IFI logo
Se flere bilder
Vedlikehold av linoleum

Foto:

Vedlikehold av linoleum

Linoleumsbelegg er lett å holde rent. Det holder med tørrmopping eller fuktig rengjøring med pH-nøytralt vaskemiddel, f.eks. Zalo.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det finnes også rengjøringsprodukter utviklet spesielt for linoleum. Bruk ikke alkaliske rengjøringsmidler som soda, lut, grønnsåpe og salmiakk, disse kan ødelegge linoleumens overflate.

For å bevare linoleumens glans og slitestyrke bør du bruke en beskyttende voks. Polish (det som før het bonevoks) benyttes i offentlige miljøer. I ditt private hjem kan du bruke vaskevoks. Den rengjør og beskytter gulvet samtidig. Vaskevoks brukes når linoleumen blir litt matt. Bruk vaskevoks som beskyttelse på nytt linoleumsgulv også. Vaskevoks får du kjøpt hos en fargehandler eller et byggvarehus, er du usikker på hvor din lokale forhandler er, søk under "finn fargehandel". Bruksanvisning følger med produktet. Når du har vokset gulvet, blir den daglige rengjøringen lettere, fordi overflaten på belegget blir glattere.

©ifi 2002

Finn din nærmeste
Mest lest
Hvordan male fliser?
Gjør det selv

Hvordan male fliser?

Å male fliser er en rask og rimelig måte å forandre på interiøret. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge...

Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Guide til grunning – før maling

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.