Kategorier

Meny

Konto

Slik får du hotellfølelsen hjemme

Hotellene er eksperter på å få deg til å koble av og fylle livet med litt luksus. Og med enkle grep kan du gjenskape hotellstilen på soverommet hjemme.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Slik får du hotellfølelsen hjemme

Foto: Borge, Anne Manglerud/ifi.no, Lundbergs, Intag og Tapethuset

Hotellstilen er nå et velkjent begrep for mange. Det er en stund siden vi først begynte å omtale det, men det er fremdeles like aktuelt. Og du trenger ikke et soverom på størrelse med en liten leilighet for å få hotellfølelsen inn. Med de rette grepene, kan du få hverdagsluksusen inn hjemme.

1. Hodegjerde

Sengegavl, hodegjerde, headboard – det har mange navn og er helt essensielt for å understreke hotellstilen. Gavlen er prikken over i-en, og et enkelt triks som gir mye luksusfølelse. Du kan kjøpe en ferdig gavl, eller du kan lage din egen, for eksempel ved å trekke en plate i tekstil, male en gammel dør og sette den bak sengen, eller male rett på veggen.

LES OGSÅ: Lag din egen sengegavl

Dele på Pinterest Hotellstil på soverommet med hodegjerde

Foto: Intag

ENKELT: En enkel måte å fornye sengegavlen på er å kle den med et tekstil som legges over kanten, føres ned på baksiden og festes i siden med enkle bånd.

2. Matte, mørke farger

Ikke vær redd for å bruke de mørke fargene. Mørke, dempede farger kan gi en lun, litt eksklusiv følelse – i tillegg til at det er godt å sove i. Vil du ha et rolig, behagelig rom, bruk gjerne ton-i-ton og unngå for skarpe kontraster. Matt maling gir også en behagelig look. Husk nok belysning til mørke farger. På soverommet er stemningsbelysning også viktig.

LES OGSÅ: Slik lykkes du med mørke farger

Dele på Pinterest Hotellstil på soverommet

Foto: Anne Manglerud/ifi.no

LUKSUS: Med mørke farger, høy sengegavl, stemningsbelysning og et lass med deilige puter og tekstiler, er hverdagsluksusen ikke så langt unna.

3. Lange gardiner

Gardiner fra tak til gulv er en gjenganger på hoteller, og flere ønsker seg også dette hjemme. Det bidrar til en lun følelse. Velg gjerne mørkleggende tekstiler i dimout- og blackout-kvaliteter, så rommet blir godt å sove i. Flere lag gardiner kan også styrke følelsen av å sove på hotell.

Dele på Pinterest Lange gardiner på soverommet

Foto: Tapethuset

GARDINER: Lange gardiner, fra tak til gulv, er et «must» for å gjenskape hotellstilen.

4. Tapet

Tapet er et «must» for å gjennomføre hotellstilen – gjerne på alle fire vegger! Og ikke vær redd for mønster – da kan du vise enda mer personlighet i interiøret. 

5. Garderobe

Invester i en skikkelig garderobe, som ser flott ut og i tillegg er enkel å holde ryddig. En rotete garderobe drar ned helhetsinntrykket. Gamle skap og kommoder kan males for å passe inn.

LES OGSÅ: Drømmen om et walk-in closet

Dele på Pinterest Ryddig garderobesystem på soverommet

Foto: Lundbergs

SYSTEM: En flott, ryddig garderobe gjør seg bra på soverommet. Oppbevaringssystemene fra Lundbergs gjør det enkelt å lage unike garderobeløsninger som passer til deg og ditt hjem.

6. Sengeteppe og puter

Har du noen gang sett et hotellrom uten sengeteppe? Et flott sengeteppe, sammen med store, deilige puter i herlige tekstiler, gjør susen. Miks materialer, teksturer og farger. Det er verdt å re sengen om morgenen for å få den lille følelsen av luksus hver gang du skal legge deg.

Dele på Pinterest Hotellstil med puter

Foto: Intag

MIKS OG MATCH: Miks tekstiler i ulike farger, materialer og teksturer for å få et spennende interiør. Sammen med et flott sengeteppe kan du late som du er på hotell.

7. Sengeskjørt

Et sengeskjørt er en elegant støttespiller, som gir et mykt innslag i rommet og en fin innramming av sengen – og ikke minst kan det skjule en lite pen madrass og eventuelt rot under sengen.

8. Teppe på gulvet

Vi kan ikke få sagt det nok: Et vegg-til-vegg-teppe eller et eller flere løse tepper på soveromsgulvet gjør under for bare føtter om morgenen.

Dele på Pinterest Sengeskjørt

Foto: Anne Manglerud/ifi.no

SKJØRTEFIN: Sengeskjørtet både skjuler madrassen og rotet under sengen, stenger støvet ute og rammer inn sengen på en elegant måte.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]