Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Før du begynner

8 hjelpemidler du må ha i skapet til jul

  •  
  •   Publisert:
Ultramikrofiberklut GLASS  
Sørg for at du har det du trenger i skapet til småkrisene som kan oppstå i jula.

Flekkete duker, glatte trapper, tette rør og små, gnagende gjester – det er mye som kan sette en demper på julestemningen. Men sørger du for å fylle opp skapet med de mest nødvenidge hjelpemidlene, er du i hvert fall godt forberedt.

1. Avløpsåpner

Avløpsåpner
FETT: Når rørene tetter seg på grunn av matfett i vasken, bør du ha avløpsåpneren lett tilgjengelig. Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

I julen helles dessverre mye matfett ned i vasken. Og ikke bare kan det tiltrekke seg skadedyr, det kan også tette igjen røret helt. Og det er en kjedelig oppdagelse når du står der og skal rydde inn etter julemiddagen. Da gjelder det å ha en avløpsåpner i skapet.

2. WC-rens

Mye besøk betyr også at toalettet blir flittig brukt. Ha alltid en WC-rens stående, så toalettet kan se tiltalende ut når gjestene kommer.

3. Diverse rengjøringssprayer

Til den raske rengjøringen før du får besøk kommer du langt med mikrofiberkluter og diverse rengjøringssprayer. Sprayene er utviklet for ulike oppgaver, så det gjelder å ha litt av hvert stående i skapet.

REngjøringssprayer fettløser
SPRAY: Det finnes en spray for de fleste formål. Ha noen forskjellige rengjøringssprayer i skapet, så har du et godt utgangspunkt. Krefting

4. Flekkfjernere

Fjerne rødvinsflekk
SØL: I julen søler vi mye. Tørkepapir, vann og flekkfjernere tar knekken på de fleste flekker. Robert Walmann/ifi.no

I jula blir det mye flekker på duker og andre tekstiler, fra mat, rødvin og annet godt. Hvordan du best fjerner flekkene kommer an på hva og hvor du har sølt. Men har du tørkepapir, vann og en flekkfjerner lett tilgjengelig, kan det meste reddes. Vann og tørkepapir tar mye i første omgang, mens noen flekker krever sterkere behandling.

5. Musefelle/-gift

Det er mye du kan gjøre for å forebygge at mus og rotter kommer inn, som å tette sprekker og glipper, oppbevare mat i tette bokser, holde sluk og avløp rene, skru fast slukristen og sette ut lukt- og lydjagere. Men har de først kommet inn, gjelder det å bli kvitt dem før de kan gjøre stor skade. Ha feller eller gift klart i tilfelle.

Musefelle
FELLE: Har musene først kommet inn, gjelder det å ha fella klar. Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

6. Mikrofiberkluter

Glassklut mikrofiber
MIKROFIBER: En glassklut i mikrofiber rengjør effektivt både vinduer og speil. Jordan

Du bør ha noen gode mikrofiberkluter liggende til enhver tid. En glassklut til speil og vinduer, en støvklut og en gulvklut er kjekt å ha for å kunne gå raskt over skitne overflater.

7. Engangshansker

Ha alltid en boks eller to med enkle engangshansker stående – de kan brukes til det meste, enten du skal pusse skoene, vaske, pusse sølvtøy eller rote nedi sluket.

Engangshansker
ENGANGSHANSKER: De er smarte, enkle og kan brukes til så mangt. Sørg for å ha en boks med engangshansker tilgjengelig. Jordan

8. Issmelter

Issmelter
REDNING: Issmelter eller antisklimidler kan hindre fall og skader på glatte trapper. Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Isete inngangsparti og trapper kan være skummelt for både deg og gjestene dine. Du bør alltid ha antisklimiddel eller issmelter stående tilgjengelig i skapet, så du kan fjerne isen raskt før besøket kommer opp trappen.

Les også Hold mus og rotter borte i jula

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Før du begynner

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: