Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Pakk inn julegavene i tapet

  •  
  •   Publisert:
  Elna Høyer-Dahl/ifi.no
Har du tapetrester, er du heldig. Bruk de til innpakningspapir, gaveposer eller kort. Det er både miljøvennlig og ekstra god kvalitet. Og om du ikke har rester, kan du alltids kjøpe en rull eller to.
Tapet som gaveinnpakning
FLERBRUK: Det er mange muligheter med tapetrester, som gaveinnpakning og gavepose til vin. Elna Høyer-Dahl/ifi.no

Bruk det som innpakningspapir, lag gaveposer eller kort. Tapetrester kommer til nytte nå før jul, og det kjennes godt å kunne bruke opp av det som ligger og tar plass. Fint blir det også. Du kan også pynte metallbokser, fyrstikkesker eller lage julelenker til treet. Det er bare fantasien som setter grenser.

LES OGSÅ: Syv slag til juleverkstedet 

Både tapet og tekstil kan gjerne benyttes som julegaveinnpakning. Det gjelder bare å finne fram sine kreative evner og tenke litt utenfor den vante boksen.

Pynte fyrstikkesker med tapet
FYRSTIKKESKER: La den kreative delen i deg få kose seg med "voksenjulepynt", ved for eksempel å tapetsere fyrstikkesker. Mange av dem kan også brukes året rundt. Elna Høyer-Dahl/ifi.no

Godt bevarte hemmeligheter

Pakke inn gaver i tapet
DET LILLE EKSTRA: Med tapet som innpakningspapir kan du få utløp for kreativiteten samtidig som du får personlige gaver med det lille ekstra. Elna Høyer-Dahl/ifi.no

– Supert om man har noe reste-tapet. Og siden tapet for det aller meste har høy opasitet, det vil si at du kan tapetsere en lys tapet utenpå en mørk vegg og det ikke synes igjennom, så kan du være trygg på at pakkene er godt bevarte hemmeligheter helt frem til den 24., sier Birgit Torkildsby hos Borge.

Og det er ikke sikkert du trenger å kjøpe noe som helst. Gamle tapet- og tekstilrester er for eksempel ypperlige til innpakning. Tapetene kan ha mange fine farger eller mønstre, og er tykkere og derfor enklere å pakke inn med enn det billigste gavepapiret som det går hull på bare det skuer et spisst hjørne.

TIPS: Lag den perfekte vertinnegaven i form av poser og papir, og fyll dem med hjemmelagde godsaker.

Pakke inn gaver i tapet
KREATIV JULEGAVEPAKKING: Innpakningspapir koster ikke skjorta. Men ønsker du å bruke opp gamle tapetrester, eller å lage ekstra fine pakker i år, gjelder det å finne på noe annet enn skjørt papir på rull. Elna Høyer-Dahl/ifi.no

Dette trenger du::

  • Noe å gi bort
  • Tapet på rull eller tapetprøver
  • Bånd og snor
  • Noe å pynte med, gjerne fra naturen
  • Litt fantasi
  • Saks og tape
Les også Maling og tapet i fint følge

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons