Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Legg grunnlaget for et pent gulv

Takket være den moderne toppforseglingen, kan et nytt linoleumsgulv tas i bruk direkte, uten en førstegangsbehandling. Ved den daglige rengjøringen brukes spraypolering med gulvpleievoks.

 • Legg grunnlaget for et pent gulv

  Foto: Forbo

 • Sammensetningen av farger spiller en vesentlig rolle for å skape estetisk innbydende og harmoniske interiørdesign.

  Foto:

 • Marmoleum er et naturlig, holdbart og allsidig gulvbelegg som oppfyller krav om bruk av fornybare og bærekraftige materialer.

  Foto:

 • Marmoleum colourful greys er utviklet i samarbeid med den nederlandske billedkunstneren og fargespesialisten Peter Struycken.

  Foto:

 • Fargene kombineres slik at de forvandles til en

  Foto:

 • Linoleumsgulvene Marmoleum, Artoleum og Walton kan, takket være overflaten med Topshield, tas i bruk uten en førstegangsbehandling.

  Foto:

 • Holdbarheten sørger for at fargene forblir sterke og friske.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Tørrmopping eller fuktig rengjøring med et ph-nøytralt vaskemiddel er normalt alt som skal til i det daglige. Ved behov kan du bruke en lett fuktig mopp og ha litt gulvpleievoks i vannet, som både rengjør og beskytter.

Milde rengjøringsmidler

Hvis gulvene dine er svært skitne, kan du erstatte voksen med mildt rengjøringsmiddel eller vanlig oppvaskmiddel. Ikke bruk for mye rengjøringsmiddel, og vær alltid sparsom med vannet. Bruk aldri varmt vann, såpe eller sterke alkaliske rengjøringsmidler.

 

Stopp skitten tidlig

En god måte å beskytte gulvene dine på, er å stoppe sand og smuss allerede i entreen. Du bør derfor alltid legge en skikkelig dørmatte innenfor døren og gjerne også utenfor. Sand og grus kan nemlig ripe opp gulvet.

 

Bruk møbelknotter

Plasser gjerne møbelknotter under senge-, stol- og bordbein slik at du unngår friksjonsmerker og eventuell misfarging. Tunge møbler samt komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskiner bør flyttes forsiktig slik at de ikke riper opp gulvet.

 

Lang holdbarhet

Det vanlige er å bruke porefyller og polishbehandling på nye gulv. Deretter gjøres vedlikehold etter behov med spraypolering og polering. Ved slik vedlikehold kan overflaten holde i mer enn fem år uten behov for oppskuring. Dette varierer selvfølgelig med bruken av gulvet. I et offentlig miljø må linoleum skures rent for polish og settes opp på nytt oftere enn dette.

 

Polish og polering

Ved feil bruk av porefyller, polish og polering kan det oppstå et problem hvor det skilles ut et hvitt pudder. Pudderet kommer fra disse midlene og ikke fra linoleumen. Dersom du opplever et pudderproblem (hvitt støv på sko og bukser), bør leverandøren og rengjøringsfirmaet sammen se på vedlikeholdsrutinene og hvilke produkter som benyttes. I inngangspartier bør det legges matter som tar opp tørr og våt smuss slik at dette ikke trekkes inn på gulvet.

Oppdatert: 16.07.2013  

Mer informasjon:

www.forbo-flooring.no/

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]