Kategorier

Meny

Konto

Avpasset til høytidens selskapeligheter

Til dere som lever en teppeløs tilværelse i stuen: nå kan det være lurt å revurdere den.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Avpasset til høytidens selskapeligheter

Foto: INTAG, Teppeabo, Frode Larsen/ifi.no

En ekstremt sosial tid venter oss, og vi går oftere på besøk og har flere gjester enn ellers i året. Vi samler oss rundt spisebord og i sofaer, og måltidene og besøkene trekker gjerne ut i tid. Et teppe kan være redningen når lyden i rommet blir for høy eller gjestene fryser.

 

Dele på Pinterest TØFFE KONTRASTER: Lekkert med sort teppe mot ditto sofa og gul puff. Teppet fra Jacaranda og INTAG gjør godt for føttene.

TØFFE KONTRASTER: Lekkert med sort teppe mot ditto sofa og gul puff. Teppet fra Jacaranda og INTAG gjør godt for føttene.

Et godt rom

Den estetiske biten er opplagt – at et teppe kan være den berømmelige prikken over i-en i et interiør. Utover den har det flere praktiske funksjoner. Det kan være greit å tenke gjennom bruksområde, kvalitet og pris, når man skal velge. Er det til området med sofaen, kan komfort være viktig. Er det til spisestuen kan et for eksempel et lavt, tettvevd teppe som ikke magasinerer mat være løsningen.  

– Hvis du sørger for å ha et teppe på gulvet, vil totalopplevelsen av rommet bli bedre, og det føles hyggelig å være der, understreker Jannicke Sveen hos INTAG. 

Støydemper

Til forskjell fra de fleste hverdager går vi ofte med skoene på i selskaper innendørs, gjerne med høye hæler og lærsåler. Uansett genererer de mer lyd enn sokkelesten og tøflene. Mange mennesker samlet lager lyd, som kan bli til støyforurensning. Et teppe under sofa og bord eller spisebord og -stoler kan være løsningen, ved at det vil dempe akustikken i rommet.

– Romklang kan være veldig forstyrrende med mange mennesker, og man roer ned rommet med tepper. Ta hensyn til hvor de skal ligge ved valg av kvalitet, særlig med tanke på slitestyrke. Sitter man i samme stol hver dag, vil det etter hvert synes på teppet, sier Terje Musum hos Musum Interiør, som legger til at de har solgt flere røde løpere til entréer og kjøkkener før jul. 

Dele på Pinterest LYDDEMPER: Gulvet er malt og gjør lyden av fottrinn forholdsvis sterke. Det antikke teppet roer ned lydene i rommet, i tillegg til å gi mye til atmosfæren.

LYDDEMPER: Gulvet er malt og gjør lyden av fottrinn forholdsvis sterke. Det antikke teppet roer ned lydene i rommet, i tillegg til å gi mye til atmosfæren.

Isolerer

Uansett tykkelse og materiale vil et teppe isolere mot kulde, i mer eller mindre grad. Er det for eksempel gulvkaldt fra en kjeller eller underetasje eller gulvet har en kald overflate, kan et teppe gjøre susen. Ikke minst når man skal være flere folk samlet over tid.

Bjørn Wibe hos Teppeabo forteller at jacquardvevde tepper i vintage-stil har vært populære i høst.

– Folk tilbringer mer tid innendørs og er sosiale, og ønsker å tilføre rommet lunende og varmende elementer. Da faller gjerne valget på tepper, sier han. 

Dele på Pinterest CHENILLE: Teppet i vintage-stil er fra Teppeabo.

CHENILLE: Teppet i vintage-stil er fra Teppeabo.

Soner eller helhet

Er både salong og spisestue i samme rom, kan tepper være med på å avgrense områdene eller det helt motsatte; å samle dem. Kanskje er det ønske om å skape helhet, kan hende blir det fint å lage soner. 

Dele på Pinterest LANG LUV: Ullteppet gir en varm og god opplevelse når man sitter lenge.

LANG LUV: Ullteppet gir en varm og god opplevelse når man sitter lenge.

Dele på Pinterest KLART FOR BESØK: Stilig med grått teppe mot rød stol og bord. Teppe er fra Jacaranda/INTAG.

KLART FOR BESØK: Stilig med grått teppe mot rød stol og bord. Teppe er fra Jacaranda/INTAG.

Mer informasjon

INTAG

Musum

Teppeabo

 

Danfloor

Ehrenborg

Golvabia

Interface

Forbo Flooring

Tarkett

 

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]