IFI logo
Se flere bilder
Norsk tapet

Foto: Øistein Lie/ifi.no

Norsk tapet

Tapetproduksjonen i Norge har ikke vært stor de siste årene, men nå tar dette seg opp igjen når en nedlagt tekstiltapetprodusent gjenopptar produksjonen.

Julie Hageler

Julie Hageler
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til stor glede for både forhandlere og kunder, er den norske tekstiltapetprodusenten Superla tilbake på markedet etter en pause på over 12 år

Det var fargehandleren Tore Kvist, som på slutten av 1970-tallet startet produksjonen av Superla tapet på en liten gård i Ski. De grove tekstiltapetene opplevde snart stor suksess, både i inn- og utland, og bedriften hadde en omsetning på opp mot 30 millioner kroner.

Som far så sønn

I dag er det Tore Kvists sønn, Lars Kvist, som sammen med gründer Ola Sætre, har valgt å gjenoppta produksjonen.

 - Det gjelder å være ute litt i forkant av utviklingen, sier Kvist, og alt tyder på at tapet nå er på vei inn i markedet igjen.

Produksjonen av tapetene foregår på tradisjonelt vis i en gammel stall på en gård i Ski, og Sætre forteller at de benytter de samme maskinene i dag, som Tore Kvist i sin tid hadde bygget.

- Vi har ingen forventninger om å leve opp til suksessen på 1980-tallet, men vi mener absolutt at det er et marked for dette produktet, og vi har så langt bare opplevd positiv respons, sier Sætre.  

Lav pris, høy kvalitet

Kvist forteller at de særlig har vært opptatt av å holde kostnadene nede, slik at Superla tapet ikke skal bli betydelig dyrere i dag, enn den var for 15-20 år siden.  

- Etter min menig er en del tapet svært overpriset, og det skyldes nok først og fremst de høye markedsføringskostnadene. Derfor har vi valgt å nedprioritere denne biten, og heller satse på alternative profileringskanaler som ikke vil medføre ekstra kostnader for kunden.

Den første prøveboken med 20 ulike farge- og strukturvarianter fra Superla, er allerede ute på markedet.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.