Kategorier

Meny

Konto

Spennende med tapet

Selv om nordmenn er et malende folk er det vel verdt å legge merke til at det skjer noe med tapeter for tiden. Interiørmagasinene vier tapetene mye oppmerksomhet. Og i trendy forretninger og utesteder finner vi tapeter som spennende dekorelementer. I motereportasjer ser vi stormønstrede tapeter som spennende stilelement.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Spennende med tapet

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bredden i det som finnes er større enn noen sinne. Du kan velge mellom alt fra skimrende sølvfargede vinyltapeter med tredimensjonale mønster til halm og siv tapeter, og fra de mest romantiske rosene til historiske ornamentale mønstre. Alt er lov. Alt er mulig. Og alt er tilgjengelig. Med tapet får man farge, mønster, struktur, stil.

Vi har boltret oss litt i denne spennende tapetverden og laget fire varianter av samme rom.

De gamle stil-tapetene er på full fart inn igjen. Men de brukes på en annen måte enn før. Dette er ikke tapetet for hele rommet, men brukt på detaljer som søyler eller en kortvegg gir det rommet et spennende moderne barokt uttrykk. I vårt miljø følger gardinene opp stilen med et blankt silkeaktig tekstil i samme mønster, dog mer diskré. Gulvet er mørke brun parkett.

Dette er ikke tapet til et sommerhus eller den lyse skandinaviske stilen. Faller man for et slik tapet ønsker man et mørkere og tyngre rom. Det krever litt kraftige møbler, mørke farger og tyngre tekstiler.  Møblene må ha tyngde, og kan gjerne være moderne form.

Dele på Pinterest

Dette rommet er som et stort smil. Her har yndlingsfargen fått spillerom. Slike tapeter blir man litt glad av. Gjør man et slikt valg må det følges opp med både farger og møbler, ellers blir det litt fjollete. Her blir det feil å stoppe halvveis fordi fargene er for sterke. Her må det varieres i ulike toner av fargene. Bruk to farger.

Dette er et rom som oser av varme. Og det krever et ikke-ryddig interiør, litt tjo hei! Det finnes masse spennende lyse kurvmøbler som kler denne stilen. Møbler som også er lette å flytte på. Her ville brune møbler blitt for tunge. Gulvet er mørkt fordi det er nødvendig med litt tyngde. Gardinene er blanke ser ut som taft og skinner i flere farger. Vær varsom med bilder på slike vegger, mønstret i tapetet er bilder nok.

Dele på Pinterest

Faller man for en tapet med store roser som her, gjør man et valg som må følges opp. Dette er rosens rom. Dette er ikke et blomstertapet, men et rosetapet. Fordelen med såpass stort mønster er at mønsteret blir tydelig. Veggen framstår ikke prikkete. Et naturlig følge for å understreke den snille, varme litt nostalgiske stilen er hvitmalt gulv og hvitmalte møbler.

Vi beveger oss i et risikoområde der det kan bli litt for søtt, men rommet får noe friskt og moderne over seg med den rødmalte søylen og det grønne langflossede teppet. For mye ton-i-ton ville gitt et snillere og forsiktig preg.  Dette er et typisk like eller ikke like prosjekt. Tapetet passer best i rom der man skal slappe av. Rosen er hovedmotivet i rommet og må følges opp. Ingen yocca-palme eller bregne må snike seg inn her. Gardinene er i lappemønster med ruter, striper og roser.

Dette tapetet kan også være en morsom kontastvegg sammen med litt stramme møbler. Hvorfor ikke ønske folk litt varmt og kjørlig velkommen med en slik vegg i entreen?

Dele på Pinterest

Her har vi forlatt både bohemtilværelsen og romantisk kos. Dette er tapet for den mer urbane. Vi falt for denne kolleksjonen med store og små sirkler. En vegg i rommet har fått store sirkler. De mindre sirklene er brukt på søylen. Resten av rommet er roet ned med en grå tapet i samme serie. Gardinene har det samme sirkelmønsteret. Men fra en helt annen leverandør.

Møbleringen i rommet er litt humoristisk. Stolen i grått og limegrønt. Et rom i hvitt/grått/sort må friskes opp med en strekfarge. Dette tapetet kler alle farger. Men hovedfargene hvitt/sort må få dominere. Sirkelmønsteret inviterer også til å spille på andre geometriske former som firkanter og trekanter. På gulvet er det valgt grå steinaktige fliser.

Dette er kanskje ikke tapetet for soverom. Men på kjøkkenet er den fin. I entreen vil den være et morsomt møte. Fin tapet i stuen, men ikke bak tv. La den heller være en en spennende kontastvegg. Slike tapeter trenger mye lys.

Dele på Pinterest

Dette har vi brukt:

Den barokke

Vegg tapet - The Dennis Hall Collection Cole & Son Stanhope 63/3019 - INTERIØRAGENTURER

Vegg malt - farge NCS 3010-B70G

Søyle -The Dennis Hall Collection Cole & Son Stanhope 63/3013 - INTERIØRAGENTURER

Gulv: Trendy Saturn Domingo WB CC 120609 - TARKETT

Tekstil - Atmospheric  882478 - NOMA INTERIØRTEKSTILER

Teppe - Salvia Drøm - KASTHALL MATTOR OCH GOLV AB

Listverk - STIL-TRE AS

Stol og paller i skinn - VERKET INTERIØR

Pledd: privat eie

Lampe - SKEIDAR MØBLER

Bilde - SKEIDAR MØBLER

 

Litt rødt og oransje

Vegg - Ideco Suthara SU 10401 - STOREYS OF LANCASTER

Søyle - Ideco Suthara SU 10002 - STOREYS OF LANCASTER

Gulv - Trendy Saturn Domingo WB CC 120609 - TARKETT

Teppe - Moss - KASTHALL MATTOR OCH GOLV AB

Tekstil - Bombay 87 Crimson - NOMA INTERIØRTEKSTILER

Listverk - STIL-TRE AS

Kurvstoler - IKEA

Skillevegg - IKEA

Puter - SLETVOLL MØBLER

Lysestake på gulv - SKEIDAR MØBLER

Diverse løsøre - SKEIDAR MØBLER

 

Litt romantisk

Vegg - Harlequin Fleur 30751 - TAPETHUSET AS

Gulv - Hyttegulv furu malt i farge 0502 Y

Tekstil - Sassy 61119 - BORGE AS

Teppe - GULVEX

Listverk - STIL-TRE

Møbler og løsøre - SKEIDAR MØBLER

   

Litt retro

Søyle tapet - Scandinavia Fiona Designnr.228801 art.nr.95268 - FLÜGGER AS

Vegg A - Scandinavia Fiona Designnr.228401 art.nr.95221 - FLÜGGER AS

Vegg B - Scandinavia Fiona  Designnr.228201 art.nr.95215 - FLÜGGER AS

Gulv - Expona  Domestic 5316 - POLYFLOR NORDIC

Tekstil - Rosa- Marin - NOMA INTERIØRTEKSTILER

Teppe - Monroe - KASTHALL MATTOR OCH GOLV AB

Listverk - STIL-TRE AS

Stol -Hotell 21 design: Javier Mariscals - BLÅMANN Møbler

Lamper - IKEA

Diverse løsøre - IKEA

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]