Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Få sving på rommet med sengeskjørt

Det gjør soveværelset langt mer elegant, og har også en praktisk misjon.

 • Få sving på rommet med sengeskjørt

  Foto: Anne Manglerud, Frode Larsen/ifi.no, Mona Gundersen/ifi.no, Chera Westman/ifi.no, INTAG

 • <b>LUKSURIØST</b> Lintekstilet faller tungt mot teppet. (Foto: Anne Manglerud).

  Foto:

 • <b>INTERIØRELEMENT</b> Her er sengeskjørtet fremhevet som en del av interiøret. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

  Foto:

 • <b>ROMANTISK</b> Et hvitt bomullstekstil er sydd med brede legg, og danner en kappe med bevegelse, som skjuler sakene under sengen. (Foto: Frode Larsen/ifi.no)

  Foto:

 • <b>ELEGANT FORKLEDNING<b> Sengeskjørtet skjuler en rammemadrass, men det skulle ingen tro… (Foto: ifi.no)

  Foto:

 • <b>SOFISTIKERT</b> Her er det et kraftig lintekstil i en dyp, varmgrå farge, som sammen med de andre materialene gir et eksklusivt inntrykk. (Foto: Anne Manglerud)

  Foto:

 • </b>HØY SENG</b> Kappelakenet går nesten til gulvet og skjuler rommet under sengen. På denne måten virker sengen tyngre og lavere. (Foto: Mona Gundersen/ifi.no)

  Foto:

Annonse
Annonse
Skjuler madrassen

ELEGANT FORKLEDNING Sengeskjørtet skjuler en rammemadrass, men det skulle ingen tro… (Foto: ifi.no)

Sengekappe, sengeskjørt, kappeskjørt, kappelaken – hva du enn velger å kalle det, skjer det noe bra med rommet når det er på plass. Lag det stramt, rustikk, rysjete, med blonder, volanger og romantikk, alt etter din egen smak og stil.

Et sengeskjørt kan tilføres uavhengig av størrelsen på soverommet. Gi det et diskret utseende og la det gli inn i omgivelsene, eller bruk det som en dekoreffekt. Uansett vil det være det en elegant støttespiller i interiøret, et mykt innslag i rommet og en innramming av sengen.

Skreddersydd helhet

Dekker mellomrommet

HØY SENG Kappelakenet går nesten til gulvet og skjuler rommet under sengen. På denne måten virker sengen tyngre og lavere. (Foto: Mona Gundersen/ifi.no)

Om du trakterer symaskinen selv eller får noen til å sy for deg, har du den fordelen at du selv bestemmer materialer og farger. Skal du for eksempel likevel lage en sengegavl, kan det være en idé å få sydd et sengeskjørt i samme slengen. Lar du gavl og skjørt være i samme stoff, eller i det minste i samme farge, blir også inntrykket roligere. Har du flere madrasser i bredden vil skjørtet samle dem, så de ser ut som én seng.    

Madrassparer

Kappe med volanger

ROMANTISK Et hvitt bomullstekstil er sydd med brede legg, og danner en kappe med bevegelse, som skjuler sakene under sengen. (Foto: Frode Larsen/ifi.no)

Skjørtet eller kappen er ikke bare til glede for øyet, den har også flere smarte og praktiske funksjoner. Som for eksempel det å spare rammemadrassen for skjolder og flekker. Det er utvilsomt mye enklere å rengjøre sengeskjørtet enn å fjerne flekker fra madrassen. Ei heller er alle madrasser nødvendigvis pene i utgangspunktet, og da er dette en enkel og dekorativ måte å gjemme dem på.

 

Skjuler mangt og mye

Tungt lintekstil

LUKSURIØST Lintekstilet faller tungt mot teppet. (Foto: Anne Manglerud).

Dersom madrassen eller sengen ikke går helt ned til gulvet blir det et mellomrom der som ofte fremstår som et mørkt hull. Et stykke tekstil vil dekke det og samtidig stoppe støvet fra å forsvinne innunder sengen.

Bruker du plassen under sengen til oppbevaring av saker og ting, vil en kappe elegant skjule alt sammen og spare det fra å bli altfor støvete. Sengen får også en annen tyngde i rommet og hele inntrykket blir roligere.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]