Kategorier

Meny

Konto

Gøy og lekent med farge

I barnas rom er det fritt frem for å leke også med farger. Gi kreativiteten spillerom og bli inspirert av fargepaletten Fun & Playful til å skape rom for både fantasi og lek.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Gøy og lekent med farge

Foto: Emily Slotte (@emsloo), Jannicke Valen (@aimforhappiness), Janniche Kristoffersen (@bloggaibagis)

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barnas rom bør være et stred for fantasi og lek, og trenger ikke å estetisk henge sammen med resten av boligen.

Sammen med tre kreative interiørbloggere, har malingprodusenten Nordsjö tatt frem fargepaletten «Fun & Playful» som en kilde til inspirasjon for barnefamilier. Fargepaletten består av 14 lyse og lekende farger, som alle passer perfekt i barnerommet. Bloggerne har også brukt fargene i eget hjem.

Dele på Pinterest VELG SAMMEN

Foto: Janniche Kristoffersen (@bloggaibagis)

VELG SAMMEN: Et tips fra Nordsjö er å involvere barna i både valg av tema og farger, på denne måten får man et felles prosjekt som er positivt og morsomt for både liten og stor.

Vågalt valg

Emily Slotte, med bloggen @emsloo, malte rommet til sin sønn Blake på fire år. Emily valgte tre favoritter fra paletten, skaffet fargeprøver på disse i form av Nordsjö Colour Tester, og gjorde sammen med sønnen oppstrøksprøver veggen.

– Blake valgte den pistasjgrønne fargen «Misty Fontaine», som er en litt mer vågal grønn enn de jeg har brukt tidligere. Det var Blakes førstevalg, og også mitt. Fargen passer fint med lyset, møblene og fargen på tekstilene i rommet, sier Emily.

Dele på Pinterest FINN FREM

Foto: Emily Slotte (@emsloo)

FINN FREM: Å bruke Colour Testers er en enkel og rimelig måte å prøve seg frem til riktig palett.

Krydderhonning

Influenseren Jannicke Valen (@aimforhappiness) valgte å kombinere Årets Farge 2019, «Spiced Honey», med den lekne fargen «AimForHappiness Peony» i datteren Emblas rom:

– Jeg valgte å male med den varme og gyllenbrune «Spiced Honey», da den speiler en ny følelse av positivitet og optimisme – samt et ønske om å slippe inn lyset. Fra første gang jeg så fargen, så fikk jeg lyst til å male datteren min sitt rom med den, sier Jannicke.

Dele på Pinterest ÅRETS FARGE

Foto: Jannicke Valen (@aimforhappiness)

ÅRETS FARGE: Jannicke Valen har kombinert Nordsjös Årets Farge «Spiced Honey» med den rosa «AimForHappiness Peony» i datterens rom.

Godterifarge

Hjemme hos stylisten og influenseren Janniche Kristoffersen, som bruker taggen «bloggaibagis», var det også på tide med en ny farge på veggene i rommet til sønnen Otis. Sammen med sønnen falt valget på fargene «Modest White» og «Shiny Melum»; en hvit farge med følelsen av marshmallows og en lys karamell, som begge går mot det varme.
– Ettersom barn blir eldre, får nye interesser og favorittfarger gjennom årene – så krever et barnerom forandring fra tid til annen.
Jeg fester meg helt enkelt til en farge, og prøver først. Det er ikke alltid det blir bra, men jeg må prøvemale for å vite. Jeg går ofte ut fra følelse, og som regel blir det riktig, men ikke alltid, sier Janniche.

Dele på Pinterest FARGEDELING

Foto: Janniche Kristoffersen (@bloggaibagis)

FARGEDELING: Ved å male Shiny Melun på halve veggen og deretter feste en tynn list der den slutter, dannet dette en morsom og enkel paneleffekt. Den andre halvdelen ble malt i fargen Modest White, noe som gjorde hele rommet lysere.

Enkel fargetest

Alle fargene i paletten Fun & Playful kan man prøvemale med, og bestille, i Nordsjös innovative Colour Tester, som er en liten malingstest med en innebygget rulle, som gjør det enkelt å prøvemale fargene på veggen.

 

Dele på Pinterest VELG SAMMEN

Foto: Jannicke Valen (@aimforhappiness)

VELG SAMMEN: Et tips fra Nordsjö er å involvere barna i både valg av tema og farger, på denne måten får man et felles prosjekt som er positivt og morsomt for både liten og stor.

Inspirasjonsside

Nordsjö har på sin hjemmeside skapt en hel verden av maling, farger, innredningstips og praktiske råd for den som planlegger å gjøre om barnerommet.

 

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]