Kategorier

Meny

Konto

Puss opp på barnas premisser

Når barnerommet skal fornyes – la størrelsen på beboeren legge føringene.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Puss opp på barnas premisser

Foto: INTAG, Mona Gundersen/ifi.no, Kristian Owren/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er fort gjort å innrede barnas rom slik at vi voksne enkelt kommer til i skap, skuffer og hyller, og like raskt å glemme at de som bor der kanskje måler under en meter.

– Barna vil jo også gjerne speile seg, de ønsker å nå opp til knaggen med jakken sin, og de ønsker å kunne ha sakene sine innen rekkevidde. Har du dette i bakhodet når rommet pusses opp, gjør du både barna og deg selv en tjeneste, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

Dele på Pinterest LAV HØYDE Den enkle hyllen under vinduet gir plass til saker og ting, som barna selv kan holde orden på. (Foto: INTAG)

LAV HØYDE Den enkle hyllen under vinduet gir plass til saker og ting, som barna selv kan holde orden på. (Foto: INTAG)

Kreativ gjenbruk

Kvier du deg for å bruke penger på noe som kun skal vare noen få år – sats på gjenbruk! La det gamle, lave blomsterbordet bli en hyggelig sittebenk, gi skapet fra spisestuen på 70-tallet nytt liv langt nede på veggen og ta i bruk det avlagte settbordet i teak.

– Kan hende finner du noen skatter i kjeller og på loft. Ellers kommer du nok langt med et besøk i en bruktbutikk. Gir du gjenstandene noen strøk maling, fremstår de som nye, understreker Owren.

Dele på Pinterest ORDNE SELV Speil, skap, bord og benk er tilpasset den lille damens høyde. Alle møblene er gamle, og fremstår som nye etter noen strøk maling. (Foto: Kristian Owren/ifi.no)

ORDNE SELV Speil, skap, bord og benk er tilpasset den lille damens høyde. Alle møblene er gamle, og fremstår som nye etter noen strøk maling. (Foto: Kristian Owren/ifi.no)

Orden i sysakene

Store kommoder og skap er en nødvendighet, for et sted skal jo klær og andre ting oppbevares. Dette utelukker derimot ikke at barna kan ha de nederste skuffene og hyllene til sin disposisjon. Har de attpåtil egne møbler de rår over, er det enda bedre.

– La barna ordne selv, det er jo deres ting og leker. Det gir dessuten en mestringsfølelse å klare seg uten hjelp fra voksne, og kanskje lærer de seg å gi tingene fast plass også, avslutter Bjørg Owren.

Dele på Pinterest DEKOR ETTER ØNSKE Skapdørene er malt med tavlemaling. Her er det barna som står for dekoren, som vil endre seg med deres alder. (Foto: Mona Gundersen/ifi.no)

DEKOR ETTER ØNSKE Skapdørene er malt med tavlemaling. Her er det barna som står for dekoren, som vil endre seg med deres alder. (Foto: Mona Gundersen/ifi.no)

Mer informasjon

INTAG

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]