Kategorier

Meny

Konto

Kreativ maling på barnerommet

På barnerommet kan dere virkelig slå dere løs! La barna være med på moroa og bruk maling for å lage et kreativt og spennende interiør.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Kreativ maling på barnerommet

Foto:

Der minstemann i familien skal bo, er det rom for lek og moro. Her kan du skeie ut og virkelig ha det gøy med oppussingen sammen med barna. Og med litt kreative evner, kan dere enkelt sette et personlig preg på interiøret ved å bruke maling på nye måter. Ikke vær redd for å prøve dere fram med flere farger og mønstre – her er det barna som skal trives. Lek deg sammen med den som skal bo på rommet, og la kreativiteten blomstre med maling!

Todelt vegg

Å male bare halve veggen, eller male den i to farger, har blitt en populær trend. Det er en enkel måte å skape en spennende effekt på. Legg til en ny farge på den nederste delen av veggen eller kjør på med helt nye farger på begge delene. La skillet være jevnt og skarpt eller mal med rufsekanter og gradering. Det er opp til dere!

Dele på Pinterest Vegg malt i to farger

TODELT: Kombiner gjerne en halvmalt vegg med sjablongdekor i skillet for en leken twist. (Foto: Beckers)

Striper på veggen

Barn digger farger! Så hvorfor ikke la det være flere farger på veggen? Det er ingen regel som sier at veggen må males i bare én farge. Med en god maskeringsteip kan du få til det meste. Lag vertikale eller horisontale striper på veggen – i to eller flere farger.

Husk å forsegle teipen med grunnfargen før strøk nummer to males – da blir kantene knivskarpe. Fjern teipen før siste strøk er tørt.

Dele på Pinterest Striper på barnerom

VARIERT: La gjerne stripene være i ulik bredde for en enda mer leken effekt på barnerommet. (Foto: Jordan)

Dekorative motiver

Tør du å male figurer og andre motiver for frihånd, vil barnerommet bli belønnet med helt unik dekor. Er det enkle former som skal males, kan de markeres opp med maskeringsteip først, så blir det lettere. Eller bruk sjablonger. Lag dem selv ved å klippe ut mønster og figurer fra ark, eller kjøp dem ferdig. Da blir det enkelt å male dekorative motiv.

Dele på Pinterest Dekorativ maling på barnerom

DEKOR: Velg en teip som er elastisk og utviklet spesielt til dekormaling ved maling av annet enn rette streker. (Foto: Jordan)

Lys opp barnerommet

Hva er vel mer morsomt enn maling som lyser i mørket? Lag en stjernehimmel eller hemmelige tegn og følgepiler med selvlysende maling på barnerommet. Mal for frihånd eller bruk sjablonger som følger med malingen. Det er enkelt, dekorativt og ikke minst veldig gøy for de minste!

Dele på Pinterest Selvlysende maling på barnerom

SELVLYSENDE: Lag dekorasjoner på barnerommet med maling som lyser i mørket! (Foto: Owatrol)

Mal gulvet

Det er ingenting som sier at bare veggene kan males. Gulvet er den perfekte flaten å slå seg løs på! Nær alle gulv kan males, så lenge riktig maling brukes. Gå for en slitesterk gulvmaling som tåler å bli tråkket på og mistet leker i. Tenk litt utenfor boksen – på barnerommet trenger ikke hele gulvet å males hvitt. Mal det i flere farger eller lag et eget mønster for en spennende effekt.

Dele på Pinterest Male gulvet på barnerommet

GULVMALING: Vær kreativ på gulvet, ved for eksempel å male det i to forskjellige farger. (Foto: Beckers)

Mal en tavle

Tavlemaling er morsomt og praktisk for både store og små. Mal en tavle over pulten, så blir det enklere å holde styr på planer og beskjeder, eller mal et felt på veggen, der det er fritt fram for poden å leke seg med krittet. I dag finnes tavlemalinger som kan brekkes i alle regnbuens farger. Bruk gjerne magnetmaling under tavlemalingen for ekstra effekt. Da kan minstemann både henge opp lekseplaner og rable på tavlen!

Dele på Pinterest Tavlemaling på barnerom

BARNEDRØM: En tavle på veggen må være ethvert barns drøm. (Foto: Butinox)

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]