Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Syv kreative idéer til juleverkstedet

cloud_download
fullscreen
 • Syv kreative idéer til juleverkstedet

  Foto: Chera Westman/ifi.no, Alanor, Hanna Wendelbo/Borge, Krefting, Casco

 • TAPETSTJERNE: Få utløp for kreativiteten samtidig som du lager lekker julepynt, som denne stjernen av tapet.

  Foto: Hanna Wendelbo/Borge

 • MINIGRAN: Alt kan limes! I hvert fall i jula. Du kan for eksempel lage små dekorative juletrær av det du har hjemme.

  Foto: Casco

 • LYSFAT I GULL: Spraymaling kan brukes til så mangt. Lysestaker, telysholdere, flasker og mer kan raskt få nytt liv.

  Foto: Alanor

 • JULEGENSER: Lag din egen «ugly christmas sweater» med tekstilfarge, lim, glitter og julepynt!

  Foto: Krefting

Maling, tapet, tekstil, tape og lim er flotte ingredienser til et kreativt juleverksted for store og små. Her er syv idéer som er gode alternativer til dorullnisser og kostbare hobbypakker.

Annonse

Mer informasjon

Julen blir ikke den samme uten hjemmelaget julepynt. All heder til dorullnisser og gjør-det-selv-pakker fra hobbybutikken, men med noen ruller tapet, litt interiørtekstil, lim og maling kan du lage et vell av kreativ dekor både for liten og stor. Bare fantasien setter grenser – her er de beste tipsene til juleverkstedets syv slag:

1. Tapetlenke

Julelenke av tapet er fint som både juletrepynt og dekor i vinduer, over peisen eller i taket. Lenker og girlander kan lages på mange måter og i den fasong du ønsker. Bruk pepperkakeutstikkere som mal eller tegn en egen form og klipp ut mange slike fra et tapet du liker. Ha lim på baksidene og lim dem sammen to og to med et dekorativt bånd imellom. Eller klipp tapet i lange strimler og lim dem sammen til lange lenker som henges opp der du ønsker å pynte.

2. Tekstilkuler

Fjorårets juletrekuler blir som nye med maling, spraylakk eller tekstil. Finn ett eller flere interiørtekstiler og klipp dem til firkanter som draperes rundt juletrekulene. Bind sammen med et pent bånd. Lim eventuelt fast glitter eller annen dekor utenpå tekstilen. 

6. Lysestaker

Gamle lysestaker i ulik farge og fasong kan bli et helhetlig stilleben etter en omgang med spraylakk. Let frem gamle lysestaker i metall, tre, plast og keramikk, og spraymal dem julerøde. Spray gjerne utendørs og i en stor pappeske for å unngå søl. Rengjør godt først, så sitter fargen i mange år.

Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.

Mer informasjon

Annonse

Siste artikler

Annonse
[Some text some message]