IFI logo
Se flere bilder
Årets farger og tapet i fin match

Foto: Nordsjö, Borge, Per Erik Jæger/Fargerike, Fantasi Interiør, Happy Homes, Intag, Storeys, Tapethuset

Årets farger og tapet i fin match

Sølvaktig grønn, krydret honninggult og blågrønt blir garantert valgt til mange vegger i tiden som kommer, da de er «årets farger» for 2019. Kombinerer vi dem med tapet, ligger det an til å bli en fargerik og personlig sesong.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fargerike lanserte nylig Sølvgrønn som årets farge 2019. Malingsleverandøren Nordsjö har kåret den varme og frodige gule Spiced Honey som sin farge. Og hos Happy Homes har kundene kåret den grønnblå fargen Kulp til sin favoritt. Alle forteller at de selger mer og mer farge, og stadig flere vil ha sin personlige vri på interiøret. Med maling og tapet er mulighetene nærmest uendelige. Vi har invitert tapetleverandørene til å matche fargene med tapet.

LES OGSÅ: Slik matcher du maling og tapet

Se flere bilder
Årets farger 2019

Foto: f.v.: Happy Homes, Nordsjö og Per Erik Jæger/Fargerike

ÅRETS FARGER: Kulp fra Happy Homes, Spiced Honey fra Nordsjö og Sølvgrønn fra Fargerike er alle kåret til årets farger.

Skandinavisk stil

Birgit Torkildsby hos Borge er raskt ute med forslag, for hos henne er tapet og maling på veggene en selvsagt kombinasjon.

– Dersom du har forelsket deg i en farge, så kan en mix av malte og tapetserte rom skape helhet og harmoni uten at det blir kjedelig. Det er også lettere å gjøre boligen personlig på den måten, for du vil jo ikke ha det akkurat som naboen, utfordrer hun.

Til fargen Kulp dukker hun inn i kolleksjonen Glasshouse. Her er design for deg som ønsker noe helt spesielt. I kolleksjonen Billie finner hun en fin kombinasjon til den sølvgrønne fargen fra Fargerike. Den honninggule fargen fra Nordsjö matcher bra med tapet i kolleksjonen Global Living.

Se flere bilder
Tapet som matcher blågrønn

Foto: Borge

GLASSHOUSE: I denne kolleksjonen er det tapet for den som ønsker noe helt spesielt. Tapet: Glasshouse design 6817, leverandør Borge.


Se flere bilder
Tapet som matcher sølvgrønn

Foto: Borge

BILLIE: En perfekt kolleksjon for hverdagsliv, med mye å velge blant enten du liker det lyst og dust eller mørkere. Designet her er 6817/Billie. Tapetet føres av Borge.


Se flere bilder
Tapet til okergul vegg

Foto: Borge

GLOBAL LIVING: Kolleksjonen byr på tapet i utsøkte trykketeknikker som gir helt spesielle, taktile overflater og spennende atmosfære. Her er brukt design 6474/Global Living som føres av Borge.

Sanderson matcher

Hos Interiørhuset Intag er det også mye å velge blant. Camilla Jacobsen går til Sandersons rikholdige utvalg:

– Sanderson sin høstkolleksjon Elysian, passer godt inn i det sølvgrønne tema, sier hun. Designet Juniper Pine er en klar favoritt.

– Juniper Pine er en vakker, sart og nordisk inspirert tapet, som nærmest har et eventyrlig slør over seg. Her er det skogens ro. Og den har i seg alt det vi trenger for å roe ned og samle tanker i en ellers stressende hverdag, sier Jacobsen.

Det finnes også tekstiler i flere kvaliteter og mønster som passet til tapetene.

Se flere bilder
Skogtapet til grønn vegg

Foto: Intag

SANDERSON: I kolleksjonen Elysian er det mange design som matcher ønsket om å få skogens ro på veggen. Her er tapeter som matcher både sølvaktig- og blåaktig grønne farger. Sandersons kolleksjon Elysian føres av Intag.


Se flere bilder
Skandinavisk skog på tapetet

Foto: Intag

SKOGENS RO: Juniper Pine er inspirert av skandinaviske skoger. Med dette tapetet i spisekroken kan vi spise ute hele året. Tapetet Elysian fra Sanderson føres av Intag.

Noe for både gult og grønt

Global Fusion er førstevalget når Eva Bakurowitz i Fantasi Interiør skal velge blant sine kolleksjoner.

– I denne kolleksjonen er det design som matcher de fleste fargene. Så om du ønsker noe mot gult eller grønt så anbefaler jeg å se denne boka, sier hun. 

Hun peker på at lite slår tapet når det gjelder å slå an en stemning i et rom.

– I denne kolleksjonen er det litt for enhver smak. Er inspirert av stemningen i gamle pittoreske byer, du vil ha det maritimt, etnisk, skandinavisk eller tropisk, så finner du det her, sier Bakurowitz.

Inn med blomster og landskap

Hos tapetleverandøren Storeys tar Torhild Rustenberg fram kolleksjonen Blush for å matche de sølvgrønne tonene.

– Dette blir et vakkert og harmonisk interiør, som mange vil like, sier hun.

Til den grønnblå fargen fra Happy Homes foreslår hun tapet med landskapsmotiv som ligner en akvarell. Og til Spiced Honey fra Nordsjö ender vi også med natur; både et landskapsmaleri og tropiske bananblader.

– Farger er invitasjon til å leke med stil og stemning. Det handler om å lete til du finner det som passer deg, sier hun.

Se flere bilder
Veggbilder tapet

Foto: Storeys

LANDSKAP: Store veggbilder er på moten igjen, som dette idylliske landskapet som vil kle gult. Tapetet er 149-15883 fra kolleksjonen Blush, som har mange tapeter som vil passe både grønt og gult. Føres av Storeys.


Se flere bilder
Akvarell på tapet

Foto: Storeys

AKVARELL: Her ser det nesten ut som en kunstner har vært og malt på veggen. Fjellformasjoner, vann og himmel som skaper et drømmende, naturlig uttrykk. Tapet Akvarell fra Natural Forest design 3703, føres av Storeys.


Se flere bilder
Tapet med bananplanter

Foto: Storeys

BANAN: Med bananpalmer på blå bakgrunn får du et rom med en frodig og frisk atmosfære, en god oppfølger til et rom malt i krydret honninggult. Tapetet Vivid 384504 føres av Storeys.

Kontraster som gir energi

Hos Tapethuset finner Gro Welle-Watne fram kolleksjonene Zapara fra Harlequin, og Japandi fra Scion for å finne sine kandidater.

– Her er det masse frodig energi som kan kvikke oss opp gjennom grå og tunge dager. Alle rom skal ikke være rolige, vi trenger kontraster som du finner du masse av her, sier hun.

Zapara inneholder 29 ulike mønstre med etnisk design og livlige farger. Kolleksjonen Japandi beskriver Welle-Watne som «ufullkommen vakker», og en miks mellom moderne skandinavisk design blandet med dristig og vakker japansk estetikk.

– I disse kolleksjonene er det garantert flere design som vil kle godt, sier Welle-Watne.

Se flere bilder
Japandi, Scion

Foto: Tapethuset

LEKENT: Japandi fra Scion inneholder åtte ulike design og 32 farger. Noe som matcher både grønt og gult. Føres av Tapethuset.

Be om prøver

Du finner flere bilder og mer informasjon om tapetene på leverandørenes nettsider. Når du finner et tapet du liker, anbefaler vi at du bestiller en prøve og tester fargen mot gulvet og det øvrige interiøret ditt før du løper og kjøper.

Se flere bilder
Tapet som matcher grønt

Foto: Tapethuset

KONTRAST: Kolleksjonen Zapara fra Harlequin er inspirert av det frodige og tropiske grenselandskapet rundt Ecuador og Peru. Føres av Tapethuset.

Dette ble brukt

Hovedbilde/HONNINGGUL::

 • Veggfarge: Spiced Honey – NORDSJÖ

BLÅGRØNN::

 • Veggfarge: Kulp – HAPPY HOMES

SØLVGRØNN: :

 • Veggfarge: Sølvgrønn – FARGERIKE

GLOBAL LIVING: :

 • Tapet: Global Living 6474 – BORGE

BILLIE: :

 • Tapet: Billie 6817 – BORGE

GLASSHOUSE::

 • Tapet: Glasshouse 6817 – BORGE

SANDERSON::

 • Tapet: Elysian – INTAG

SKOGENS RO: :

 • Tapet: Sanderson, Elysian, Juniper Pine – INTAG

AKVARELL::

 • Tapet: Natural Forest 3703 – STOREYS

LANDSKAP::

 • Tapet: Blush 149-15883 – STOREYS

BANAN::

 • Tapet: Vivid 384504 – STOREYS

KONTRAST::

 • Tapet: Harlequin, Zapara – TAPETHUSET

LEKENT::

 • Tapet: Scion, Japandi – TAPETHUSET
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.