Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

3 smarte tips til skolestart

Mange små begynner på skolen i disse uker. Da trenger de en god leksekrok. Her er tre smarte tips for å skape en personlig og praktisk arbeidsplass.

cloud_download
fullscreen
 • Tavlemaling er perfekt til skolestart. Her kan jentungen prøve seg på matteleksene.

  Foto:

 • Hva med å male en hel vegg – og møbler – med tavlemaling? Da blir det garantert mye flott kunst. Tavlemaling fra Beckers.

  Foto:

 • Selvklebende tavlefolie er enkel å feste, og er både praktisk og kul på barnerommet. Folie fra Fantasi Interiør.

  Foto:

 • En oppslagstavle kan brukes til så mangt. Bruk tallmagneter til å løse regnestykker eller heng opp fine tegninger og påminnelser om morgendagens lekser. Magnetmaling fra Alanor.

  Foto:

 • Skap soner på veggen på barnerommet der det er lov til å tegne og skrive. Barn elsker å tegne rett på veggen! Tavlemaling fra Butinox Interiør.

  Foto:

Annonse

Når minstemann er skoleklar, oppstår et nytt behov på barnerommet: leksekroken. En god lekseplass med smarte løsninger kan hjelpe til å holde orden i sakene, og gi økt motivasjon når leksene må gjøres. Hva med å lage en personlig kalender over skrivebordet, skrive ned gangetabellen på pulten eller henge tegninger og nyttige skriv rett på veggen?

Her er tre tips til hvordan du kan skape personlige og nyttige områder ved leksekroken:

1. Lag en tavle til å skrive på

Hva med å male en hel vegg – og møbler – med tavlemaling? Da blir det garantert mye flott kunst.

Hva med å male en hel vegg – og møbler – med tavlemaling? Da blir det garantert mye flott kunst.

Unger elsker å utfolde seg kreativt på vegger og andre flater. Men tusjmerker på veggene er ikke helt i tråd med mors interiørplaner. Hva med å lage soner på rommet der det er lov til å tegne og skrive?

– Å male en tavle på barnerommet har lenge vært populært. Du kan male vegger, dører, hyller eller andre detaljer. Det gjør en hvilken som helst flate vakker, morsom og samtidig nyttig, sier Nina Gangnes hos Beckers, og legger til at du kan male en tavle i mange ulike farger – ikke bare sort.

– Å kunne male tavlen i en valgfri farge åpner opp for helt nye bruksområder, og det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre, sier hun.

Selvklebende tavlefolie er enkel å feste, og er både praktisk og kul på barnerommet.

Selvklebende tavlefolie er enkel å feste, og er både praktisk og kul på barnerommet.

Et annet alternativ er selvklebende tavlefolie.

– Det er en folie med lim på baksiden, som kan brukes på ikke-sugende underlag. Fest den for eksempel på skapdøren, skrivebordet eller andre møbler, så kan ungene bare tegne på og vaske av – helt genialt!, konstaterer Roar Aune hos Fantasi Interiør.

2. Lag en praktisk oppslagstavle

Med magnetmaling kan ungene få sin helt egne oppslagstavle – rett på veggen!

– Her kan du henge opp tegninger og viktige skriv hvor som helst på veggen. Ungene lager jo masse tegninger på skolen og SFO, og da er det stas å kunne vise dem fram, sier Audun Klauseie hos Alanor.

Magnetmaling er tilsatt små jernpartikler, som gjør at magneter fester seg til underlaget. Malingen kan brukes under tavlemaling, whiteboardmaling, vanlig veggmaling eller tapet.

– Hvorfor ikke kombinere tavle- og magnetmaling? Da kan du både skrive og henge opp det du vil på samme vegg, forklarer Nina Gangnes.

En oppslagstavle kan brukes til så mangt. Bruk tallmagneter til å løse regnestykker eller heng opp fine tegninger og påminnelser om morgendagens lekser.

En oppslagstavle kan brukes til så mangt. Bruk tallmagneter til å løse regnestykker eller heng opp fine tegninger og påminnelser om morgendagens lekser.

3. Whiteboard på rommet

Whiteboardmaling har den samme funksjonen som tavlemaling, men her kan du bruke tusjer i stedet for kritt. Den er transparent, så du kan velge veggfarge helt selv. Hva med å male et område over pulten med whiteboardmaling? Eller kanskje en skapdør?

– Whiteboardmaling er en veldig glatt maling, som whiteboardtusjen ikke farger permanent. Den gjør overflaten vaskbar, så du kan enkelt tørke vekk det du har skrevet, forklarer Klauseie.

Akkurat som tavlemaling, kan også whiteboardmaling brukes i kombinasjon med for eksempel magnetmaling.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Obligatorisk felt
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Tarkett annons
[Some text some message]