IFI logo
Se flere bilder
Gode gulv for de minste

Foto: Musum Interiør, Tarkett, Golvabia, Gerflor og Forbo Flooring

Gode gulv for de minste

Det finnes gulv som egner seg spesielt godt på barnerom.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gulvet på barnerommet skal løse mange behov for de minste. Det skal blant annet fungere som lekeplass, seng, sofa og stol. I tillegg skal det tåle harde tak fra både leketøy og fargestifter.

Viktige egenskaper

Spørsmålet er om det finnes gulv som kan tilfredsstille alle behov? Det er uansett noen egenskaper som gulvet i barnerommet bør ha.  

1. Gulvet bør være varmt og komfortabelt, og gjerne ha gode akustiske egenskaper.

2. Det må tåle en støyt. Derfor er det viktig at det er slitesterkt og enkelt å rengjøre.

3. Gulvet bør bidra til et godt inneklima.

4. Det kan med fordel ha muligheter for et lekent og kreativt design.

LES OGSÅ: Lek deg med kreative design på barneromsgulvet.

Gi barna komfort

– Barn føler gulvet med hele kroppen. Derfor må vi gi barna komfort. Det må være behagelig for barnet å bruke hele kroppen mot gulvet. Vi voksne vurderer gjerne gulvet etter hva vi ser og hvordan føttene føles mot underlaget. For barn er gulvet mye mer enn bare et gulv, sier Bjørg Owren, kreativ leder i ifi.no.

Smarte gulvvalg til barnerommet

Det finnes noen gulv som skiller seg ut til fordel for barnerommet. Kork, vinylbelegg, linoleum og teppe er blant de beste alternativene til minstemann. Alle gulvene har ulike egenskaper, så det gjelder å finne ut hva som passer ditt barn best.

Korkgulv

Et korkgulv er lunt, varmt og komfortabelt å bevege seg på. I tillegg har det gode akustiske egenskaper og er lyddempende. Kork er også sklisikkert, og materialet er støtdempende og elastisk, noe som kommer godt med når harde leker treffer gulvet.

Se flere bilder
Korkgulv på barnerommet

Foto:

KOS MED KORK: Kork er godt å bevege seg på for de minste. Her er et Corkcomfort fra Golvabia. (Foto: Golvabia)

Vinylgulv

Er rengjøring og slitestyrke viktig, er vinyl et godt alternativ. Gulvet tåler både fargestifter og harde plast- og treleker. Boligvinyl er også mykt å gå på og demper trinnlyder. Dette kan være en stor fordel når barnerommet brukes som lekeplass.

Se flere bilder
Vinylgulv på barnerommet

Foto:

VINYL: Vinyl er et godt valg på barnerommet. Det tåler mye og demper trinnlyder. Her er Tarketts vinyl «Texstyle». (Foto: Tarkett)

Linoleumsgulv

Vil du ha et gulv med et lekende utseende, som i tillegg er robust, lettstelt og miljøvennlig, kan klikklinoleum være et godt valg. Her kan du skape et personlig og gøyalt gulv. Det er også varmt og behagelig å bevege seg på.

Se flere bilder
Linoleum på barnerommet

Foto:

GØYALT: Marmoleum Click er linoleumsfliser som er enkle å legge og gøy å designe! Samtidig har det alle egenskaper et barnerom trenger. Fra Forbo Flooring. (Foto: Forbo Flooring)

Teppe

Hvis komfort er viktigst, bør du vurdere vegg-til-vegg-teppe. Det er lunt, og godt å sitte og leke på. En smart løsning til barnerommet er teppefliser – det er enkelt å legge, og de fleste teppefliser er også svært slitesterke og enkle å vedlikeholde. Skulle barnet søle på en flis, er det enkelt på bytte den eller rense den ren igjen.

Se flere bilder
Teppe på barnerommet

Foto:

GODE GULV: Barn trenger komfort på gulvet. Med teppe får du et av de mest komfortable underlagene du kan tenke deg. Her en løsning fra Musum Interiør. (Foto: Musum Interiør)

Mer informasjon:

SAGA Kork

Golvabia

DLW

Forbo Flooring

Danfloor

Ehrenborg

INTAG

Interface

Musum Interiør

Tarkett

Teppeabo

Gerflor

Polyflor

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.