IFI logo
Se flere bilder
Kreativ maling på barnerommet

Foto:

Kreativ maling på barnerommet

På barnerommet kan dere virkelig slå dere løs! La barna være med på moroa og bruk maling for å lage et kreativt og spennende interiør.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Der minstemann i familien skal bo, er det rom for lek og moro. Her kan du skeie ut og virkelig ha det gøy med oppussingen sammen med barna. Og med litt kreative evner, kan dere enkelt sette et personlig preg på interiøret ved å bruke maling på nye måter. Ikke vær redd for å prøve dere fram med flere farger og mønstre – her er det barna som skal trives. Lek deg sammen med den som skal bo på rommet, og la kreativiteten blomstre med maling!

Todelt vegg

Å male bare halve veggen, eller male den i to farger, har blitt en populær trend. Det er en enkel måte å skape en spennende effekt på. Legg til en ny farge på den nederste delen av veggen eller kjør på med helt nye farger på begge delene. La skillet være jevnt og skarpt eller mal med rufsekanter og gradering. Det er opp til dere!

Se flere bilder
Vegg malt i to farger

Foto:

TODELT: Kombiner gjerne en halvmalt vegg med sjablongdekor i skillet for en leken twist. (Foto: Beckers)

Striper på veggen

Barn digger farger! Så hvorfor ikke la det være flere farger på veggen? Det er ingen regel som sier at veggen må males i bare én farge. Med en god maskeringsteip kan du få til det meste. Lag vertikale eller horisontale striper på veggen – i to eller flere farger.

Husk å forsegle teipen med grunnfargen før strøk nummer to males – da blir kantene knivskarpe. Fjern teipen før siste strøk er tørt.

Se flere bilder
Striper på barnerom

Foto:

VARIERT: La gjerne stripene være i ulik bredde for en enda mer leken effekt på barnerommet. (Foto: Jordan)

Dekorative motiver

Tør du å male figurer og andre motiver for frihånd, vil barnerommet bli belønnet med helt unik dekor. Er det enkle former som skal males, kan de markeres opp med maskeringsteip først, så blir det lettere. Eller bruk sjablonger. Lag dem selv ved å klippe ut mønster og figurer fra ark, eller kjøp dem ferdig. Da blir det enkelt å male dekorative motiv.

Se flere bilder
Dekorativ maling på barnerom

Foto:

DEKOR: Velg en teip som er elastisk og utviklet spesielt til dekormaling ved maling av annet enn rette streker. (Foto: Jordan)

Lys opp barnerommet

Hva er vel mer morsomt enn maling som lyser i mørket? Lag en stjernehimmel eller hemmelige tegn og følgepiler med selvlysende maling på barnerommet. Mal for frihånd eller bruk sjablonger som følger med malingen. Det er enkelt, dekorativt og ikke minst veldig gøy for de minste!

Se flere bilder
Selvlysende maling på barnerom

Foto:

SELVLYSENDE: Lag dekorasjoner på barnerommet med maling som lyser i mørket! (Foto: Owatrol)

Mal gulvet

Det er ingenting som sier at bare veggene kan males. Gulvet er den perfekte flaten å slå seg løs på! Nær alle gulv kan males, så lenge riktig maling brukes. Gå for en slitesterk gulvmaling som tåler å bli tråkket på og mistet leker i. Tenk litt utenfor boksen – på barnerommet trenger ikke hele gulvet å males hvitt. Mal det i flere farger eller lag et eget mønster for en spennende effekt.

Se flere bilder
Male gulvet på barnerommet

Foto:

GULVMALING: Vær kreativ på gulvet, ved for eksempel å male det i to forskjellige farger. (Foto: Beckers)

Mal en tavle

Tavlemaling er morsomt og praktisk for både store og små. Mal en tavle over pulten, så blir det enklere å holde styr på planer og beskjeder, eller mal et felt på veggen, der det er fritt fram for poden å leke seg med krittet. I dag finnes tavlemalinger som kan brekkes i alle regnbuens farger. Bruk gjerne magnetmaling under tavlemalingen for ekstra effekt. Da kan minstemann både henge opp lekseplaner og rable på tavlen!

Se flere bilder
Tavlemaling på barnerom

Foto:

BARNEDRØM: En tavle på veggen må være ethvert barns drøm. (Foto: Butinox)

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.