IFI logo
Se flere bilder
Ny vår for høstprodukt!

Foto:

Ny vår for høstprodukt!

Hvem skulle tro at de skjøre stråene i bondens åker kan legges i en vanlig vev og bli både vakker og slitesterk tapet? Det begynte med et julenek!

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vevstolene på Semb Gård i Biri går som aldri før. Interiørtrenden har igjen innhentet stråtapetet som kom til ved et tilfeldig innfall for 60 år siden. Klare Schee, odelsjente og en av Norges første kvinnelige agronomer trengte økt sysselsetting og inntekt for sine ansatte og gikk løs på juleneket innimellom vevingen av duker og gardiner. Det ble starten på tapetproduksjonen som nå er hovednæring for gården.

Tapetet lages av halm fra gården som veves med tråder i ulike fargenyanser. Fem ulike mønstre og ti fargevalg i standardsortimentet. Men ettersom all produksjon er håndarbeide kan produsenten levere spesialtilpasninger både på farge og mål.

Tapetet leveres i tre ulike høyder og kan festes på de fleste underlag med stift. På mur anbefales lim for våtrom. Det passer både i stramme moderne miljøer og nostalgisk landlig sjarm. Halm har den unike egenskap at den ikke falmer. Bilder kan fjernes etter mange tiår uten at det synes. Eneste vedlikehold er en sjelden omgang med støvsugeren.

Disse fører produktet:

Biri Tapet

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.