Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Puss opp på barnas premisser

Når barnerommet skal fornyes – la størrelsen på beboeren legge føringene.

 • <b>LA HØYDEN BESTEMME</b> Knaggene er montert innen barnets rekkevidde. Det gråmalte feltet på veggen er til merking av hvor mye hun har vokst det siste året, og sparer dørkarmen for tusjmerker. (Foto: Kristian Owren/ifi.no)

  Foto:

 • <b>DEKOR ETTER ØNSKE</b> Skapdørene er malt med tavlemaling. Her er det barna som står for dekoren, som vil endre seg med deres alder. (Foto: Mona Gundersen/ifi.no)

  Foto:

 • <b>LAV HØYDE</b> Den enkle hyllen under vinduet gir plass til saker og ting, som barna selv kan holde orden på. (Foto: INTAG)

  Foto:

 • <b>ORDNE SELV</b> Speil, skap, bord og benk er tilpasset den lille damens høyde. Alle møblene er gamle, og fremstår som nye etter noen strøk maling. (Foto: Kristian Owren/ifi.no)

  Foto:

Annonse
Annonse
LAV HØYDE Den enkle hyllen under vinduet gir plass til saker og ting, som barna selv kan holde orden på. (Foto: INTAG)

LAV HØYDE Den enkle hyllen under vinduet gir plass til saker og ting, som barna selv kan holde orden på. (Foto: INTAG)

Det er fort gjort å innrede barnas rom slik at vi voksne enkelt kommer til i skap, skuffer og hyller, og like raskt å glemme at de som bor der kanskje måler under en meter.

– Barna vil jo også gjerne speile seg, de ønsker å nå opp til knaggen med jakken sin, og de ønsker å kunne ha sakene sine innen rekkevidde. Har du dette i bakhodet når rommet pusses opp, gjør du både barna og deg selv en tjeneste, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

Kreativ gjenbruk

Kvier du deg for å bruke penger på noe som kun skal vare noen få år – sats på gjenbruk! La det gamle, lave blomsterbordet bli en hyggelig sittebenk, gi skapet fra spisestuen på 70-tallet nytt liv langt nede på veggen og ta i bruk det avlagte settbordet i teak.

– Kan hende finner du noen skatter i kjeller og på loft. Ellers kommer du nok langt med et besøk i en bruktbutikk. Gir du gjenstandene noen strøk maling, fremstår de som nye, understreker Owren.

Orden i sysakene

Store kommoder og skap er en nødvendighet, for et sted skal jo klær og andre ting oppbevares. Dette utelukker derimot ikke at barna kan ha de nederste skuffene og hyllene til sin disposisjon. Har de attpåtil egne møbler de rår over, er det enda bedre.

– La barna ordne selv, det er jo deres ting og leker. Det gir dessuten en mestringsfølelse å klare seg uten hjelp fra voksne, og kanskje lærer de seg å gi tingene fast plass også, avslutter Bjørg Owren.

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon

INTAG

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]