Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Tenk miljø når du velger gulv

Det er mange små eller store ting vi kan gjøre under oppussingen som er bra for miljøet. Å velge riktig gulv er en av dem. Kanskje er linoleum noe for deg?

cloud_download
fullscreen
 • Granettekolleksjonen, med sitt tiltalende kornmønster, fås nå i et bredt utvalg naturtro farger.

  Foto:

 • Uni Walton er kolleksjonen for dem som setter pris på det enkle og rene. Den er elegant og estetisk tiltalende, og kombinerer dagens trender med fargeklassikerne.

  Foto:

 • Marmorette er DLWs mest populære linoleumsbelegg, på grunn av sin tidløse skjønnhet og fine, jevne marmorering.

  Foto:

 • Colorette har fått navnet sitt på grunn av kolleksjonens intense og kraftige farger.

  Foto:

 • Linodur er det mest robuste linoleumsbelegget i DLW-linoleumserien, og finnes i ni dynamiske farger.

  Foto:

 • Granettekolleksjonen, med sitt tiltalende kornmønster, fås nå i et bredt utvalg naturtro farger.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Linoleum er en gulvtype med lange tradisjoner i Norge, både for private og offentlige bygg. Det hadde sin storhetstid mellom 1930-1955, men har de siste årene hatt en liten tilbakegang. Til tross for denne negativ veksten de siste årene spår Prognosesenteret nå en økning i de neste tre årene for denne typen gulvbelegg. Den voksende populariteten skyldes i stor grad nye produkter og design, samt det store internasjonale fokuset på miljø og fornybar materialbruk.

Miljøvennlig gulvbelegg

Materialet i linoleumsbelegget består nemlig av over 80 prosent naturlige, fornybare råstoffer, som linolje, harpiks, kork, tremel, kalkstein og jute, og produktene fremstilles uten bruk av mykgjørende kjemikalier, klor og tungmetaller. På grunn av dette kan produsentene skryte av at gulvene har et så å si nøytralt karbonavtrykk gjennom hele produktets levetid, og er også grunnen til at gulvene oppnår viktige miljømerkinger, deriblant Svanen. Dette er med andre ord et gulv du kan velge med god samvittighet under oppussingen.

Mange fordeler

Men det er ikke bare på grunn av de miljømessige fordelene at man bør velge linoleum. Dette er gulv med en enorm slitestyrke og holdbarhet, som vil holde seg fint år etter år. Overflaten er komfortabel å gå på, sklisikker og føles varm mot føttene. Det er i tillegg enkelt å vedlikeholde, og krever kun minimalt med rengjøring.

- Det er lett å rengjøre, og har kun et lite behov for rengjøringsmidler. Det er også antibakterielt grunnet tremelinnholdet, forteller Ninna Vatnhamar hos Armstrong, som produserer DLW Linoleum.

Linoleum kan med fordel brukes sammen med gulvvarme, men det anbefales å bruke varmeregulering slik at temperaturen ikke overstiger 27 grader. Gulvet er egnet i alle husets rom, bortsett fra våtrom. På bad bør det legges andre gulvtyper som er bedre rustet mot vann og fukt.

Stort fargespekter

Linoleum finnes i et bredt spekter av farger og mønstre.

- Linoleum er et flott produkt som finnes i mange fantastiske farger. Det er også mulig å være kreativ med linoleum, og skape mønstre og eventuelt figurer i gulvet, forteller Vatnhamar.

Det kommer stadig flere fargemuligheter på markedet. Siste tilskudd er Armstrongs nye fargekoordineringssystem. Naturens oppbud av perfekte avstemte fargenyanser var inspirasjonskilde da produsenten utviklet nye fargepaletter til DLW Linoleumskolleksjonen. Her er ulike fargenyanser sammensatt slik at hver nyanse kan brukes alene eller sammen med enten andre nyanser fra samme fargetone eller komplementære farger. Systemet gjør det enkelt å velge farge, samt litt mindre skummelt å variere med flere farger sammen.

Oppdatert: 09.07.2014  

Mer informasjon

www.armstrong.no

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]