IFI logo
Se flere bilder
Vårens tekstiler: - Sterke farger og store mønstre

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Vårens tekstiler: - Sterke farger og store mønstre

Vårens tekstiler har kommet til butikkene, og her er det sterke farger og store mønstre som råder.

Julie Hageler

Julie Hageler
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Dele

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi er lei av minimalismen og ønsker farger og kontraster til å lyse opp i hjemmene våre, sier Julie Rignes i Interiøragenturet Jan F Sveen AS.  

Sterk rød, varm oransje, dyp gul og syrlig grønn er farger som går igjen i vårens tekstiler.

- Tenk på Østens fargerikdom, krydder, sigøynere, gull og glitter så skjønner du hvor inspirasjonen kommer fra, sier Rignes.

- Ofte ser vi at kunden tapetserer én vegg med store blomster, mens de maler de andre veggene i en helt annen farge. Til forskjell fra tidligere tørr folk å bruke flere farger, og matcher dem opp mot hverandre i interiøret.

Mer tekstiler

Store mønstre og blomster går igjen i alle typer tekstiler. Møbelstoffer, sengetepper, gardiner og puter overøses med store trykk og mønstre i alle mulige farger. Et ellers rolig interiør kan få et friskt inntrykk, ved hjelp av små detaljer som fargerike puter eller blomstrete gardiner

- Vi opplever at kunden vil ha mer tekstiler i hjemmet sitt. De legger duk på bordene og bytter ut trepersiennene med gardiner, sier Nina Pettersen hos Borge Tapet & Gardiner    

Lin og naturlige farger

For de som er litt mindre vågale, og ikke ønsker å kaste seg på den fargesprakende trenden, så er lin og naturlige farger fortsatt populære. - Farger hentet fra hav, sjø og strand ser vi fortsatt mye av, sier Marianne Hansen i Noma Interiør & Tekstiler. - Ruter og striper går også igjen, gjerne på en sommerlig lyseblå eller gul bakgrunn.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.