Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
For gårdeier

Legg grunnlaget for et pent gulv

  •  
  •   Publisert:
  Forbo
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Takket være den moderne toppforseglingen, kan et nytt linoleumsgulv tas i bruk direkte, uten en førstegangsbehandling. Ved den daglige rengjøringen brukes spraypolering med gulvpleievoks.

Tørrmopping eller fuktig rengjøring med et ph-nøytralt vaskemiddel er normalt alt som skal til i det daglige. Ved behov kan du bruke en lett fuktig mopp og ha litt gulvpleievoks i vannet, som både rengjør og beskytter.

Milde rengjøringsmidler

Hvis gulvene dine er svært skitne, kan du erstatte voksen med mildt rengjøringsmiddel eller vanlig oppvaskmiddel. Ikke bruk for mye rengjøringsmiddel, og vær alltid sparsom med vannet. Bruk aldri varmt vann, såpe eller sterke alkaliske rengjøringsmidler.

 

Stopp skitten tidlig

Stopp skitten tidlig

En god måte å beskytte gulvene dine på, er å stoppe sand og smuss allerede i entreen. Du bør derfor alltid legge en skikkelig dørmatte innenfor døren og gjerne også utenfor. Sand og grus kan nemlig ripe opp gulvet.

 

Bruk møbelknotter

Bruk møbelknotter

Plasser gjerne møbelknotter under senge-, stol- og bordbein slik at du unngår friksjonsmerker og eventuell misfarging. Tunge møbler samt komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskiner bør flyttes forsiktig slik at de ikke riper opp gulvet.

 

Lang holdbarhet

Det vanlige er å bruke porefyller og polishbehandling på nye gulv. Deretter gjøres vedlikehold etter behov med spraypolering og polering. Ved slik vedlikehold kan overflaten holde i mer enn fem år uten behov for oppskuring. Dette varierer selvfølgelig med bruken av gulvet. I et offentlig miljø må linoleum skures rent for polish og settes opp på nytt oftere enn dette.

 

Polish og polering

Ved feil bruk av porefyller, polish og polering kan det oppstå et problem hvor det skilles ut et hvitt pudder. Pudderet kommer fra disse midlene og ikke fra linoleumen. Dersom du opplever et pudderproblem (hvitt støv på sko og bukser), bør leverandøren og rengjøringsfirmaet sammen se på vedlikeholdsrutinene og hvilke produkter som benyttes. I inngangspartier bør det legges matter som tar opp tørr og våt smuss slik at dette ikke trekkes inn på gulvet.

Mer informasjon

www.forbo-flooring.no/

Les også Linoleum - et naturprodukt

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer For gårdeier

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons