IFI logo
Se flere bilder
Enkelt å matche maling og tapet

Foto: Flügger

Enkelt å matche maling og tapet

Med noen malte vegger i kombinasjon med tapet får du i både pose og sekk. De malte flatene gir ro og dominerer ikke rommet, mens de tapetserte veggene gir dynamikk og spenning til interiøret. Nå er det blitt enkelt å velge farger til tapetet også!

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Farger kan være vanskelig. Etter flere tiår med hovedsakelig hvite vegger, blir det stadig mer populært å sette farger på veggene. Samtidig er tapet i vinden som aldri før! Og nå er det enklere å få tapetserte og malte vegger til å passe sammen.

Den nye tapetkolleksjonen Botanic Garden fra Fiona består av syv design, inspirert av hageblomster. Mønstrene er tolkninger av velkjente blomstersiluetter, utført i kull, blekk og akvarell. Dette gir tapetene et både håndmalt og dynamisk, upolert uttrykk. Her finner du sommerfugler, hengepil og stemorsblomster, i myke pasteller, olivengrønt og midnattsblått. 

Unike farger

Tapetene passer like godt for fire vegger i et rom, som til fondvegger. Og å finne riktig farge til de malte flatene er blitt enkelt. Uansett om du skal male lister, møbler, dører eller tilstøtende vegger har malingprodusenten Flügger funnet frem en ekakt matchende farge. Alle tapetdesign og fargekonstellasjoner er analysert, og til hver av dem hører nå en unike farge. 

– Til hvert tapet har vi tatt frem en egen, spesiell farge. I alle Flüggers butikker kan man få blandet maling i en eksakt matchende farge ved å taste inn tapetdesignets navn, for eksempel Willow, og det unike nummeret designet har, i blandemaskinen. Fargekodene finnes også på et informasjonsark på baksiden av tapetboken i butikken. Der er de også oppgitt med NSC-kode, forteller Lone Kisbye Bjørnslev, PR Manager i Flügger.

Se flere bilder
S2005-Y80R matcher med tapetet designet 510332, Parsley.

Foto:

S2005-Y80R matcher med tapetet designet 510332, Parsley.

Skaper harmoni

– Bak hver farge ligger grundige overveielser av kulørthet, hvithet og sorthet. For hver farge har vi hatt fem til ti prøver til vurdering. Fellesnevneren bak hvert valg er at fargen harmonerer med sitt tilhørende tapetdesign. Tapetet setter tonen, og den malte flaten støtter fargen, uten å virke prangede i rommet eller å forstørre fargen, sier hun.

Se flere bilder
Virvlende blader fra piletre i blå farge.

Foto:

Virvlende blader fra piletre i blå farge.

Mer informasjon:

Flügger

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Ny farge til soverommet i 2022

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Koden til farger som funker sammen

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Godt følge til brunt
Innendørs

Godt følge til brunt

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Slik rengjør du laminatgulvet
Gjør det selv

Slik rengjør du laminatgulvet

Folkefavoritten på norske gulv er enkle å holde rene. Bare du ikke går i såpefella. − Hva du enn gjør, ALDRI bruk grønnsåpe, sier teknisk sjef og gulvekspert, Leif Johansen.

Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.