Kategorier

Meny

Konto

Høstens makeløse fargepalett

Fargenyansene vil ingen ende ta, når naturen forlater sensommeren og glir over i høst.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Høstens makeløse fargepalett

Foto: Beckers, Butinox, Flügger, Nordsjö, Borge, Green Apple, Tapethuset, Chera Westman/ifi.no, Mari Rosenberg/ifi.no, Trine Midtsem/ifi.no

På denne tiden er naturen bortimot uslåelig på tilbudet av farger. Grønne blader og nåler skifter personlighet, og det formelig bugner av grønne toner, rosa-lilla, surgult, okergult, oransje, rødoransje, gyllenbrunt, rødt med gult, blårødt og de dypeste vinfarger.

Mange varme og noen kjøligere farger, i den skjønneste forening. Og det like utenfor døren, hvorvidt du bor i en by eller mer landlig, ved sjøen, på fjellet eller i skogen – naturhammene skifter farge. Det er jo rene festen der ute!

Dele på Pinterest Fargeprøver

FRA NATUREN Disse fargene er å finne i høstlige busker og trær, og kan tones ned eller opp etter ønske. (Foto: Flügger)

Dele på Pinterest Tofarget vegg

VARMT OG KALDT Malt, tofarget vegg i dempede, varme farger fra Beckers, med sofa i kjølig rosa som god motsats. (Foto: Beckers)

Høyst naturlig inspirasjon

Det skrives og snakkes mye om å «ta naturen inn», og dette er vel årstiden for virkelig å la seg inspirere fargemessig mer enn noen. Det er ikke dermed sagt at det er de kraftigste fargene som skal havne på tak, vegger, gulv og tekstiler. Det aller viktigste er å få lyst til å tilføre farger i interiøret, og så må du finne de nyansene som passer deg og ditt.

Dele på Pinterest Blått og oransje

FRISKT En nyanse av oransje fra høstfargene, i god kombinasjon med blått. Fra Butinox. (Foto: Butinox)

Dele på Pinterest Kobberfisk

GYLNE FISK Fisk i en varm kobberfarge mot den kjølige, blå tapetbunnen fra finndintapet.no er riktig så lekker. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)

Dele på Pinterest Gyllent kobber

HETT Tapet fra Harlequin, med metallinnslag, samt lampe i kobber og velursofa står nydelig mot betonggulvet. (Foto: Tapethuset)

Mulighetenes høstmarked

Det handler mye om å dosere ut ifra smak og behag og også det å se mulighetene – om du bringer fargene inn ved å fylle hele vegger i form av maling og tapet eller kanskje kun deler av tapetmønsteret, med et gulvteppe, ved hjelp av putene og pleddet i sofaen eller gardinene. Andre tekstiler, samt møbler og lamper kan også være gode elementer å bruke ved fargesetting av rom.

Og glem ikke at kastanjetrærne slipper nøttene sine – med vakre, blanke, varmbrune skall og organiske former, som pynter opp der du måtte ønske. Alene i boller og fat, eller sammen med planter, blomster og mose.

Dele på Pinterest Fargesymfoni

FARGEFEST Berberisens fargepalett har et utall nyanser i grønt, rosa-lilla, gult, oransje og rødt. (Foto: Trine Midtsem/ifi.no)

Dele på Pinterest Naturfarger

HELMAKS Oransje-kobber-gull-rødt-gult på en vinrød sofa. Alt fra Green Apple. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Dele på Pinterest Høstfarger

HØSTPALETT Farger fra Flügger – som plukket fra fargekartet hagen byr på nå… (Foto: Flügger)

Et endeløst fargekart

Før løv og blader blir veldig fargesterke har de gjennomgått en fargetransformasjon i flere grader og nyanser. Det er mange spennende farger å oppdage underveis, ikke minst når grønt bryter i flere retninger, som mot gult og rosa-lilla. De nyansene er det fort gjort å gå glipp av, for de kraftige rød-oransje kulørene overskygger dem.

Dele på Pinterest Gulfarger

GYLLENT Tekstiler fra Lizzo har gulfarger som lett lar seg mikse med andre farger. (Foto: Green Apple)

Dele på Pinterest Plommefarger

PLOMMENS FARGE Årets farge for 2018, Heart Wood, fra Nordsjö finnes også ute nå. (Foto: Nordsjö)

Flere høstfarger:

Beckers

Butinox

Flügger

Nordsjö

finndintapet.no

Green Apple

Tapethuset

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]