IFI logo
Se flere bilder
Grepene som gir deg luksus på soverommet

Foto: Anne Manglerud/ifi.no, INTAG, Borge, Golvabia, Tapethuset

Grepene som gir deg luksus på soverommet

Med de rette elementene, er det ikke vanskelig å få til litt hverdagsluksus på soverommet.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når det skjer så mye rundt oss hele tiden, ønsker mange seg en egen, liten, privat sone, med mulighet for å trekke seg tilbake og kjenne litt på hverdagsluksusen det ellers ikke er tid til. Og med enkle grep kan vi få den rette følelsen på soverommet.

Sengegavl

Det blir ikke skikkelig luksusfølelse på soverommet før du får opp et hodegjerde som markerer sengen. Og det er enkelt å lage selv! Du kan enten trekke en plate med et flott tekstil, male en dør og legge den på tvers, eller tapetsere eller male rett på veggen – alt eller hvilket uttrykk du ønsker.

LES OGSÅ: Lag din egen sengegavl

Se flere bilder
Sengegavl gir luksus på soverommet

Foto:

ETTER BOKA: Med mørke farger, stemningsbelysning, eksklusive tekstiler med ulik tekstur og polstret sengegavl helt opp til taket, skal det mye til for ikke å kjenne hverdagsluksusen. (Foto: Anne Manglerud/ifi.no)

Sengeteppe, puter og sengeskjørt

Tekstiler må til for å gi en følelse av luksus. Re opp sengen med sengeteppe og flere puter, og gjerne også et sengeskjørt, som gir en fin helhet. Variasjon i materialer og tekstur skaper liv, og stoff som velur og silke gir en ekstra eksklusiv følelse. La gjerne sengetøyet matche i fargene, og sats på god kvalitet også her – så holder du på luksusfølelsen helt inn i søvnen.

Se flere bilder
Tapet og tekstiler på soverommet

Foto:

TAPET: Tapet, tekstiler og mørke farger gir luksus på soverommet. (Foto: Tapethuset)

Lange, fôrede gardiner

De aller fleste er enige om at gardiner er en nødvendighet på soverommet. De hindrer innsyn og stenger solen ute. Og velger du de rette gardinene, kan det også bidra til å skape atmosfæren du ønsker. Gå for lange, fôrede gardiner, gjerne fra tak til gulv. Og drømmer du om at soverommet skal se ut som et hotellrom, kan du også bruke skjult oppheng, og la gardinene henge fra vegg til vegg.

LES OGSÅ: Slik velger du gardiner

Tapet på veggen

Tapet med tekstur eller mønster kan bidra til å gjøre interiøret personlig og eksklusivt. Sett gjerne opp tapet på alle fire veggene, eller tapetser én vegg og mal resten i en farge som harmonerer.

Drømmegulvet

Gulvet har mye å si for hvordan resten av rommet oppleves. Det er ikke her du skal spare på pengene. Velg et gulv som tilfører rommet tyngde, som et eksklusivt heltregulv, eller et mykt og varmt teppegulv som føles som luksus for føttene. Har du et hardt eller halvhardt gulv på soverommet, kan du med fordel ta inn ett eller flere løse tepper for å gjøre det mer behagelig å stå opp om morgenen.

LES OGSÅ:  Slik velger du gulv til soverommet

Se flere bilder
Teppe på soverommet

Foto:

MORGENGLEDE: Det er ikke stort som føles bedre enn å sette føttene på et mykt, varmt teppe på morgenen. (Foto: INTAG)

Mørkere farger

De mørke fargene har vært på vei inn i norske hjem en god stund. Og er det ett sted du virkelig ikke bør være redd for mørket, er det på soverommet. Her kan mørke farger bidra til å skape en lun og elegant atmosfære, som bygger oppunder luksusfølelsen. Husk at det er ekstra viktig å tenke på belysning når du innreder med mørke farger.

Se flere bilder
Hotellstil på soverommet

Foto:

HOTELL: Det har lenge vært snakk om hotellstilen. Og med de rette elementene, er det ikke så vanskelig å gjenskape stilen hjemme. (Foto: Golvabia)

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.