Klargjør komfyren
Når badet er rent, kan du fortsette på kjøkkenet.
– Vask raskt over alle synlige flater. Her er det viktig å bruke rengjøringsmiddel beregnet for de ulike underlagene, da de får bort fett, sot og smuss best, sier Løvaas.
Og der ribba skal godgjøre seg, bør det være spesielt rent.
– Vask stekeovnen før julematen skal inn, så slipper du matos fra fastbrente rester. Bruk et middel som løser opp fett og sot skikkelig, og la det virke en liten stund, før du tørker av med en tørr klut eller papir. Når du er ferdig, kan du la ovnen brenne rent på høy varme i 10-20 minutter, tipser hun.
Før julematen skal tilberedes, bør du også se til at rør og avløp er åpne og rene.
– Ved å rengjøre rørene jevnlig med en rens, unngår du at det tetter seg i julen. Hvis det først har tettet seg, bør du bruke avløpsåpner med en gang, tipser Løvaas.