IFI Logo

Spray deg til julestemning

Male plast og metall
Spray deg til julestemning
IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Har du et par lysestaker som har sett sine beste dager? Eller kanskje en rusten lysekrone? På bare noen minutter kan gammelt skrot bli til nye skatter. Spray det i julens farger, og du har julepynt som ikke bare ser flunkende nytt ut, men som også er miljøvennlig og rimelig.

Følj

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Dele

Annonse

Det er lett å tenke at en gammel, falmet blomstervase hører hjemme på dynga. Men tenk deg om to ganger før du kaster den, for det er veldig lite som skal til for å gi den nytt liv. Med spraymaling kan man enkelt freshe opp gamle pyntegjenstander og mindre møbler. 

Spray julen inn

Når julen nå nærmer seg med stormskritt, er det snart på tide å finne frem julepynten. I stedet for å stadig kjøpe ny pynt, kan man derfor heller friske opp noe man allerede har liggende, og spare både miljøet og lommeboken i samme slengen.Vi fant fram noen gamle lysestaker som støvet bort i kjelleren, og etter kort tid var de klare for å pynte opp kontoret i julen. Vi valgte en signalrød spraymaling fra Quick Bengalack, som er perfekt for å skape den rette julestemningen. Universallakken finnes i alle regnbuens farger, og det er få grenser for hva du kan spraye. Spraymalingen er beregnet for metall, tre og hardplast.

- Alt kan fornyes! Og med Quick Spray er det meget raskt og enkelt. Du får maling og påføringsverktøy i ett - rist og spray! Nå i førjulstiden hentes det frem mye gammel og kjær julepynt fra kjeller og boder. Gamle julekuler, lysestaker, kakebokser, adventsstaker og julekranser kan raskt fornyes og få forlenget levetid med et raskt spraystrøk, sier Christina Hanevold, produktsjef for Quick Bengalack.

Slik gjør du det:

Ved å plassere lysestakene inni en stor pappeske, kan man unngå unødvendig søl.

Ved å plassere lysestakene inni en stor pappeske, kan man unngå unødvendig søl.

1. Finn gamle skatter

Finn fram én eller flere gjenstander, som du ønsker å gi nytt liv. Dersom du ikke finner det du leter etter i kjelleren, kan du ta turen bort på din nærmeste bruktbutikk, og se om du finner noen gjemte skatter der. En manns søppel, er en annen manns kunst!

Finn frem noen gamle skatter som kan ha godt av en fornyelse.

Finn frem noen gamle skatter som kan ha godt av en fornyelse.

2. Forarbeid

Rengjør godt, for eksempel med Jordan Universal Wipes, eller et annet rengjøringsmiddel som er beregnet på bruk før maling. Styr unna Zalo og grønnsåpe. Pass på at du får bort all stearin og lim. Det kan være en fordel å mattslipe gjenstandene, for å få bort eventuell løs maling, og sikre at den nye spraymalingen hefter bedre. Forsikre deg så om at gjenstandene er tørre og frie for rusk og støv før du setter i gang.

Det er viktig å rengjøre gjenstandene godt før du går i gang med spraymalingen.

Det er viktig å rengjøre gjenstandene godt før du går i gang med spraymalingen.

3. Spray i vei!

Spray helst utendørs, og gjerne inni en stor pappeske, for å unngå at spraymalingen sprer seg mer enn nødvendig. Bruk engangshansker og klær du ikke er redd for, og hvis du er inne bør du bruke en maske. Rist boksen godt før start og hold den så 20-30 centimeter fra gjenstanden når du begynner. Begynn øverst og spray deg nedover fra side til side. Det er viktig at du påfører tynne strøk, for dersom du sprayer for mye på én gang, risikerer du at malingen begynner å renne. Gjenta heller flere ganger.

Hold god avstand til gjenstandene når du sprayer, gjerne 20-30 centimeter.

Hold god avstand til gjenstandene når du sprayer, gjerne 20-30 centimeter.

4. Siste finish

Før du setter fra deg sprayboksen, er det viktig at du snur den på hodet og sprayer til det ikke kommer mer farge ut. Da tømmer du dysen og forsikrer at malingen ikke blokkerer åpningen. Slik kan spraymalingen overleve lenger. Siste steg er å la den malte gjenstanden tørke godt. Hvis du er ute i vinterkulden, kan det ta noe lengre tid før malingen tørker.

Vips, så har du ny julepynt!

Siste steg i prosessen er å la lysestakene tørke godt.

Siste steg i prosessen er å la lysestakene tørke godt.

Voila! Lysestakene er klare for å spre juleglede!

Voila! Lysestakene er klare for å spre juleglede!

Mer informasjon

Quick Bengalack

Relaterte emner

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon. Finn de siste artiklene om dette emnet.

Vi anbefaler
Mer fra Male plast og metall
Annonse
IFI annons
Siste artikler
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.