Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Gi barna farger og stemmerett!

Helhet og en rød tråd i husets interiør er vel og bra - så lenge barnerommet holdes utenfor! La barna få være med å innrede rommet sitt selv.

 • Tingeling og vennene på én vegg er enkelt å omgjøre senere. Og på en lys lilla bakgrunn blir det et godt sovemiljø for de små. Foto fra Borge.

  Foto:

 • Prinsesserom trenger ikke nødvendigvis være rosa. Her er herlige motiver på en beroligende blå bakgrunn. Foto fra Intag.

  Foto:

 • Cars på døren er et godt kompromiss når foreldrene helst vil unngå tema på veggene. Foto fra Fantasi Interiør.

  Foto:

 • Her har man gått all in med de tradisjonelle jentefargene. Foto fra Beckers.

  Foto:

 • Energiske og personlige innslag på en ellers blå vegg. Foto fra Nordsjö.

  Foto:

 • Lyseblå er en ypperlig soveromsfarge. Foto fra Storeys.

  Foto:

Annonse
Annonse
Dagny Thurmann-Hoelseth

Dagny Thurmann-Hoelseth

På et lite barnerom behøver man ikke ha et 20 års-perspektiv på interiøret. Javel, kanskje vesla går lei av rosa eller junior får nok av brannbiltapetet etterhvert, men det er da ingen stor sak å tapetsere eller male om en vegg eller to om et par år, så lenge barnet får et rom de trives i og er stolt av?

- Som foreldre kan man jo tenke gjennom hvor ofte man synes det er greit å pusse opp. Hvis man vil at rommet skal ha varighet, er det greit å holde seg utenom temarom som Barbie og Cars og babyrosa og babyblått, men det er viktig at barna får lov til å være med å bestemme selv. Et barnerom skal ikke være et showroom for foreldrenes gode smak, sier Dagny Thurmann-Hoelseth, kreativ rådgiver og selv mamma til to jenter.

Rolige rammer

Når det er sagt, er det naturligvis ikke slik at man skal fargesette rommet helt ukritisk. Terrence Conran peker i sin bok Essential Children’s Rooms på forskning som viser at babyer allerede fra tidlig alder stimuleres av farger, og at den aller første fargen de kjenner igjen er oransjerød. Samtidig som vegger malte i sterke nyanser kan virke overveldende for små barn, er det fint for dem å ha innslag av energiske farger i rommet. Thurmann-Hoelseth er enig, og peker på viktigheten i et godt sovemiljø for barna.

Beroligende farger på de store flatene gjør rommet til et bedre sovemiljø. Jenterommet trenger ikke nødvendigvis ha rosa eller lilla base.

Beroligende farger på de store flatene gjør rommet til et bedre sovemiljø. Jenterommet trenger ikke nødvendigvis ha rosa eller lilla base.

- Det er forsket mye på barn og farger, og de trenger farger for å utvikle hjernen på en best mulig måte. Samtidig pleier jeg å råde folk til å velge beroligende farger som grønn, blå og lavendel på de store flatene, og heller å fargesette mindre elementer med energiske farger. Det er viktig å skape en god atmosfære for søvn og avslapping også, sier hun.

Lene Bjerregård trekker spesielt frem svak grønn eller en svak rosa som gode veggfarger på barnerommet, da disse vil virke beroligende på barn med en travel hverdag.

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon

www.thedailyd.com

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]