IFI logo
Se flere bilder
Tapet er på tapeten

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Tapet er på tapeten

I takt med at minimalismen er på retur - og farger, mønstre og kontraster overtar arenaen - har etterspørselen etter tapet økt betraktelig.

Julie Hageler

Julie Hageler
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Likevel er det fortsatt mange som er skeptiske til å bruke tapet. Prognosesenteret AS uførte derfor en undersøkelse, på oppdrag fra IFI - Informasjonskontoret for farge og interiør, der de forsøkte å kartlegge folks holdninger til bruk av tapet.

 

Ikke et alternativ?

Det mest oppsiktsvekkende resultatet fra denne undersøkelsen, var at tapet svært ofte ikke ble vurdert som et alternativ en gang, når folk pusser opp. Kunden tenker umiddelbart på maling når et rom skal fornyes, uten å være klar over det hav av muligheter som eksisterer innen tapet.

En av årsakene til dette kan være at gamle fordommer om tapetsering - som at det er vanskelig og tidkrevende - fortsatt henger ved. Nesten halvparten av alle kvinnene i undersøkelsen, uttalte at de var "helt uenige" i påstanden om at det er enkelt å tapetsere.

Ny tapet gjør det enkelt

- Det har skjedd mye innen tapetsering de senere årene, og det er tydelig at mange kunder ikke har fått med seg dette, sier Nina Pettersen hos Borge AS. De nye fibertapetene for eksempel, er svært enkle å sette opp og gjør det lett å legge ny tapet ved en senere anledning skulle man ønske det.

- Jeg tror at flere av dem som sier at det er vanskelig å tapetsere, ikke selv har prøvd det, men uttaler seg på vegne av et inntrykk. Gjør et forsøk, med gode produkter, så tror jeg du vil endre oppfatning, sier Pettersen.  

Varsku til bransjen

Resultatene gir imidlertid et klart signal til bransjen om at de må blir mye flinkere til å profilere produktet, og gå aktivt ut overfor kunden.

- Selgeren må oftere foreslå bruk av tapet og komme med konkrete forslag. Det holder ikke å henvise kunden til store stabler av tapetruller eller prøvebøker. Utstillinger i butikken med kreative kombinasjoner av tapet, tekstil og gulv, vil inspirere kunden og hjelpe dem til å få et bedre inntrykk av hvilke alternativer som finns.  

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.