Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Jordfarger og grønt gjør huset lekent og lunt

Hos interiørgründer Kine Vinje har godt gjennomtenkte fargekombinasjoner gitt hjemmet et eksklusivt, helhetlig og lunt uttrykk, samtidig som det føles lekent.

 • <B>LUN SONE: </B>Mange synes nok at barnerommet skal males i lekne, friske farger, men her tenker Kine annerledes, og inkluderer barnerommet i husets dempede, lune sone.

  Foto: Kine Vinje

 • <b>ROLIGE BARN: </b>I barnerommet er det brukt en rolig og dempet brunfarge ved navn «Fågelbo 537».

  Foto: Kine Vinje

 • <b>FARGEGJENGIVELSE: </b>Matt maling mangler refleksjoner og gir en rolig og eksklusiv flate. Fargen, her «Robin 0205», får dybde og kommer til sin absolutte rett.

  Foto: Kine Vinje

 • <b>SOV LUNT: </b>Kine har valgt lune bruntoner til soverommene, og i hovedsoverommet heter fargen «Gunder».

  Foto: Kine Vinje

 • <B>BRUNT HOTELL: </B>Veggfargen er behagelig og lun og gir en eksklusiv hotellfølelse.

  Foto: Kine Vinje

 • <B>LEKENT: </B>– Dyrk din egen stil. Det er lov å eksperimentere med farger og være leken, sier Kine Vinje. Fargen brukt på veggen er «Roskilde 2013».

  Foto: Kine Vinje

Annonse
Annonse

Både i Stavern og på nett, driver Kine Vinje interiørbutikken «Nordiske hjem». Sammen med malingprodusenten Beckers har Vinje nå plukket ut trygge og trendy farger for norske hjem i 2019. Fargene bruker influenseren med 146 000 følgere på blogg og Instagram, for å gi eget hus den rette stemningen.

Stemning

STEMNING:Fargene i rommet setter an tonen og er en viktig stemningsskaper.
(Kine Vinje)

Matt, uten refleksjoner

Fargegjengivelse

FARGEGJENGIVELSE: Matt maling mangler refleksjoner og gir en rolig og eksklusiv flate. Fargen, her «Robin 0205», får dybde og kommer til sin absolutte rett.
(Kine Vinje)

Ifølge Vinje er det jordfarger og grønntoner som gjelder nå – og det skal være matt. Fraværet av refleksjoner i overflaten på en matt vegg tilfører fargen dybde og bringer frem pigmentene på en eksklusiv måte.

Veggmalingen Mood Velvet Color fra Beckers gir et ultramatt resultat, og det er denne malingen Kine har brukt på sine vegger. Til lister, dører og møbler bruker hun den matte versjonen av den slitesterke malingen Mood Professinal Finish, som også finnes med blank glans.

Lag soner med farger

Soneinndeling

SONEINNDELING: Stuen er den lekne sonen, hvor småbarnsfamilien bruker mye tid sammen.
(Kine Vinje)

Med aktivt og bevisst bruk av farger, er eneboligen i Stavern delt opp i soner. Til stuen – som er den lekne sonen hvor småbarnsfamilien tilbringer mye tid sammen – velger hun farger på de store flatene som gir energi. Og Vinje forandrer gjerne rommet etter årstidene.

– Om høsten velger vi gjerne litt dypere farger for å gi stuen et lunt preg. Det er jo tross alt en tid når man oppholder seg mye inne, og man ønsker å kose seg litt ekstra. Mot sommeren velger jeg friskere farger, sier Kine Vinje.

I sommerhalvåret står gjerne verandadørene på vidt gap. Da er det også viktig at inne- og uterommet henger sammen stilmessig.

Lekent

LEKENT: – Dyrk din egen stil. Det er lov å eksperimentere med farger og være leken, sier Kine Vinje. Fargen brukt på veggen er «Roskilde 2013».
(Kine Vinje)

Lune soverom

Brunt hotell

BRUNT HOTELL: Veggfargen er behagelig og lun og gir en eksklusiv hotellfølelse.
(Kine Vinje)

Fargene i rommet setter an tonen og er en viktig stemningsskaper. For Kine Vinje er det viktig å gi soverommene en lun og behagelig atmosfære. Det er her familiemedlemmene slapper av. Hovedsoverommet er malt i en behagelig, lun brunfarge kalt «Gunder», hentet fra Beckers fargekolleksjoner. 

– Jeg ønsket å legge meg og våkne til en behagelig stemning. Denne fargen gir en eksklusiv følelse, nesten som å være på hotell, sier Vinje, som lar dette uttrykket også gjenspeiles i interiøret, med behagelige materialer som lin og messing.

Rolige farger, rolige barn

Rolige barn

ROLIGE BARN: I barnerommet er det brukt en rolig og dempet brunfarge ved navn «Fågelbo 537».
(Kine Vinje)

Istedenfor å male barnerommet i lekne, friske farger som i stuen, går fargesettingen i barnas rom i harmoni med husets dempede, lune sone.

– Kanskje noen vil si at brunt ikke er en typisk barneromsfarge, men selv mener jeg at denne passer perfekt på et babyrom. For hvem vil vel ikke ha et rolig barn? Derfor gikk jeg for den lune nyansen «Fågelbo» på barnerommet, sier hun.

Oppdatert: 17.12.2019  

3 fargetips fra Kine Vinje

1. Vær vågal lek med farger.

2. Finn din røde tråd. Eller kanskje din tråd er rosa, grønn eller blå? Trekk gjerne fargen videre med deg inn i nærliggende rom i form av interiør, puter, pledd og så videre. Da vil du oppnå en større helhet. Finn din egen personlige stil og dyrk den.

3. Velg en rolig farge til soverommet. Her skal det hviles. Til stuen kan du derimot velge en farge med litt mer snert i. Det samme gjelder kjøkken. Velg en farge som gir deg energi eller kanskje matlyst.

Dette ble brukt

Hovedbilde/LUN SONE og ROLIGE BARN:

Veggfarge: Fågelbo 537 – BECKERS

STEMNING, BRUNT HOTELL og SOV LUNT:

Veggfarge: Gunder – BECKERS

FARGEGJENGIVELSE:

Veggfarge: Robin 0205 – BECKERS

SONEINNDELING og LEKENT:

Veggfarge: Roskilde 2013 – BECKERS

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]