Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

 annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Gode gulv for de minste

  •  
  •   Publisert:
VINYL: Med vinyl på barnerommet dempes trinnlyden betraktelig. Det at det også tåler vann, gjør vinylbelegg til et perfekt...   Musum Interiør, Tarkett, Golvabia, Gerflor og Forbo Flooring
Det finnes gulv som egner seg spesielt godt på barnerom.

Gulvet på barnerommet skal løse mange behov for de minste. Det skal blant annet fungere som lekeplass, seng, sofa og stol. I tillegg skal det tåle harde tak fra både leketøy og fargestifter.

Viktige egenskaper

Spørsmålet er om det finnes gulv som kan tilfredsstille alle behov? Det er uansett noen egenskaper som gulvet i barnerommet bør ha.  

1. Gulvet bør være varmt og komfortabelt, og gjerne ha gode akustiske egenskaper.

2. Det må tåle en støyt. Derfor er det viktig at det er slitesterkt og enkelt å rengjøre.

3. Gulvet bør bidra til et godt inneklima.

4. Det kan med fordel ha muligheter for et lekent og kreativt design.

LES OGSÅ: Lek deg med kreative design på barneromsgulvet.

Gi barna komfort

– Barn føler gulvet med hele kroppen. Derfor må vi gi barna komfort. Det må være behagelig for barnet å bruke hele kroppen mot gulvet. Vi voksne vurderer gjerne gulvet etter hva vi ser og hvordan føttene føles mot underlaget. For barn er gulvet mye mer enn bare et gulv, sier Bjørg Owren, kreativ leder i ifi.no.

Smarte gulvvalg til barnerommet

Det finnes noen gulv som skiller seg ut til fordel for barnerommet. Kork, vinylbelegg, linoleum og teppe er blant de beste alternativene til minstemann. Alle gulvene har ulike egenskaper, så det gjelder å finne ut hva som passer ditt barn best.

Korkgulv

Korkgulv på barnerommet
KOS MED KORK: Kork er godt å bevege seg på for de minste. Her er et Corkcomfort fra Golvabia. (Foto: Golvabia)

Et korkgulv er lunt, varmt og komfortabelt å bevege seg på. I tillegg har det gode akustiske egenskaper og er lyddempende. Kork er også sklisikkert, og materialet er støtdempende og elastisk, noe som kommer godt med når harde leker treffer gulvet.

Vinylgulv

Er rengjøring og slitestyrke viktig, er vinyl et godt alternativ. Gulvet tåler både fargestifter og harde plast- og treleker. Boligvinyl er også mykt å gå på og demper trinnlyder. Dette kan være en stor fordel når barnerommet brukes som lekeplass.

Vinylgulv på barnerommet
VINYL: Vinyl er et godt valg på barnerommet. Det tåler mye og demper trinnlyder. Her er Tarketts vinyl «Texstyle». (Foto: Tarkett)

Linoleumsgulv

Linoleum på barnerommet
GØYALT: Marmoleum Click er linoleumsfliser som er enkle å legge og gøy å designe! Samtidig har det alle egenskaper et barnerom trenger. Fra Forbo Flooring. (Foto: Forbo Flooring)

Vil du ha et gulv med et lekende utseende, som i tillegg er robust, lettstelt og miljøvennlig, kan klikklinoleum være et godt valg. Her kan du skape et personlig og gøyalt gulv. Det er også varmt og behagelig å bevege seg på.

Teppe

Hvis komfort er viktigst, bør du vurdere vegg-til-vegg-teppe. Det er lunt, og godt å sitte og leke på. En smart løsning til barnerommet er teppefliser – det er enkelt å legge, og de fleste teppefliser er også svært slitesterke og enkle å vedlikeholde. Skulle barnet søle på en flis, er det enkelt på bytte den eller rense den ren igjen.

Teppe på barnerommet
GODE GULV: Barn trenger komfort på gulvet. Med teppe får du et av de mest komfortable underlagene du kan tenke deg. Her en løsning fra Musum Interiør. (Foto: Musum Interiør)

Mer informasjon

SAGA Kork

Golvabia

DLW

Forbo Flooring

Danfloor

Ehrenborg

INTAG

Interface

Musum Interiør

Tarkett

Teppeabo

Gerflor

Polyflor

Les også Lek deg med barneromsgulvet

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: