Kategorier

Meny

Konto

Kort vei til julestemning

Med små grep kan du skape julestemning hjemme.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Kort vei til julestemning

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Oppskriften på en god jul kan være så enkel som å male krakken rød. Et julerødt møbel kan skape magisk julestemning i stua. Her er malertipsene du trenger for å lage din egen julekrakk. 

Grundig grunnarbeid

Sjekk først om krakken er skadet. Sprekker og hakk fikser du enkelt med sparkel. Så vasker du krakken godt med et egnet vaskemiddel. Når krakken er vasket fri for fett og smuss, bør den pusses med fint slipepapir eller slipepad. Det gjøres for å få glatte og fine overflater, og for å gi god heft til malingen.

Dele på Pinterest VASK: Bruk et egnet rengjøringsmiddel til å vaske krakken først.

VASK: Bruk et egnet rengjøringsmiddel til å vaske krakken først.

Dele på Pinterest PUSS: Puss krakken med en slipepad.

PUSS: Puss krakken med en slipepad.

Støvklut og spiker

Å fjerne støv fra pussingen er enkelt: Tørt fjernes med tørt. Derfor skal du bruke en tørr mikrofiberstøvklut. Tørk godt av over hele krakken. Når krakken er støvfri banker du inn en liten spiker under hvert bein. Det er mye lettere å male når beina kommer opp fra underlaget. 

Dele på Pinterest TØRK: Fjern pussestøv med en tørr mikrofiberklut.

TØRK: Fjern pussestøv med en tørr mikrofiberklut.

Dele på Pinterest SPIKER: Et lurt triks er å feste en spiker under hvert bein.

SPIKER: Et lurt triks er å feste en spiker under hvert bein.

Filt på gulvet

Før du begynner å male, er det smart å legge et par lengder med dekkefilt på gulvet. Det sørger for at malingssøl ikke trekker igjennom og setter flekker på underlaget.  

Maling som tåler en støyt

Årets julekrakk males med en blank og robust gulvmaling. Fargekoden er RAL3003. Dette er en behagelig rødfarge som passer til jul. Spør på din lokale fargehandel om tips til julerøde farger. 

Rull eller pensel

Legg krakken opp ned og mal med passende pensler eller ruller hvis flatene er store nok. I kriker og kroker bruker du alltid mindre pensler. Når undersiden er malt og tørket, snur du krakken slik at den står på spikrene som er festet under beina. Så maler du toppen. Mellom første og andre strøk er det smart å pusse med et fint sandpapir. Bare husk og tørk bort støvet før du maler siste strøk. 

Dele på Pinterest OPP NED: Når du maler er det smart å starte opp-ned. Og med en spiker i hvert bein, er det enklere å komme til når du snur krakken rett opp.

OPP NED: Når du maler er det smart å starte opp-ned. Og med en spiker i hvert bein, er det enklere å komme til når du snur krakken rett opp.

Dele på Pinterest NISSEKRAKK: En rød krakk ved vinduet toppet med en nisse skaper julestemning. Krakken er malt med gulvmaling i fargekoden RAL3003.

NISSEKRAKK: En rød krakk ved vinduet toppet med en nisse skaper julestemning. Krakken er malt med gulvmaling i fargekoden RAL3003.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]