Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Kreativ maling på barnerommet

På barnerommet kan dere virkelig slå dere løs! La barna være med på moroa og bruk maling for å lage et kreativt og spennende interiør.

 • <b>LEK:</b> På barnerommet er det rom for lek. (Foto: Nordsjö)

  Foto:

 • <b>BARNEDRØM:</b> En tavle på veggen må være ethvert barns drøm. (Foto: Butinox)

  Foto:

 • <b>GULVMALING:</b> Vær kreativ på gulvet, ved for eksempel å male det i to forskjellige farger. (Foto: Beckers)

  Foto:

 • <b>TODELT:</b> Kombiner gjerne en halvmalt vegg med sjablongdekor i skillet for en leken twist. (Foto: Beckers)

  Foto:

 • <b>SELVLYSENDE:</b> Lag dekorasjoner på barnerommet med maling som lyser i mørket! (Foto: Owatrol)

  Foto:

 • <b>DEKOR:</b> Velg en teip som er elastisk og utviklet spesielt til dekormaling ved maling av annet enn rette streker. (Foto: Jordan)

  Foto:

Annonse
Annonse

Der minstemann i familien skal bo, er det rom for lek og moro. Her kan du skeie ut og virkelig ha det gøy med oppussingen sammen med barna. Og med litt kreative evner, kan dere enkelt sette et personlig preg på interiøret ved å bruke maling på nye måter. Ikke vær redd for å prøve dere fram med flere farger og mønstre – her er det barna som skal trives. Lek deg sammen med den som skal bo på rommet, og la kreativiteten blomstre med maling!

LES OGSÅ: Puss opp på barnas premisser

Todelt vegg

Vegg malt i to farger

TODELT: Kombiner gjerne en halvmalt vegg med sjablongdekor i skillet for en leken twist. (Foto: Beckers)

Å male bare halve veggen, eller male den i to farger, har blitt en populær trend. Det er en enkel måte å skape en spennende effekt på. Legg til en ny farge på den nederste delen av veggen eller kjør på med helt nye farger på begge delene. La skillet være jevnt og skarpt eller mal med rufsekanter og gradering. Det er opp til dere!

Striper på veggen

Barn digger farger! Så hvorfor ikke la det være flere farger på veggen? Det er ingen regel som sier at veggen må males i bare én farge. Med en god maskeringsteip kan du få til det meste. Lag vertikale eller horisontale striper på veggen – i to eller flere farger.

Husk å forsegle teipen med grunnfargen før strøk nummer to males – da blir kantene knivskarpe. Fjern teipen før siste strøk er tørt.

Striper på barnerom

VARIERT: La gjerne stripene være i ulik bredde for en enda mer leken effekt på barnerommet. (Foto: Jordan)

Dekorative motiver

Dekorativ maling på barnerom

DEKOR: Velg en teip som er elastisk og utviklet spesielt til dekormaling ved maling av annet enn rette streker. (Foto: Jordan)

Tør du å male figurer og andre motiver for frihånd, vil barnerommet bli belønnet med helt unik dekor. Er det enkle former som skal males, kan de markeres opp med maskeringsteip først, så blir det lettere. Eller bruk sjablonger. Lag dem selv ved å klippe ut mønster og figurer fra ark, eller kjøp dem ferdig. Da blir det enkelt å male dekorative motiv.

Lys opp barnerommet

Hva er vel mer morsomt enn maling som lyser i mørket? Lag en stjernehimmel eller hemmelige tegn og følgepiler med selvlysende maling på barnerommet. Mal for frihånd eller bruk sjablonger som følger med malingen. Det er enkelt, dekorativt og ikke minst veldig gøy for de minste!

Selvlysende maling på barnerom

SELVLYSENDE: Lag dekorasjoner på barnerommet med maling som lyser i mørket! (Foto: Owatrol)

Mal gulvet

Male gulvet på barnerommet

GULVMALING: Vær kreativ på gulvet, ved for eksempel å male det i to forskjellige farger. (Foto: Beckers)

Det er ingenting som sier at bare veggene kan males. Gulvet er den perfekte flaten å slå seg løs på! Nær alle gulv kan males, så lenge riktig maling brukes. Gå for en slitesterk gulvmaling som tåler å bli tråkket på og mistet leker i. Tenk litt utenfor boksen – på barnerommet trenger ikke hele gulvet å males hvitt. Mal det i flere farger eller lag et eget mønster for en spennende effekt.

SE OGSÅ: Slik maler du gulvet

Mal en tavle

Tavlemaling på barnerom

BARNEDRØM: En tavle på veggen må være ethvert barns drøm. (Foto: Butinox)

Tavlemaling er morsomt og praktisk for både store og små. Mal en tavle over pulten, så blir det enklere å holde styr på planer og beskjeder, eller mal et felt på veggen, der det er fritt fram for poden å leke seg med krittet. I dag finnes tavlemalinger som kan brekkes i alle regnbuens farger. Bruk gjerne magnetmaling under tavlemalingen for ekstra effekt. Da kan minstemann både henge opp lekseplaner og rable på tavlen!

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]