Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Gjør stas på kobberet

  •  
  •   Publisert:
NY GIV: Sjarmerende nypusset, og veldig i tiden med det at vi tar vare på det gamle.   Trine Midtsem/ifi.no
Selv en gammel, anløpt balje kan få et friskere utseende på kun kort tid.
<b>MATT OG TRIST:</b> Baljen hadde mistet glansen og trengte litt stell.
MATT OG TRIST: Baljen hadde mistet glansen og trengte litt stell.

Når kobber anløper blir det gjerne matt, og ser fort litt «trist» ut. Denne gamle saken har levd så lenge og er såpass velbrukt, at den aldri blir helt blank uansett hva man måtte gjøre med den. At den likevel fikk en ganske annen og lysere lød er det ingen tvil om – og det skal ikke stå på sjarmen!

Det har vært en veletablert tradisjon at både kobber og messing pusses til jul, når hus og hytter skal skinne. Det er imidlertid ingenting i veien for å gjøre det når som helst ellers i året, for det viktigste er vel at tingene ser fine ut? 

En enklere operasjon

Tiden da man måtte gni og polere til armen var sliten og fingrene sorte er heldigvis over, og vedlikeholdsmidler som er enklere i bruk har mer eller mindre tatt over for de gamle. Raskt resultat etter innsats er en motivasjon i seg, og minsker sjansen for at mot og krefter daler etter kun kort tid.

Det finnes flytende kobberrens som påføres med klut eller svamp og umiddelbart skylles av med varmt vann. Så tørkes gjenstanden med en ren, tørr klut eller håndkle. En særdeles smertefri og lite tidkrevende prosess. Kreftings MP 52 Kobberrens er en slik utgave, som er selvvirkende og kommer til i alle kroker og kriker, og fordi den skylles av legger den ikke igjen rester.  

Hos Alanor har de en annen variant, Liberon Ringfjerner og Lakkfornyer, som både renser og polerer i samme operasjon. Den legges på med klut, som man gnir til eventuelle flekker og skjolder er borte. Så poleres det med en myk klut, fortrinnsvis lofri. Produktet inneholder en voks, som gjør at den blanke overflaten holder seg pen lenger.

 

God fornyelse! 

<b>FOR ANLEDNINGEN:</b> Pyntet til jul. Ellers i året er den noe mer nedtonet, og fylt med grønne planter.
FOR ANLEDNINGEN: Pyntet til jul. Ellers i året er den noe mer nedtonet, og fylt med grønne planter.

Mer informasjon

Alanor

Krefting

Les også Kort vei til julestemning

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: