Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

Venke Knutson: − Derfor har jeg tapet i alle rom

Hun er artist, låtskriver og musikkskolegründer. Venke Knutson ønsket mer musikk i huset. − Med tapet i huset er også veggene med på notene, sier hun.

cloud_download
fullscreen
 • <b>TRAFF BLINK:</b> Stuen har vært prøvekanin for Venkes tapetprosjekt. – Vi har tapetsert stuen fem ganger før vi fant det perfekte tapetet, sier hun.

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • <b>SØT SØVN:</b> − Jeg falt pladask for denne fargen. Her vil jeg sove godt, sier Venke Knutson om sitt nye soverom.

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • <b>HJEMMEKONTORET:</b> Kjøkkenet er Venkes favorittrom. – Jeg kjenner meg igjen i det lune og romantiske tapetet, sier hun.

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • <b>LYKKEROMMET:</b> Kjøkkenet i firemannsboligen er nytt. Det er blitt slik Venke håpet. – Her blir jeg lykkelig av å være, sier den blide sørlendingen.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • <b>FULL RULLE:</b> Å pusse opp tar tid. Det vet Venke Knutson. – Vi har bodd hos venner og familie i åtte uker. Men det er verdt ventetiden, sier hun.

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • <b>I KLAVERET:</b> – Med tapet på veggene er det lettere å bli inspirert til å skrive musikk, sier artist Venke Knutson.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

Annonse

Et steinkast unna Nordstrand skole står en høyreist og hvit firemannsbolig. Den har fått nytt innhold. Det har Venke Knutson sørget for.

Hvile i veggene

Venke Knutson tapet i huset

SØT SØVN: − Jeg falt pladask for denne fargen. Her vil jeg sove godt, sier Venke Knutson om sitt nye soverom.
camera_alt (Robert Walmann/ifi.no)

− Det er virkelig en drøm å våkne opp her. Jeg er heldig som kan se på denne nydelige fargen hver dag. Soverommet er blitt slik ektemannen min Thomas og jeg ønsket. Her er det hvile i veggene, sier sørlendingen som har blikk for detaljer.

Midt i blinken

− Vi fikk gode tips av tapetleverandøren Borge. Heldigvis kjenner jeg ei flink dame som jobber der. Det tar tid å finne det perfekte. Den ene stueveggen har vi brukt som testvegg. Der har vi tapetsert fem ganger før vi endelig traff blink, forteller hun.

Italiensk bondekjøkken

Tapet på kjøkkenet

HJEMMEKONTORET: Kjøkkenet er Venkes favorittrom. – Jeg kjenner meg igjen i det lune og romantiske tapetet, sier hun.
camera_alt (Robert Walmann/ifi.no)

På kjøkkenet er det varme og eleganse som gjelder. Dette rommet er Venkes favoritt. Helst sitter hun på en barkrakk i det ene hjørnet med kaffe og Macbook som selskap. Hun kaller plassen for sitt hjemmekontor.

− Jeg så for meg et italiensk bondekjøkken. Det skulle være mykt, varmt, vakkert og tidløst. Akkurat som meg selv, smiler hun.

Fikk panikk av hvite vegger

Tapetsere veggen

FULL RULLE: Å pusse opp tar tid. Det vet Venke Knutson. – Vi har bodd hos venner og familie i åtte uker. Men det er verdt ventetiden, sier hun.
camera_alt (Robert Walmann/ifi.no)

I de ni årene hun og familien har bodd i huset har veggene alltid vært hvite. En dag fikk hun nok.

− Det blir ikke musikk av hvite rom. Kunstnersjeler trenger noe ekstra på veggene for å finne roen til å skape. Jeg fikk til slutt panikk og bare måtte gjøre noe med veggene. Det ble tapet på veggene i alle rommene. Nå synes jeg rommene har fått sin egen personlighet. Det er befriende og deilig. Jeg er også spesielt fornøyd med å ha gulltapet på kjøkkenet, smiler hun.

Finner seg selv

Retro tapet og møbler

RETRO: Venke er stor fan av 70-tallet. – Her går møblene, bryllupsbildet og tapetet hånd i hånd, sier hun.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

På veggen over kjøkkenets spisestue henger bryllupsbildet av Venke og Thomas. Det passer rett inn i form og farge. Her er også møbler i retrodesign.  

− Du lærer mye om deg selv underveis i en oppussingsprosess. Jeg fant for eksempel fort ut at tapet med trekanter og runde symboler ikke var helt meg. Det gjelder å stille seg noen spørsmål om hva du liker før leter i tapetbøkene. Jeg fikk også gode tips av Nordsjö Idé og Design på Ensjø. De hjalp meg med å finne maling som passer til tapetvalgene, sier hun.

LES OGSÅ: Slik matcher du maling og tapet

Musikk i alle rom

Venke Knutson pusser opp

OPPE OG NEDE: På loftet har familien valgt samme tapet som på kjøkkenet, bare i en annen farge.
camera_alt (Robert Walmann/ifi.no)

I andre etasje er det også tapet som preger rommene. Venke har valgt samme mønster som på kjøkkenet. Men her er fargen blå. På ett av ungdomsrommene er det tapet med høyttalermotiv. Det er musikk over alt i dette huset. Far i huset, Thomas, jobber for øvrig som lydmann. Jobben med å henge rullene opp på veggen overlot ekteparet til ekspertene.

Lar fagfolk gjøre jobben

Håndverker tapetserer

VELGER FAGFOLK: Venke var ikke i tvil om hvem hun skulle ringe da huset skulle pusses opp. − Fagfolk kan dette faget best, sier hun.
camera_alt (Robert Walmann/ifi.no)

− Jeg heier på håndverkere. De som kan faget sitt skal få gjøre jobben. Derfor har vi selvsagt brukt håndverkere under hele oppussingsprosessen. Jeg er litt mostander av å skulle gjør alt selv, forteller hun.

LES OGSÅ: 4 gode grunner til å la håndverkeren gjøre jobben

Dette ble brukt

Blått tapet i stue:

Adagio ADA403 − BORGE

remove_circle_outline
Rosa-rødt tapet på soverom:

Sound of Colour ARC803 − BORGE

remove_circle_outline
Tapet på kjøkken:

Aida AID403 − BORGE

remove_circle_outline
Lyst tapet i spisestue:

Aida AID403 − BORGE

remove_circle_outline
Blått tapet på loftet:

Aida AID401 − BORGE

remove_circle_outline
Høyttalertapet på ungdomsrom:

Mr Perswall, Daily Details, Audio P190601-6 − BORGE

remove_circle_outline
Tapet på barnerom:

Cole & Son, The Ardmore Collection, Singita 109/7035 − BORGE

remove_circle_outline
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Tarkett annons
[Some text some message]