Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Fargerik barneskole

Da Volda kommune endelig fikk råd til å planlegge og bygge ny sentrumsskole, sparte de ikke på fargestiftene.

cloud_download
fullscreen
 • <b>FARGERIKE GLUGGER: </b>Innvendige vinduer er plassert litt tilfeldig rundt i rommene og korridorene. Opprinnelig var en annen type vinduer planlagt, men når endringer måttet til, fikk den fargeglade interiørarkitekten et ord med i laget.

  Foto:

 • b>GRØNT ER SKJØNT: </b>For å få fargen Soft Kiwi 3040750 fra iQ Granit til å bli en god veggfarge, måtte interiørarkitekt Øyehaug frem med NCS-vifte. Veggfargen er ikke like mettet som gulvfargen, fordi kontrastveggen da hadde blitt for dominerende. Fondveggen er malt i fargen NCS S1050-G60Y. Veggene er malt med Pro Akryl +07 fra Nordsjö.

  Foto:

 • <b>SPREKE FARGER: </b>Øyehaug har jobbet mye med fargevalget.Grupperommene har omtrent samme farge på én vegg som det er på gulvet. Her er belegget iQ Granit Seapunk 3040464, og veggfargen er NCS S 3030-B70G.

  Foto:

 • <b>UTSYN:</b> Store vinduer i fasaden sørger for lys og romslighet i lokalene. Fra barnas kantine og lærernes spiserom er det flott utsikt mot Sunnmørsalpene. Skolen har også et stort auditorium som er åpent for flerbruk med plass til rundt 500 mennesker.

  Foto:

 • <b>OPPSKATTET: </b>Gamle Volda skole var både underdimensjonert og hadde helsefarlig inneklima, men kommunens økonomi var dårlig og Volda kommune sto på regjeringens ROBEK-liste over kommuner og fylkeskommuner i økonomisk ubalanse. Innføring av eiendomsskatt ga kommunen økonomisk handlingsrom, og en ny skole kunne ta form. Den nye skolen er utformet av Skylstad Arkitektur AS.

  Foto:

 • <b>ARTIG MED FARGER: </b>Malermester Martin Uggedal AS har hatt i oppdrag å utføre malearbeider, flislegging og beleggarbeider. – Det er artig for oss å få legge annet enn grå belegg. Prosjektet hadde kort byggetid, så vi har hatt mange håndverkere på plass samtidig. Når det var som mest hektisk rundt juletider var vi der med ti malere, ti gulvleggere og ti flisleggere samtidig, sier Einar B. Larsen hos Malermester Martin Uggedal AS.

  Foto:

Annonse
Annonse
OPPSKATTET NY SKOLE

OPPSKATTET: Innføring av eiendomsskatt ga kommunen økonomisk handlingsrom, og en ny skole kunne ta form. Den nye skolen er utformet av Skylstad Arkitektur AS.

I mars i år flyttet 350 barneskoleelever og et 50-talls lærere inn i den nye sentrumsskolen i Volda. Bygget er preget av kulørte farger på fasader, vegger og gulv, store vinduer og utsikt over Sunnmørsalpene.

Veidekke Entreprenør AS i Volda har vært totalentreprenør for skolen, som er utformet av Skylstad Arkitektur AS fra Trondheim. I entreprisen inngår utover det nye skolebygget også rehabilitering og ombygging av paviljongbygget samt opparbeiding av utearealer.

Interiørarkitekt MNIL Aslaug Marit Øyehaug har videreført fargebruken fra fasadene til interiøret, men har tilpasset fargebruken til innvendige flater. Hun har bevisst unngått å bruke grå farger, med unntak av gulvfliser i entré og enkelte felles trapperom.

– Innendørs har jeg forsøkt å gjenspeile fargene på fasaden, men har dempet fargebruken noe for at interiøret skal bli roligere, sier hun.

Nøytralt og fargerikt

GRØNT ER SKJØNT

GRØNT ER SKJØNT: Fondveggen er malt i fargen NCS S1050-G60Y. Veggene er malt med Pro Akryl +07 fra Nordsjö.

Alle trinn har egen inngang med garderobe der elevene skifter til innesko. Til hvert trinn hører klasserom og to grupperom.

– Klasserommene er holdt i mer nøytrale farger, mens de mindre grupperommene har sterkere farger, sier Øyehaug.

Flott med farge!

SPREKE FARGER

SPREKE FARGER: Øyehaug har jobbet mye med fargevalget.Grupperommene har omtrent samme farge på én vegg som det er på gulvet. Her er belegget iQ Granit Seapunk 3040464, og veggfargen er NCS S 3030-B70G.

Malermester Martin Uggedal AS har hatt oppdraget å legge belegg og fliser, og å male både inn- og utvendig.

– Det må være en drøm å gå på denne skolen. Her ser du hvor fint det blir når man velger farger. Mange steder velges det grått gulv, men her er det mørkeblått, og det gir et helt annet inntrykk. Og det er artig for oss å få legge annet enn grå belegg, sier Einar B. Larsen hos Malermester Martin Uggedal AS.

– Det er kjekt å få jobbe med farger, jeg hadde gjerne gjort enda mer på dette bygget, avslutter den fargeglade interiørarkitekten.

 

Oppdatert: 18.11.2020  

PROSJEKTFAKTA: ØYRA BARNESKULE, VOLDA

1.-7.-skole dimensjonert for 400 elever, med lokaler for Kulturskulen, SFO og en klasse for minoritetsspråklige elever.

Areal: 7 400 kvadratmeter BRA

Byggherre: Volda kommune Opplæring og oppvekst

Arkitekt, prosjekteringsledelse: Skylstad Arkitektur AS, ved sivilarkitekt Svein

Skylstad, Trondheim

Interiørarkitekt – fargesetting innvendige flater: Aslaug Marit Øyehaug

Interiørarkitekt MNIL

Landskapsarkitekt: Norconsult

Totalentreprenør: Veidekke Entreprenør AS

Beleggleverandør: Tarkett/iQ Granit

Malingleverandør: Pro Akryl 07/Nordsjö

Maler- og byggtapetserarbeider, flislegging:Malermester Martin Uggedal AS

Ferdigstilt: 2017

Farger på vegger og gulv:

Hovedfarge: NCS S 1502-Y

Maling innvendig: Pro Akryl 07, Nordsjö

Gulv i korridorer og klasserom: Tarkett iQ Granit 3040 778

Gulv i grupperom: iQ Granit: Yellow 3040417, Seapunk 3040464, Soft Kiwi 3040750, Orange 3040418, Red 3040 411, Tarkett Granit Safe.T: 3052 696

Aksentvegg grupperom: NCS S 3040-R90B, NCS S 1070-Y10R, NCS S 3030-B70G, NCS S 1050-G60Y, NCS S 1080-Y30R, NCS S 1070-Y80R, NCS S 1580-R, NCS S 5010-R90B

Mer informasjon:

Tarkett

Nordsjö

Malermester Martin Uggedal AS

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]