IFI logo
Se flere bilder
4 tips til rask julestemning

Foto: Mari Rosenberg/ifi.no, Trine Midtsem/ifi.no og Robert Walmann/ifi.no

4 tips til rask julestemning

Slik får du enkelt julestemning hjemme.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I desember ønsker vi julen velkommen inn. Da skal boligen vise seg fra sin beste side. Her er fire grep som raskt kan få både deg og middagsgjestene i den rette stemningen i desember – og bevare den.

1. Mal et møbel julerødt

Gi gjestene – og deg selv – julestemning med én gang døren åpnes. En rødmalt stol, et telefonbord, en benk eller en liten krakk er en hyggelig velkomst, og kan raskt tilføre gangen den julestemningen den trenger. Mal møbelet rødt, og du har praktisk julepynt som kan tas frem år etter år.

Oppskriften er enkel: Rengjør møbelet med et egnet vaskemiddel. Puss med fint slipepapir eller en slipepad. Fjern slipestøvet med en tørr mikrofiberklut. Grunn hvis det er nødvendig. Så maler du møbelet i rødfargen du ønsker. Bruk gode pensler eller en god rull, alt etter hva som passer til flatene du skal male. Mal to strøk, og plutselig har du en velkomst julen verdig!

Her kan du se hvordan du maler krakken rød – trinn for trinn!

Se flere bilder
Male krakk

Foto:

NISSEKRAKK: En rødmalt krakk ved vinduet skaper julestemning. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

2. Få en hvit jul

Desember er for mange synonymt med familiebesøk og middagsgjester. Pinnekjøtt og lutefisk skal ned på høykant, og bordet dekkes ofte til fest flere ganger i løpet av måneden. Og skal du skeie ut med sølvtøy og klassisk pyntet bord, er det en fordel at duken er hvit. En misfarget, flekket duk vil sette en demper på stemningen.

Har du en misfarget duk eller flekker som ikke går bort i vanlig vask, kan du enkelt bruke spesialmidler som både bleker og vasker duken før den legges på bordet. Det gir duker, gardiner og skjorter den hvite fargen tilbake. Så er du med en gang klar for julemiddagen!

Se flere bilder
Vaske og bleke hvit duk

Foto:

HVIT JUL: Sørg for at duken er hvit når bordet dekkes med det fineste serviset. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)

3. Hold flekkene borte

Det hjelper lite om duken og bordløperen er nyvaskede og fine, hvis de får stygge flekker ved første, lille uforsiktighet med rødvinsglasset. Hold julestemningen på topp gjennom alle middagsselskapene ved å impregnere tekstilene før gjestene kommer. Enten det er den hvite, nyvaskede duken, de flotte juleputene eller bordløperen som er mest utsatt, gjør du lurt i å beskytte tekstilene mot søl.

Impregneringer i sprayform kan benyttes på de aller fleste tekstiler som tåler maskinvask, og det er bare å spraye direkte på overflaten. Når duken er impregnert, preller fukt av og fett får ikke feste. Da bevares julestemningen lenger!

Se flere bilder
Impregnere juleduken

Foto:

LIKE FIN: Hold juleduken pen med et beskyttende lag av impregnering. (Foto: Trine Midtsem/ifi.no)

4. Lys opp med spray

I julen liker vi å pynte med stearinlys for den rette stemningen. Og ønsker du litt ekstra julefølelse, kan du spraymale lysestakene røde – eller annet «nips» du finner hjemme. Du trenger nemlig ikke å kjøpe ny pynt til enhver anledning – spray de gamle lysestakene i julens farger, og du har julepynt som ikke bare ser flunkende nytt ut, men som også er miljøvennlig og rimelig.

Her kan du se hvordan vi gikk frem for å spraylakkere lysestakene røde!

Se flere bilder
Spraymale lysestaker

Foto:

SPRAY: Med rød spraymaling kan gamle lysestaker pynte opp til jul. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)

Mer informasjon:

Alfort

Alanor

Quick Bengalack

Krefting

IBG

Beckers

Butinox

Flügger

Nordsjö

Pure & Original

Miljømal

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.