Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Jordfarger og grønt gjør huset lekent og lunt

  Kine Vinje
Hos interiørgründer Kine Vinje har godt gjennomtenkte fargekombinasjoner gitt hjemmet et eksklusivt, helhetlig og lunt uttrykk, samtidig som det føles lekent.

Både i Stavern og på nett, driver Kine Vinje interiørbutikken «Nordiske hjem». Sammen med malingprodusenten Beckers har Vinje nå plukket ut trygge og trendy farger for norske hjem i 2019. Fargene bruker influenseren med 146 000 følgere på blogg og Instagram, for å gi eget hus den rette stemningen.

Stemning
STEMNING:Fargene i rommet setter an tonen og er en viktig stemningsskaper. Kine Vinje

Matt, uten refleksjoner

Fargegjengivelse
FARGEGJENGIVELSE: Matt maling mangler refleksjoner og gir en rolig og eksklusiv flate. Fargen, her «Robin 0205», får dybde og kommer til sin absolutte rett. Kine Vinje

Ifølge Vinje er det jordfarger og grønntoner som gjelder nå – og det skal være matt. Fraværet av refleksjoner i overflaten på en matt vegg tilfører fargen dybde og bringer frem pigmentene på en eksklusiv måte.

Veggmalingen Mood Velvet Color fra Beckers gir et ultramatt resultat, og det er denne malingen Kine har brukt på sine vegger. Til lister, dører og møbler bruker hun den matte versjonen av den slitesterke malingen Mood Professinal Finish, som også finnes med blank glans.

Lag soner med farger

Soneinndeling
SONEINNDELING: Stuen er den lekne sonen, hvor småbarnsfamilien bruker mye tid sammen. Kine Vinje

Med aktivt og bevisst bruk av farger, er eneboligen i Stavern delt opp i soner. Til stuen – som er den lekne sonen hvor småbarnsfamilien tilbringer mye tid sammen – velger hun farger på de store flatene som gir energi. Og Vinje forandrer gjerne rommet etter årstidene.

– Om høsten velger vi gjerne litt dypere farger for å gi stuen et lunt preg. Det er jo tross alt en tid når man oppholder seg mye inne, og man ønsker å kose seg litt ekstra. Mot sommeren velger jeg friskere farger, sier Kine Vinje.

I sommerhalvåret står gjerne verandadørene på vidt gap. Da er det også viktig at inne- og uterommet henger sammen stilmessig.

Lune soverom

Brunt hotell
BRUNT HOTELL: Veggfargen er behagelig og lun og gir en eksklusiv hotellfølelse. Kine Vinje

Fargene i rommet setter an tonen og er en viktig stemningsskaper. For Kine Vinje er det viktig å gi soverommene en lun og behagelig atmosfære. Det er her familiemedlemmene slapper av. Hovedsoverommet er malt i en behagelig, lun brunfarge kalt «Gunder», hentet fra Beckers fargekolleksjoner. 

– Jeg ønsket å legge meg og våkne til en behagelig stemning. Denne fargen gir en eksklusiv følelse, nesten som å være på hotell, sier Vinje, som lar dette uttrykket også gjenspeiles i interiøret, med behagelige materialer som lin og messing.

Sov lunt
SOV LUNT: Kine har valgt lune bruntoner til soverommene, og i hovedsoverommet heter fargen «Gunder». Kine Vinje

Rolige farger, rolige barn

Rolige barn
ROLIGE BARN: I barnerommet er det brukt en rolig og dempet brunfarge ved navn «Fågelbo 537». Kine Vinje

Istedenfor å male barnerommet i lekne, friske farger som i stuen, går fargesettingen i barnas rom i harmoni med husets dempede, lune sone.

– Kanskje noen vil si at brunt ikke er en typisk barneromsfarge, men selv mener jeg at denne passer perfekt på et babyrom. For hvem vil vel ikke ha et rolig barn? Derfor gikk jeg for den lune nyansen «Fågelbo» på barnerommet, sier hun.

Dette ble brukt:

Hovedbilde/LUN SONE og ROLIGE BARN:
  • Veggfarge: Fågelbo 537 – BECKERS
STEMNING, BRUNT HOTELL og SOV LUNT:
  • Veggfarge: Gunder – BECKERS
FARGEGJENGIVELSE:
  • Veggfarge: Robin 0205 – BECKERS
SONEINNDELING og LEKENT:
  • Veggfarge: Roskilde 2013 – BECKERS

3 fargetips fra Kine Vinje

1. Vær vågal lek med farger.

2. Finn din røde tråd. Eller kanskje din tråd er rosa, grønn eller blå? Trekk gjerne fargen videre med deg inn i nærliggende rom i form av interiør, puter, pledd og så videre. Da vil du oppnå en større helhet. Finn din egen personlige stil og dyrk den.

3. Velg en rolig farge til soverommet. Her skal det hviles. Til stuen kan du derimot velge en farge med litt mer snert i. Det samme gjelder kjøkken. Velg en farge som gir deg energi eller kanskje matlyst.

Les også Maling og tapet i fint følge

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
interiorkupp annons