Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Mørke farger på soverommet

Det er ingen grunn til å være mørkeredd på soverommet. Her får du tips til hvordan du innreder det med mørke farger.

 • <b>VARMT:</b> Det er enklere å få en lun og varm atmosfære på soverommet med mørke farger. Tapet: Capiz CAP56 fra Omexco/INTAG. (Foto: INTAG)

  Foto:

 • <b>GÅ HELE VEIEN:</b> Ikke vær redd for å kombinere mørkt med mørkt. Mørkt gulv og mørke tekstiler mot en mørkmalt vegg skaper dybde og gir en lun og behagelig atmosfære. Veggfarge: Gentleman's Room fra Flügger. (Foto: Flügger)

  Foto:

 • <b>PÅ GULVET:</b> Fargen på veggen skaper ikke automatisk et lunt interiør alene. Et mørkt, mønstret parkettgulv mot en mørkere vegg gir dybde og liv til rommet og skaper helhet. Gulv: Noble Oak Chelsea fra Tarkett. (Foto: Tarkett)

  Foto:

 • <b>SENGEGAVL:</b> En tekstiltrukket sengegavl i en mørk farge gjør rommet spennende. Tekstiler fra Green Apple. (Foto: Anne Manglerud/ifi.no)

  Foto:

 • <b>UTGANGSPUNKT:</b> Ta gjerne utgangspunkt i farger som allerede finnes i rommet, for eksempel i kunst eller tekstiler, og velg en veggfarge som binder det sammen. Tekstiler fra Sahco/INTAG. (Foto: INTAG)

  Foto:

 • <b>VARMER OPP:</b> Tekstiler med ulike teksturer og ulik glans er viktige for å skape den lune og varme stemningen mange ønsker på soverommet. Tekstiler fra Tapethuset. (Foto: Tapethuset)

  Foto:

Annonse
Annonse
Mørkt på mørkt

GÅ HELE VEIEN: Ikke vær redd for å kombinere mørkt med mørkt. Mørkt gulv og mørke tekstiler mot en mørkmalt vegg skaper dybde og gir en lun og behagelig atmosfære. Veggfarge: Gentleman's Room fra Flügger. (Foto: Flügger)

I en hektisk hverdag, der tid og ro har blitt fremmedord, trenger vi en plass hvor vi kan trekke oss tilbake og kjenne på den luksusen det har blitt å kunne slappe av. Vi har større behov enn noen gang for et sted som er vårt eget, der vi kan koble av og puste ut. Det er det rom for på soverommet.

Her skal det være godt å være og godt å sove. Da er fargene viktig. Ønsker du et fristed der du kan trekke deg tilbake, er det lurt å gå for farger som roer deg ned, som senker pulsen, og som hjelper deg til å slappe av. Med mørke farger kan du skape den lune hulefølelsen mange ønsker i husets mest intime rom.

LES OGSÅ: Vi vil ha det mykere, mørkere og dristigere på soverommet.

Frykt ikke mørket

Mørk sengegavl

SENGEGAVL: En tekstiltrukket sengegavl i en mørk farge gjør rommet spennende. Tekstiler fra Green Apple. (Foto: Anne Manglerud/ifi.no)

Mange kvier seg for å male eller tapetsere veggene med helt mørke farger. De er redde for at rommet vil virke lite og dystert. Det er det ingen grunn til, for mørkt er absolutt ikke ensbetydende med tungt og trist! Tvert imot er det enklere å skape en koselig, lun og varm atmosfære med mørke farger enn med helt lyse. Og hvem har sagt at alt er best når det oppleves så stort? På soverommet ønsker vi jo ofte å krype inn i en lun liten hule når vi skal sove og slappe av. Dessuten kan mørke farger skape dybde på en annen måte enn lyse farger. Og er det ett rom som tåler de mørke fargene, er det jo soverommet!

LES OGSÅ: Slik påvirker fargene søvnen din

Den perfekte kulissen

En mørk veggfarge er den perfekte kulissen for kunst og møbler. Den binder rommet sammen og fremhever det øvrige interiøret. Og husk på at det å velge en mørk farge til veggen ikke er begrenset til én type stil eller et spesifikt uttrykk. Avhengig av hvilken farge du velger og hva du kombinerer den med, kan du få det både koselig og lunt, elegant og klassisk og lekent og muntert – alt etter hva som passer for deg!

Mørkt gulv på soverommet

PÅ GULVET: Fargen på veggen skaper ikke automatisk et lunt interiør alene. Et mørkt, mønstret parkettgulv mot en mørkere vegg gir dybde og liv til rommet og skaper helhet. Gulv: Noble Oak Chelsea fra Tarkett. (Foto: Tarkett)

Slik bruker du mørke farger på soverommet:

Tips til mørke farger

UTGANGSPUNKT: Ta gjerne utgangspunkt i farger som allerede finnes i rommet, for eksempel i kunst eller tekstiler, og velg en veggfarge som binder det sammen. Tekstiler fra Sahco/INTAG. (Foto: INTAG)

 • Har du møbler, kunst og tekstiler du skal ta vare på? En god idé er da å ta utgangspunkt i fargene som allerede finnes her når du skal velge tapet eller maling til veggen.
 • Gå gjerne for farger som dype grønn-, blå-, og burgunderfarger. De er mykere og mer takknemlige å jobbe med enn helt svart, som kan virke hardt og kaldt.

 • Kombiner gjerne ulike mørke farger i like nyanser, eller lysere og mørkere nyanser av én farge. Mørke gulv, møbler og tekstiler mot en mørk vegg binder rommet sammen og skaper helhet. En kontrastfarge på detaljer gjør rommet spennende.

 • Vil du kombinere mørke vegger med lysere interiørdetaljer, la gjerne de lyse fargene ha litt sort i seg, så kontrastene ikke blir for skarpe.

 • Tenk på belysning. Riktig lyssetting gir en lun stemning, uten at rommet oppleves som altfor mørkt. På soverommet er stemningsbelysning særlig viktig.

 • Husk at en mørk vegg i seg selv ikke gir et lunt rom. Det er viktig å tilføre tekstiler med ulike teksturer og forskjellig glans. Gardiner, sengetrekk, gulvtepper og puter setter prikken over i-en.
Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]