Kategorier

Meny

Konto

Finn fine fargekombinasjoner i tapetboka

Har du lyst til å pusse opp med flere farger, men synes det er vanskelig å finne fine kombinasjoner fra rom til rom? Da er en tapetbok et godt verktøy, tipser Torhild Rustenberg.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Finn fine fargekombinasjoner i tapetboka

Foto: Torhild Rustenberg

– For å finne farger som passer fint sammen, er tapetbøkene et supert hjelpemiddel, sier Torhild Rustenberg.

Farger og kombinasjoner er en stor del av hverdagen hennes i jobben med å sette sammen neste sesongs kolleksjoner av tapet for Storeys og tepper for InHouse. Da gjelder det å ha teft for det som er aktuelt nå og mange kan like.

Gode forslag

– I en tapetbok er det satt sammen farger og mønster som passer hverandre og i tilhørende rom, forteller hun.

Personlig liker Torhild at hvert rom har sin egen farge eller mønster. Det kan gjerne være ulike farger og nyansegrader på veggene.

Teppe med farger

For å illustrere tar hun fram et populært palmetapet med lys bakgrunn. Her er det mange nyanser/farger som kan brukes i neste rom.

– Tapetet lar seg fint kombinere med grønntoner, sandtoner og bruntoner, men man kan også bryte med f.eks. blått. Her vil jo møblene spille inn slik vi ser det tydelig på bildet med den brune sofaen.

– Et godt tips er å bruke tepper, møbler og tekstiler til å bringe fargene sammen, slik at det føles harmonisk og regissert, men samtidig levende og interessant, sier hun.

Til dette tapetet foreslår hun et grønt teppe i neste rom.

– Dette vil kommunisere godt med tapetet, og skape en fin fargeharmoni, forklarer hun.

Dele på Pinterest Farger som matcher tapet

Foto: Storeys

BANANBLADER: Fra dette mønsteret kan du gå videre med grønt, sandfarget, blåtoner og brunt. Når du finner et mønster du liker har du et godt utgangspunkt for å lande fargene til resten av boligen.

Dele på Pinterest Grønt teppe til tapet

Foto: InHouse

TEPPE: Et grønt teppe i naborommet til bananbladene fører grønntonene videre inn i neste rom og skaper god helhet. Teppet Belize er fra InHouse.

Tapet på to og fire vegger

Hun tenker tapetet passer fint i en stue, gang eller gjestetoalett. I gangen og toalettet vil hun henge det på alle fire veggene. I stuen derimot, foreslår hun å henge det stormønstrede tapetet på to vegger og et matchende ensfarget på de andre veggene. I boken er det flere ensfargede tapet som matcher.

– Disse er også fine å bruke i påfølgende rom. De ensfargede tapetene har litt tekstur, noe som gir mer liv og karakter til veggen enn maling, mener hun.

Dele på Pinterest Tapet med matchende farger

Foto: Storeys

BRUN SOFA: Møbler, tekstiler og gulvet er viktige deler av helheten i et rom. De enkle møblene som er vanlig i dag tåler godt mønsterfølge.

Kan scanne fargen

– Dersom du ønsker å male, er de mange farger som matcher i de nyeste fargekartene. Eller du kan få de som jobber i butikken scanne fargene på tapetet og finne fargekoder, tipser hun til slutt.

Dele på Pinterest Finn farger i tapetbøker

Foto: Torhild Rustenberg

FARGETIPS: I noen bøker finner du også fargeforslag som matcher tapetene bakerst i boken, som her. Spennende med gult og rosa sammen med det grønne!

Dette ble brukt

Hovedbilde/TAPETBOK:

Tapetbok: Eijffinger, Vivid – STOREYS

BANANBLADER:

Tapet: Eijffinger, Vivid 384502 – STOREYS

TEPPE:

Teppe: Belize – INHOUSE

BRUN SOFA:

Tapet: Eijffinger, Vivid 384502 – STOREYS

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]