Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Vedum annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Syv slag til juleverkstedet

  Chera Westman/ifi.no, Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Hanna Wendelbo/Borge, Alanor, Casco, Krefting
Maling, tapet, tekstil, tape og lim er flotte ingredienser til et kreativt juleverksted for store og små. Her er syv slag som er gode alternativer til dorullnisser og kostbare hobbypakker.

Mer informasjon

Julen blir ikke den samme uten hjemmelaget julepynt. All heder til dorullnisser og gjør-det-selv-pakker fra hobbybutikken, men med noen ruller tapet, litt interiørtekstil, lim og maling kan du lage et vell av kreativ dekor både for liten og stor.

Bare fantasien setter grenser – her er de beste tipsene til juleverkstedets syv slag:

1. Tapetlenke

Julelenke av tapet er fint som både juletrepynt og dekor i vinduer, over peisen eller i taket. Lenker og girlander kan lages på mange måter og i den fasong du ønsker. Bruk pepperkakeutstikkere som mal eller tegn en egen form og klipp ut mange slike fra et tapet du liker. Ha lim på baksidene og lim dem sammen to og to med et dekorativt bånd imellom.

Eller klipp tapet i lange strimler og lim dem sammen til lange lenker som henges opp der du ønsker å pynte.

Tapetlenke
TAPETLENKE: Det er enkelt, dekorativt og tradisjonelt. Bruk tapet til å lage årets julelenke for en personlig vri. Chera Westman/ifi.no

2. Tekstilkuler

Fjorårets juletrekuler blir som nye med maling, spraylakk eller tekstil.

Finn ett eller flere interiørtekstiler og klipp dem til firkanter som draperes rundt juletrekulene. Bind sammen med et pent bånd. Lim eventuelt fast glitter eller annen dekor utenpå tekstilen.  

3. Lysfat i gull

Lysfat
LYSFAT I GULL: Spraymaling kan brukes til så mangt. Lysestaker, telysholdere, flasker og mer kan raskt få nytt liv Alanor

Gå for gull i jula! Spraymal lysestaker, telysholdere og tomme flasker med fin fasong i gull – eller annet du måtte finne i boder, skap og kjelleren.

Sammen blir det et flott julefat med dekor.

4. Julegenser

Lag din egen julegenser. Lag den så stygg eller pen du ønsker ved bruk av en gjenbruksgenser, tekstilfarge, lim, glitter og julepynt. Farg genseren julerød i vaskemaskinen med tekstilfarge. Finn så frem tekstilrester, tekstillim, julepynt i småformat og alt mulig annet du kan tenke deg som du kan dekorere genseren med.

Med litt kreativitet vinner du lett familiens julegenserkonkurranse.

Julegenser
JULEGENSER: Lag din egen «ugly christmas sweater» med tekstilfarge, lim, glitter og julepynt! Krefting

5. Tapetstjerne

Tapetstjerne
TAPETSTJERNE: Få utløp for kreativiteten samtidig som du lager lekker julepynt, som denne stjernen av tapet. Hanna Wendelbo/Borge

Brett en adventsstjerne av tapet. Finn et fibertapet du liker, og klipp ut delene til en femtagget stjerne i tapet. Mal og instruks finner du på bloggen til tapetdesigner Hanna Wendelbo.

6. Lysestaker

Gamle lysestaker i ulik farge og fasong kan bli et helhetlig stilleben etter en omgang med spraylakk. Let frem gamle lysestaker i metall, tre, plast og keramikk, og spraymal dem julerøde. Spray gjerne utendørs og i en stor pappeske for å unngå søl. Rengjør godt først, så sitter fargen i mange år.

Lysestaker
LYSESTAKER: Spraylakker ulike lysestaker i julens farge. Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

7. Minigran

Minigran
MINIGRAN: Alt kan limes! I hvert fall i jula. Du kan for eksempel lage små dekorative juletrær av det du har hjemme. Casco

Også små juletrær lager stor stemning. Pynt peishyllen med «juletrær» som du lager selv av isoporkjegler, mose og en messinglysestake. Klipp mosen fint og påfør smeltelim på kjeglen. Rull deretter den limte flaten i mosen raskt før limet herder. Når isoporen er dekket limer du fast en liten messinglysestake eller lignende i bunn som juletrefot.

Les også Kreativt juleverksted

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: