og fukt, og av den grunn bør man unngå å legge gulvene i rom med mye vann. Har du barn som trasker inn med sølete sko eller støvler fulle av snø, kan det være lurt å velge bort linoleum også i yttergangen. Men med unntak av disse rommene, er linoleum svært godt egnet i alle rom.

Legg dem selv

Tidligere måtte man ha fagfolk til å gjøre jobben med legging av linoleum. Slik er det ikke lenger! Nå finnes linoleum i form av fliser og plank som skal limes eller klikkes sammen, på samme måte som keramiske fliser eller klikkparkett. Linoleumen som skal klikkes sammen er spesielt enkel, og så lenge underlaget er jevnt, er dette er noe de fleste fint kan begi seg ut på.

De brede banevarene bør man imidlertid fortsatt få hjelp til å legge, med mindre man er svært nevenyttig.

Enkel rengjøring

Marmoleum leveres nå med en ny Topshieldfinish som garanterer en lettere rengjøring av gulvene, og dermed sikrer lavere kostnader og bedre utseende. Etter installeringer trenger gulvet bare byggrengjøring før det er klart til bruk. Topplaget beskytter godt mot smuss og friksjonsmerker, og bevarer gulvet pent over tid.

Ikke problem med varmekabler

Det er ingenting i veien for å legge varme i gulvet under linoleumen.

- Linoleum gjengir varmen svært godt, så så lenge man forholder seg til produsentenes anvisninger med hensyn til makstemperatur på 27 grader, går det fint med varme under linoleum, forteller Blunck.

Bli din egen gulvdesigner

Når linoleumen legges i form av fliser eller plank, kan man variere så mye man vil med mønster og farger. Gulvene finnes i en rekke trendy farger, som med fordel kan kombineres. Så her er det bare å la fantasien slippe løs. Man er jo ikke nødt til å lage sjakkmønster!

Oppdatert: 19.02.2019  

Mer informasjon

www.forbo.no

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]