Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

Gjør stas på kobberet

Selv en gammel, anløpt balje kan få et friskere utseende på kun kort tid.

cloud_download
fullscreen
  • <b>MATT OG TRIST:</b> Baljen hadde mistet glansen og trengte litt stell.

    Foto:

  • <b>NY GIV:</b> Sjarmerende nypusset, og veldig i tiden med det at vi tar vare på det gamle.

    Foto:

  • <b>FOR ANLEDNINGEN:</b> Pyntet til jul. Ellers i året er den noe mer nedtonet, og fylt med grønne planter.

    Foto:

Annonse
MATT OG TRIST: Baljen hadde mistet glansen og trengte litt stell.

MATT OG TRIST: Baljen hadde mistet glansen og trengte litt stell.

Når kobber anløper blir det gjerne matt, og ser fort litt «trist» ut. Denne gamle saken har levd så lenge og er såpass velbrukt, at den aldri blir helt blank uansett hva man måtte gjøre med den. At den likevel fikk en ganske annen og lysere lød er det ingen tvil om – og det skal ikke stå på sjarmen!

Det har vært en veletablert tradisjon at både kobber og messing pusses til jul, når hus og hytter skal skinne. Det er imidlertid ingenting i veien for å gjøre det når som helst ellers i året, for det viktigste er vel at tingene ser fine ut? 

En enklere operasjon

Tiden da man måtte gni og polere til armen var sliten og fingrene sorte er heldigvis over, og vedlikeholdsmidler som er enklere i bruk har mer eller mindre tatt over for de gamle. Raskt resultat etter innsats er en motivasjon i seg, og minsker sjansen for at mot og krefter daler etter kun kort tid.

Det finnes flytende kobberrens som påføres med klut eller svamp og umiddelbart skylles av med varmt vann. Så tørkes gjenstanden med en ren, tørr klut eller håndkle. En særdeles smertefri og lite tidkrevende prosess. Kreftings MP 52 Kobberrens er en slik utgave, som er selvvirkende og kommer til i alle kroker og kriker, og fordi den skylles av legger den ikke igjen rester.  

Hos Alanor har de en annen variant, Liberon Ringfjerner og Lakkfornyer, som både renser og polerer i samme operasjon. Den legges på med klut, som man gnir til eventuelle flekker og skjolder er borte. Så poleres det med en myk klut, fortrinnsvis lofri. Produktet inneholder en voks, som gjør at den blanke overflaten holder seg pen lenger.

 

God fornyelse! 

Mer informasjon

Mer informasjon:

Alanor

Krefting

Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Tarkett annons
[Some text some message]