Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Fargesetting

Høstens makeløse fargepalett

  •  
  •  
MYE ENERGI Berberis i høstskrud. (Foto: Trine Midtsem/ifi.no)   Bilder av: Beckers, Butinox, Flügger, Nordsjö, Borge, Green Apple, Tapethuset, Chera Westman/ifi.no, Mari Rosenberg/ifi.no, Trine Midtsem/ifi.no
Fargenyansene vil ingen ende ta, når naturen forlater sensommeren og glir over i høst.
Fargeprøver
FRA NATUREN Disse fargene er å finne i høstlige busker og trær, og kan tones ned eller opp etter ønske. (Foto: Flügger)

På denne tiden er naturen bortimot uslåelig på tilbudet av farger. Grønne blader og nåler skifter personlighet, og det formelig bugner av grønne toner, rosa-lilla, surgult, okergult, oransje, rødoransje, gyllenbrunt, rødt med gult, blårødt og de dypeste vinfarger.

Mange varme og noen kjøligere farger, i den skjønneste forening. Og det like utenfor døren, hvorvidt du bor i en by eller mer landlig, ved sjøen, på fjellet eller i skogen – naturhammene skifter farge. Det er jo rene festen der ute!

Tofarget vegg
VARMT OG KALDT Malt, tofarget vegg i dempede, varme farger fra Beckers, med sofa i kjølig rosa som god motsats. (Foto: Beckers)

Høyst naturlig inspirasjon

Blått og oransje
FRISKT En nyanse av oransje fra høstfargene, i god kombinasjon med blått. Fra Butinox. (Foto: Butinox)

Det skrives og snakkes mye om å «ta naturen inn», og dette er vel årstiden for virkelig å la seg inspirere fargemessig mer enn noen. Det er ikke dermed sagt at det er de kraftigste fargene som skal havne på tak, vegger, gulv og tekstiler. Det aller viktigste er å få lyst til å tilføre farger i interiøret, og så må du finne de nyansene som passer deg og ditt.

Kobberfisk
GYLNE FISK Fisk i en varm kobberfarge mot den kjølige, blå tapetbunnen fra finndintapet.no er riktig så lekker. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)
Gyllent kobber
HETT Tapet fra Harlequin, med metallinnslag, samt lampe i kobber og velursofa står nydelig mot betonggulvet. (Foto: Tapethuset)

Mulighetenes høstmarked

Fargesymfoni
FARGEFEST Berberisens fargepalett har et utall nyanser i grønt, rosa-lilla, gult, oransje og rødt. (Foto: Trine Midtsem/ifi.no)

Det handler mye om å dosere ut ifra smak og behag og også det å se mulighetene – om du bringer fargene inn ved å fylle hele vegger i form av maling og tapet eller kanskje kun deler av tapetmønsteret, med et gulvteppe, ved hjelp av putene og pleddet i sofaen eller gardinene. Andre tekstiler, samt møbler og lamper kan også være gode elementer å bruke ved fargesetting av rom.

Og glem ikke at kastanjetrærne slipper nøttene sine – med vakre, blanke, varmbrune skall og organiske former, som pynter opp der du måtte ønske. Alene i boller og fat, eller sammen med planter, blomster og mose.

Naturfarger
HELMAKS Oransje-kobber-gull-rødt-gult på en vinrød sofa. Alt fra Green Apple. (Foto: Chera Westman/ifi.no)
Høstfarger
HØSTPALETT Farger fra Flügger – som plukket fra fargekartet hagen byr på nå… (Foto: Flügger)

Et endeløst fargekart

Gulfarger
GYLLENT Tekstiler fra Lizzo har gulfarger som lett lar seg mikse med andre farger. (Foto: Green Apple)

Før løv og blader blir veldig fargesterke har de gjennomgått en fargetransformasjon i flere grader og nyanser. Det er mange spennende farger å oppdage underveis, ikke minst når grønt bryter i flere retninger, som mot gult og rosa-lilla. De nyansene er det fort gjort å gå glipp av, for de kraftige rød-oransje kulørene overskygger dem.

Plommefarger
PLOMMENS FARGE Årets farge for 2018, Heart Wood, fra Nordsjö finnes også ute nå. (Foto: Nordsjö)

Flere høstfarger

Beckers

Butinox

Flügger

Nordsjö

finndintapet.no

Green Apple

Tapethuset

Les også Mørke farger på soverommet

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Fargesetting

Nyeste artikler

Norsol annons