IFI logo
Se flere bilder
Vårens tekstiler: - Sterke farger og store mønstre

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Vårens tekstiler: - Sterke farger og store mønstre

Vårens tekstiler har kommet til butikkene, og her er det sterke farger og store mønstre som råder.

Julie Hageler

Julie Hageler
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi er lei av minimalismen og ønsker farger og kontraster til å lyse opp i hjemmene våre, sier Julie Rignes i Interiøragenturet Jan F Sveen AS.  

Sterk rød, varm oransje, dyp gul og syrlig grønn er farger som går igjen i vårens tekstiler.

- Tenk på Østens fargerikdom, krydder, sigøynere, gull og glitter så skjønner du hvor inspirasjonen kommer fra, sier Rignes.

- Ofte ser vi at kunden tapetserer én vegg med store blomster, mens de maler de andre veggene i en helt annen farge. Til forskjell fra tidligere tørr folk å bruke flere farger, og matcher dem opp mot hverandre i interiøret.

Mer tekstiler

Store mønstre og blomster går igjen i alle typer tekstiler. Møbelstoffer, sengetepper, gardiner og puter overøses med store trykk og mønstre i alle mulige farger. Et ellers rolig interiør kan få et friskt inntrykk, ved hjelp av små detaljer som fargerike puter eller blomstrete gardiner

- Vi opplever at kunden vil ha mer tekstiler i hjemmet sitt. De legger duk på bordene og bytter ut trepersiennene med gardiner, sier Nina Pettersen hos Borge Tapet & Gardiner    

Lin og naturlige farger

For de som er litt mindre vågale, og ikke ønsker å kaste seg på den fargesprakende trenden, så er lin og naturlige farger fortsatt populære. - Farger hentet fra hav, sjø og strand ser vi fortsatt mye av, sier Marianne Hansen i Noma Interiør & Tekstiler. - Ruter og striper går også igjen, gjerne på en sommerlig lyseblå eller gul bakgrunn.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.