Byggma annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Vegg-til-vegg eller løse tepper?

  •  
  •  
  Bilder av: Mari Rosenberg/ifi.no, Golvabia, INTAG, Teppeabo
Teppe på soverommet gjør det behagelig å stå opp om morgenen. Men bør du gå for vegg-til-vegg-teppe eller holder det med løse tepper?
<b>MYKT:</b> Det er lite som er bedre enn å trå ned på et skikkelig mykt og godt teppe, som dette fra INTAG. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)
MYKT: Det er lite som er bedre enn å trå ned på et skikkelig mykt og godt teppe, som dette fra INTAG. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)

Teppe på gulvet har mange fordeler. Det er mykt, varmt, komfortabelt og lyddempende. Perfekt for soverommet – og andre tørre rom for så vidt. Det finnes mange muligheter når du skal velge teppe. Skal du ha høy eller lav luv? Ull eller syntetisk? Mønstret eller ensfarget? Det bunner i smak og behag. Et annet viktig spørsmål du må stille deg selv er om du ønsker vegg-til-vegg-teppe eller flere løse tepper.

Vegg-til-vegg

<b>VEGG-TIL-VEGG:</b> Med et vegg-til-vegg-teppe på soverommet får du en myk start på dagen. (Foto: Teppeabo)
VEGG-TIL-VEGG: Med et vegg-til-vegg-teppe på soverommet får du en myk start på dagen. (Foto: Teppeabo)

Vegg-til-vegg-teppe gir et mykt og godt underlag i hele rommet. Det gir også god isolasjon, både med tanke på varme og lyd mellom etasjene. Vil du unngå at du sklir på gulvet, er et vegg-til-vegg-teppe en god løsning. Med jevnlig renhold er det også godt for inneklimaet, da det holder på støvet og hindrer at det virvler rundt i rommet. På soverommet er det mange som sverger til vegg-til-vegg-teppe, rett og slett fordi det er en drøm å sette barbente føtter ned på et varmt og mykt teppe om morgenen.

<b>DRØM:</b> Vegg-til-vegg-teppe på soverommet er drømmen for mange føtter. (Foto: Golvabia)
DRØM: Vegg-til-vegg-teppe på soverommet er drømmen for mange føtter. (Foto: Golvabia)

Løse tepper

<b>MYKT:</b> Det er lite som er bedre enn å trå ned på et skikkelig mykt og godt teppe, som dette fra INTAG. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)
MYKT: Det er lite som er bedre enn å trå ned på et skikkelig mykt og godt teppe, som dette fra INTAG. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)

Ønsker du det lune, varme underlaget uten å ha fullt vegg-til-vegg-teppe, kan du innrede rommet med løse tepper. Med løse tepper kan du være litt mer  vågal. De er enkle å skifte ut og flytte på, og dekker over en mindre flate. Har du et vakkert undergulv du ikke ønsker å skjule, kan løse tepper derfor være et godt valg. Det finnes også gode løsninger som sikrer sklisikre løse tepper. Og med løse tepper er det også enkelt å skape soner i rommet.

Mer informasjon

Danfloor

Ehrenborg

Forbo Flooring

Golvabia

INTAG

Interface

Musum Interiør

Tarkett

Teppeabo

Les også Finn riktig gulv til ditt rom

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Nyeste artikler

TilTak annons