Kategorier

Meny

Konto

Impregner juleduken

Det er vanskelig å styre helt unna søl og flekker når det inviteres til middag i julen. Impregnerer du duken, er den i hvert fall beskyttet.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Impregner juleduken

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no og Trine Midtsem/ifi.no

Desember er en måned preget av mye kos, hygge og middagsselskaper rundt i de ganske hjem. Og fet mat og god drikke går dessverre gjerne hånd i hånd med flekker. De er vanskelige å unngå, og kommer i alle størrelser, fasonger og farger.

Når juleduken er vasket og klar, er det kjipt når rødvinen drypper og lager stygge flekker like etter. For ikke å snakke om fettflekkene på den flotte duken du arvet etter mormor. Vi nærmer oss en høytid hvor vi tar i bruk finstua og dekker med våre fineste duker og puter, og da er det tid for å beskytte dem fra de stygge flekkene.

Redd det som reddes kan!

Heldigvis er hjelpen kun en sprayboks unna. Impregner stolputer, pynteputer, duker og andre tekstiler med impregnering på spray. Da vil fukt prelle av og fett ikke få feste. På denne måten får tekstilene som du er glad i, en helt annen motstand mot søl og fettete barnefingre.

Dele på Pinterest Impregnere juleduk

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

VENTILASJON: Sørg for god ventilasjon mens du påfører impregneringen. Det beste er å gjøre det ute.

Enkelt og raskt

Impregneringer i sprayform kan stort sett brukes på alle tekstiler som tåler maskinvask, noen også på lær og semsket skinn. Forarbeidet er enkelt; tekstilet må være rent og tørt. Det sprayes direkte på overflaten, og tørketiden er svært kort.

Glem ikke sofaputer og armlener, som er svært utsatt for fettete fingre. Sørg for god utlufting når det sprayes – det beste er å gjøre det utendørs.

Les bruksanvisningen nøye, den varierer fra produsent til produsent.  

Dele på Pinterest Beskytt juleduken mot søl

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

LIKE FIN: Hold juleduken pen gjennom flere selskaper, med et beskyttende lag av impregnering.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]