IFI logo
Se flere bilder
Hvordan beregner du tapetbehovet

Foto: Storeys

Hvordan beregner du tapetbehovet

Når du skal i gang med tapetsering, er det viktig å sørge for at du kjøper inn tilstrekkelig med tapet. Når du først har gått i gang, er det kjedelig å gå tom for tapet før jobben er fullført - spesielt etter butikkens stengetid.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke så vanskelig å regne ut hvor mye tapet du trenger. 

Tommelfingerregelen

Med standard tapetruller på ti meter og standard takhøyde på ca 2,40, er tommelfingerregelen at det går fire høyder på rullen når du bruker et tapet uten mønster og tre høyder på rullen når du har tapet med mønster - og såkalt rapport.

Rapport

Rapport – eller mønsterrepetisjoner - er den forskyvningen som oppstår når du skal tilpasse mønsteret. Rapportlengden er markert på tapetrullen og kan for stormønstret tapet utgjøre mer enn 60 centimeter.

På tapetrullen finner du blant annet informasjon om rapportens lengde.

Se flere bilder
Rapport

Foto:

Utregning

Bredden på tapeter kan variere, men er normalt 53 cm. Om du kjenner veggenes lengde er det bare å regne ut antall høyder ved å dividere de samlede vegglengdene (i centimeter) med 53. Det er altså en relativt enkel sak å beregne hva du trenger – og nå er det blitt enda enklere.

Tapetkalkulator

Mange tapetleverandører har nå såkalte tapetkalkulatorer på sine hjemmesider. Her legger du inn opplysninger om takhøyde og veggbredde, sammen med tapetets bredde og eventuell mønsterrapport. Kalkulatoren vil gi det et overslag på hvor mange ruller du må beregne for ditt oppussingsprosjekt. Merk deg at dette er grovt overslag som selvfølgelig ikke tar hensyn til for eksempel fratrekk for dører, vinduer og liknende.

 

Se flere bilder
Ved hjelp av leverandørenes tapetkalkulator på nett, blir det enkelt å beregne hvor mye du trenger. Denne er fra Storeys.

Foto:

Ved hjelp av leverandørenes tapetkalkulator på nett, blir det enkelt å beregne hvor mye du trenger. Denne er fra Storeys.

Mer informasjon

www.storeys.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.