IFI logo
Se flere bilder
Få sving på rommet med sengeskjørt

Foto: Anne Manglerud, Frode Larsen/ifi.no, Mona Gundersen/ifi.no, Chera Westman/ifi.no, INTAG

Få sving på rommet med sengeskjørt

Det gjør soveværelset langt mer elegant, og har også en praktisk misjon.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sengekappe, sengeskjørt, kappeskjørt, kappelaken – hva du enn velger å kalle det, skjer det noe bra med rommet når det er på plass. Lag det stramt, rustikk, rysjete, med blonder, volanger og romantikk, alt etter din egen smak og stil.

Et sengeskjørt kan tilføres uavhengig av størrelsen på soverommet. Gi det et diskret utseende og la det gli inn i omgivelsene, eller bruk det som en dekoreffekt. Uansett vil det være det en elegant støttespiller i interiøret, et mykt innslag i rommet og en innramming av sengen.

Se flere bilder
Skjuler madrassen

Foto:

ELEGANT FORKLEDNING Sengeskjørtet skjuler en rammemadrass, men det skulle ingen tro… (Foto: ifi.no)

Se flere bilder
Luksuriøst

Foto:

SOFISTIKERT Her er det et kraftig lintekstil i en dyp, varmgrå farge, som sammen med de andre materialene gir et eksklusivt inntrykk. (Foto: Anne Manglerud)

Skreddersydd helhet

Om du trakterer symaskinen selv eller får noen til å sy for deg, har du den fordelen at du selv bestemmer materialer og farger. Skal du for eksempel likevel lage en sengegavl, kan det være en idé å få sydd et sengeskjørt i samme slengen. Lar du gavl og skjørt være i samme stoff, eller i det minste i samme farge, blir også inntrykket roligere. Har du flere madrasser i bredden vil skjørtet samle dem, så de ser ut som én seng.    

Se flere bilder
Dekker mellomrommet

Foto:

HØY SENG Kappelakenet går nesten til gulvet og skjuler rommet under sengen. På denne måten virker sengen tyngre og lavere. (Foto: Mona Gundersen/ifi.no)

Madrassparer

Skjørtet eller kappen er ikke bare til glede for øyet, den har også flere smarte og praktiske funksjoner. Som for eksempel det å spare rammemadrassen for skjolder og flekker. Det er utvilsomt mye enklere å rengjøre sengeskjørtet enn å fjerne flekker fra madrassen. Ei heller er alle madrasser nødvendigvis pene i utgangspunktet, og da er dette en enkel og dekorativ måte å gjemme dem på.

 

Se flere bilder
Kappe med volanger

Foto:

ROMANTISK Et hvitt bomullstekstil er sydd med brede legg, og danner en kappe med bevegelse, som skjuler sakene under sengen. (Foto: Frode Larsen/ifi.no)

Skjuler mangt og mye

Dersom madrassen eller sengen ikke går helt ned til gulvet blir det et mellomrom der som ofte fremstår som et mørkt hull. Et stykke tekstil vil dekke det og samtidig stoppe støvet fra å forsvinne innunder sengen.

Bruker du plassen under sengen til oppbevaring av saker og ting, vil en kappe elegant skjule alt sammen og spare det fra å bli altfor støvete. Sengen får også en annen tyngde i rommet og hele inntrykket blir roligere.

Se flere bilder
Tungt lintekstil

Foto:

LUKSURIØST Lintekstilet faller tungt mot teppet. (Foto: Anne Manglerud).

Se flere bilder
Fremhevet sengeskjørt

Foto:

INTERIØRELEMENT Her er sengeskjørtet fremhevet som en del av interiøret. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Mer informasjon

Green Apple

Borge/Clarke & Clarke

INTAG

Tapethuset

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.