Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Impregner juleduken

  •  
  •   Publisert:
HOLD AVSTAND: Det bør være en viss avstand mellom spray og tekstil. Følg anvisningen på boksen nøye.   Mari Andersen Rosenberg/ifi.no og Trine Midtsem/ifi.no
Det er vanskelig å styre helt unna søl og flekker når det inviteres til middag i julen. Impregnerer du duken, er den i hvert fall beskyttet.

Desember er en måned preget av mye kos, hygge og middagsselskaper rundt i de ganske hjem. Og fet mat og god drikke går dessverre gjerne hånd i hånd med flekker. De er vanskelige å unngå, og kommer i alle størrelser, fasonger og farger.

Når juleduken er vasket og klar, er det kjipt når rødvinen drypper og lager stygge flekker like etter. For ikke å snakke om fettflekkene på den flotte duken du arvet etter mormor. Vi nærmer oss en høytid hvor vi tar i bruk finstua og dekker med våre fineste duker og puter, og da er det tid for å beskytte dem fra de stygge flekkene.

Redd det som reddes kan!

Impregnere juleduk
VENTILASJON: Sørg for god ventilasjon mens du påfører impregneringen. Det beste er å gjøre det ute. Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Heldigvis er hjelpen kun en sprayboks unna. Impregner stolputer, pynteputer, duker og andre tekstiler med impregnering på spray. Da vil fukt prelle av og fett ikke få feste. På denne måten får tekstilene som du er glad i, en helt annen motstand mot søl og fettete barnefingre.

Enkelt og raskt

Impregneringer i sprayform kan stort sett brukes på alle tekstiler som tåler maskinvask, noen også på lær og semsket skinn. Forarbeidet er enkelt; tekstilet må være rent og tørt. Det sprayes direkte på overflaten, og tørketiden er svært kort.

Glem ikke sofaputer og armlener, som er svært utsatt for fettete fingre. Sørg for god utlufting når det sprayes – det beste er å gjøre det utendørs.

Les bruksanvisningen nøye, den varierer fra produsent til produsent.  

Beskytt juleduken mot søl
LIKE FIN: Hold juleduken pen gjennom flere selskaper, med et beskyttende lag av impregnering. Mari Andersen Rosenberg/ifi.no
Les også Få en hvit julaften

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: